Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ciśnienie oleju

Featured Replies

Napisano

> Pany jakie powinno być ciśnienie oleju w seryjnym 1.1 ?

4 bary przy 4000 obr

Napisano
  • Autor

sprawa wyglada tak, podłączyłem wskaznik AG ten na krokowcu w dolny korek techniczny w pompie i na rozgrzanym oleju 80/85 st na jałowym jest 0.5 bara i wydaje mi sie troche mało jak sądzicie ?

Napisano

> sprawa wyglada tak, podłączyłem wskaznik AG ten na krokowcu w dolny korek techniczny w pompie i na

> rozgrzanym oleju 80/85 st na jałowym jest 0.5 bara i wydaje mi sie troche mało jak sądzicie ?

no malo. u mnie na wolnych sa 2 bary, ale wystarczy podniesc lekko obroty i juz mam 4 bary, a przy 2 tys jest 5 barow

Napisano

> Pany jakie powinno być ciśnienie oleju w seryjnym 1.1 ?

Na zimnym silniku po odpaleniu auta mam 6 barów a później spada do 2 barów i tak zostaje już - mowa o biegu jałowym.

Napisano
  • Autor

na zimnym jest ok tez mam 6 bar na jałowym w czasie jazdy tez ok bo mam tak jak Glaca napisał na 4tyś 4 bary tylko na jałowych kicha seryjna kontrolka oleju nigdy sie nie pokazała w czasie jazdy, oleju to zje moze z 200sety max od wymiany do wymiany ,czyżby wyszło na to ze pompa do wymiany? niewiem.gif

Napisano

ja w swoim mialem podobnie. Na zimym silniku mialem 4. Ksiazkowo przy 100 stopniach oleju na biegu jalowym powinno byc 0,7

Napisano

> sprawa wyglada tak, podłączyłem wskaznik AG ten na krokowcu w dolny korek techniczny w pompie

jaką zrobiłeś redukcje?

Napisano
  • Autor

śruba z gwintem i wkręcony w nią czujnik tlko nie jest do konca wkrecony tak moze 3/4 gwintu wygląda tak jak na foto

post-143956-1435252276176_thumb.jpg

Napisano

U mnie na zimnym 6 barów, na rozgrzanym na jałowych obrotach w okolicach <0,5 bara, załącza się warning w zegarze AG. Czujnik mam w podstawce pod filtrem oleju. Fabryczna kontrolka ciśnienia nigdy mi się nie zaświeciła.

Napisano

> na zimnym jest ok tez mam 6 bar na jałowym w czasie jazdy tez ok bo mam tak jak Glaca napisał na

> 4tyś 4 bary tylko na jałowych kicha seryjna kontrolka oleju nigdy sie nie pokazała w czasie

> jazdy, oleju to zje moze z 200sety max od wymiany do wymiany ,czyżby wyszło na to ze pompa do

> wymiany?

Lejesz Castrola?

Napisano

> dokładnie gtx

Wlałem sobie do Jeepa i mam to samo. Jak się tylko zagrzeje to ciśnienie leci na dół. Chyba się oduczyli, trzeba znaleźć olej od specjalistów sick.gif