Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termostat do Stilo 1,9 MJ 120 KM

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chyba czeka mnie wymiana termostatu...sytuacja z rozgrzewaniem sie silnika staje się coraz bardziej uciązliwa...Jakiej firmy termostat będzie najlepszy, a zarazem najkorzystniejszy cenowo? Jakiej firmy termostaty sprzedawane są wisieci fiata jako Ricambi Originali?

Dzieki z góry za odp i pozdrawiam

Napisano

Tańsze są VERNET, ale to nie to co oryginał.

Napisano

Ja w swoim jtd jak posiadałem zapodałem termostat gates-a i działał elegancko smile.gif

Napisano

> No własnie, miałem spytac o Verneta, znalazłem na Allegro za 225 PLN.

> A jak sie ma cena tego Behra z linka ( 295) do ceny w ASO?

> Jaki mniej więcej koszt wymiany? Podobno nie jest to prosta czynność...

tam jest ponoś jedno genialne "śrubowanie" zdecydowanie komplikujące robotę.

Napisano

> tam jest ponoś jedno genialne "śrubowanie" zdecydowanie komplikujące robotę.

Mnie właśnie w tym silniku gość jak się zabrał, to 2,5h to robił hehe.gif

Napisano

> kolega jakiś czas temu zrobił dokładnie to co w linku, działa jak należy.

z tą linką cos nie teges bo nie wiem co Kolega zrobił, czy TOP 20 gorących aut tygodnia,

czy

Chrysler PT Cruiser Pitek ?

Napisano

> z tą linką cos nie teges bo nie wiem co Kolega zrobił, czy TOP 20 gorących aut tygodnia,

> czy

> Chrysler PT Cruiser Pitek ?

Wcisnął w rurę wkład termostatu za ~30zł, akurat nie od skody ale od renaulta i działa.

Napisano
  • Autor

Witam,

Witam,

No więc termostat wymieniony, kupiłem oryginał...wszystko śmiga jak nalezy, ale pojawił się kolejny problem, wynikjący w zasadzie z mojej głupoty:) Otóż, podczas odpowietrzania układu ukręciłem zaworek do odpowietrzania który znajduje się przy ścianie grodziowej... oslabiony.gifsciana.gifTak, wiem, czeka mnie zakup całej rury bo sam zaworek nie występuje w sprzedazy...ale czy póki co można ten ukręcony zaworek czymś zastąpić?? Jakie macie z tym doświadczenie?

Pozdr.

Napisano

> Witam,

> Witam,

> No więc termostat wymieniony, kupiłem oryginał...wszystko śmiga jak nalezy, ale pojawił się kolejny

> problem, wynikjący w zasadzie z mojej głupoty:) Otóż, podczas odpowietrzania układu ukręciłem

> zaworek do odpowietrzania który znajduje się przy ścianie grodziowej... Tak, wiem, czeka mnie

> zakup całej rury bo sam zaworek nie występuje w sprzedazy...ale czy póki co można ten ukręcony

> zaworek czymś zastąpić?? Jakie macie z tym doświadczenie?

> Pozdr.

Parę lat wstecz też spotkało mnie to "nieszczęście". Wkręciłem stalową śrubę ale jaką nie pamiętam/z gumową podkładką/.Służyła dosyć długo.

Napisano

> Witam,

> Witam,

> No więc termostat wymieniony, kupiłem oryginał...wszystko śmiga jak nalezy, ale pojawił się kolejny

> problem, wynikjący w zasadzie z mojej głupoty:) Otóż, podczas odpowietrzania układu ukręciłem

> zaworek do odpowietrzania który znajduje się przy ścianie grodziowej... Tak, wiem, czeka mnie

> zakup całej rury bo sam zaworek nie występuje w sprzedazy...ale czy póki co można ten ukręcony

> zaworek czymś zastąpić?? Jakie macie z tym doświadczenie?

> Pozdr.

W Punto 2fl mam wkręconą stalową śrubę z gumową podkładką z jakiejś głowicy kranu + silikon do tego.

Trzyma pięknie od kilku lat i dobrych 160kkm zlosnik.gif

Poszukaj gdzieś na forum Punto, wstawiałem foty waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> W Punto 2fl mam wkręconą stalową śrubę z gumową podkładką z jakiejś głowicy kranu + silikon do

> tego.

Tak właśnie zrobiłem, nie dałem jedynie silikonu, bo nie cieknie. Mam nadzieję, że dług posłuży, kosztowało mnie to 97 groszy:) Taki prezent pod choinkę, hehe

Pozdr.