Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No dobra Panowie dwa typy i dwa rozważania.

Featured Replies

Napisano

Cały czas zastanawiam się nad Nissanem Terrano z roku około 1998 z mocnym silnikiem wysokoprężnym.

Żeby był w miarę dobrze utrzymany i nie emanował rdzą.

Na motokąciku doradzali mi jeszcze Jeep Cherokee XJ. Jeżeli to miałby być Jeep to mocny silnik benzynowy z manualną skrzynią biegów. Co do stanu to też ma być w miarę dobrze utrzymany i nie emanować rdzą.

Nie rozwijajmy dyskusji na temat wyższości skrzyń automatycznych nad manualnymi i odwrotnie. Po prostu ja chcę skrzynię manualną i nie inną.

Z wygód to ma być klimatyzacja i elektrycznie opuszczane szyby.

I teraz gdyby ktoś mógł doradzić cokolwiek. Mam na myśli awaryjność, bolączki, usterki, który silnik dobry, a który sobie darować. Czy rdzewieje, gdzie i jak bardzo.

Na co zwracać uwagę i ile trzeba na początku doinwestować by wóz jeździł i nie sprawiał większych problemów.

Co kto wie to niech pisze.

Wóz ma ciągnąć przyczepę, jeździć czasami na dalsze trasy i nie będzie używany w ekstremalnym terenie.

Napisano

Jeepa z takim wyposażeniem i manualna skrzynia biegów to ciężko będzie trafić. Czemu nie chcesz automatu? Te skrzynki są nie do zabicia przy normalnym użytkowaniu. Jak wodą nie zalejesz to tylko zmieniasz olej. Poczytaj na jeep.org.pl

O nissanie dużo Ci nie powiem. Miałem nowke sztuke w 2002 chyba z silnikiem 2.7. Zrobiłem ponad 100.000 i nic się nie działo. Potem zmienilem pracę.

Napisano

Tez polece ci przeczytanie jeep.org.pl

Co do skrzyn...sam kiedys bylem zwolennikiem manuali...moj jeep jest wlasnie z manualem ale gdybym teraz mial kupic kolejnego to na 100% z automatem.

Forda mam z automatem....sluzy do tego do czego tobie bedzie sluzyla terenowka - ciaganie przyczep czasem drogi szutrowe itp i automatyczna skrzynia sprawdza sie znakomicie!

Napisano

i w terenie można się trzymac dwoma rękoma kierownicy krzycząc ze strachu zlosnik.gif

Napisano

odpuść jeepa jak manuala chcesz, mało takich jest to po co zawężać poszukiwania

Napisano

> odpuść jeepa jak manuala chcesz, mało takich jest to po co zawężać poszukiwania

Trochę tych jeepów z manualami jest ale nie 4.0.

I zależy jak ciężka ma to być przyczepa bo XJ jest jednak dość lekki.