Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amerykanskie vany - Voyager

Featured Replies

Napisano

Czy warto brać pod uwagę amerykańskie vany ? Zastanawiam się nad pochodnymi europejskiego Voyagera:

http://www.ebay.com/itm/Dodge-Grand-Cara...=US_Cars_Trucks

http://www.ebay.com/itm/Chrysler-Town-Co...=US_Cars_Trucks

Czy taki samochód z przebiegiem 100 000 mil jest już awaryjny ? Jak z serwisem i dostępnością części ?

Jakie silniki dobre jakich unikać ?

Automaty awaryjne ?

Lepiej ściągać z USA czy szukać u nas ?

Ewentualnie chrysler Pacifica.

Pzdr

Napisano

> Czy warto brać pod uwagę amerykańskie vany ? Zastanawiam się nad pochodnymi europejskiego Voyagera:

> http://www.ebay.com/itm/Dodge-Grand-Cara...=US_Cars_Trucks

> http://www.ebay.com/itm/Chrysler-Town-Co...=US_Cars_Trucks

> Czy taki samochód z przebiegiem 100 000 mil jest już awaryjny ? Jak z serwisem i dostępnością

> części ?

> Jakie silniki dobre jakich unikać ?

> Automaty awaryjne ?

> Lepiej ściągać z USA czy szukać u nas ?

> Ewentualnie chrysler Pacifica.

> Pzdr

automaty miały wadę - do poprawienia w serwisie ASB - ale nie pamiętam które i kiedy

części i serwis dostępny - ceny jak za każde inne auto

fajne wygodne d00powozy raczej do spokojnej jazdy

brak diesli - a nie każdy chce LPG

Napisano
  • Autor

A silniki w wersjach europejskich ? Jest diesel 2.8 to jest silnik Mercedes czy VM ? Awaryjny ? W Holandii jest sporo 2.4 benzyna w manualu.

Napisano

> A silniki w wersjach europejskich ? Jest diesel 2.8 to jest silnik Mercedes czy VM ? Awaryjny ? W

> Holandii jest sporo 2.4 benzyna w manualu.

W PL ciężko znaleźć takiego, który przypłynął nie w formie zmielonej kupy złomu, a potem robiony po taniości. Musiałbyś zamawiać od firm zajmujących się sprowadzaniem i kupować pukniętego tam, tak, żebyś wiedział jak jest rozbity i z pełną historią carfax.

Napisano

większość modeli po 2001 roku ma problemy z korozją np. maska ,silnik 2,8 to jednostka mercedesa, 2,0 2,4 i VM to kupa zlosnik.gif

Napisano

> większość modeli po 2001 roku ma problemy z korozją np. maska ,silnik 2,8 to jednostka mercedesa,

> 2,0 2,4 i VM to kupa

2.8CRD nigdy nie byl kontrukcja mercedesa,tylko VM Motori,w skrzyniach ukrecaly sie walki wejsciowe,oraz dochodzilo do awarii mechanizmu roznicowego.

Napisano

> Jak z serwisem i dostępnością części ?

Znajomi w Voyagera z 2000-któregoś roku wsadzili w ciągu kilku miesięcy około 25k zł (tak, dwadzieścia-pięć tysięcy złotych). Raz, że prawdopodobnie rżnęli ich w warsztacie bez wazeliny, ale fakt jest taki, że sypało się wszystko po kolei. Samochód kupili jako bodajże 2-letni więc auto było względnie pewne (trochę kilometrów zrobiło). Sprzedali za 10k zł i pożegnali bezpowrotnie amerykańską myśl techniczną wink.gif Z czysto użytkowych aspektów to zawieszenie - pod względem wytrzymałości - jest nieprzystosowane do naszych dróg.

Napisano

> zawieszenie - pod względem wytrzymałości - jest nieprzystosowane do naszych dróg.

no chyba na jakość drug to już nie możemy narzekać, ja w swoim voyagerze przez 150 tys. wymieniłem końcówki drążków 25zł szt.,gumy stabilizatora z przodu(orginał 90zł), i w tym miesiącu łączniki stabilizatora jeden zaczął stukać ale wymieniłem dwa 40 zł.szt. oraz sworzeń wahacza,a że sworzeń jest wprasowywany na prasie której to nie posiadam więc kupiłem cały wahacz za 160zł, czy to dużo na tyle tys. kilometrów?a dodam jeszcze że jestem z tych kierowców że jak tylko coś zaczyna stukać pukać to zaraz to wymieniam,no ale ja serwisy aso to omijam szerokim łukiem zlosnik.gif