Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Saab do oceny

Featured Replies

Napisano

> Wiem, że stary i brzydki. Pytanie czy to duża skabona jest...

Cena dosc atrakcyjna. Kwestia jaka instalacja założona i ile już tam km zrobiła. Moim zdaniem, jeżeli silnik nie kopci, równo pracuje, nie słychać łańcucha, skrzynia ma wszystkie biegi i nie wyskakuja a na lakierze nie widać tony szpachli to warto.

P.S po fotelach i kierownicy przebiegu możesz nie zweryfikować. Ogladalem 9-5 z przebiegiem 330 tys i wygladal tak samo zlosnik.gif

Napisano

> Wiem, że stary i brzydki. Pytanie czy to duża skabona jest...

Wybrałeś chyba najtańszy z możliwych z gazem, więc nie licz na cuda ale licz się z tym, że może być skarboną. Sprawdź sobie czy to nie angol.

Napisano
  • Autor

> Wybrałeś chyba najtańszy z możliwych z gazem, więc nie licz na cuda ale licz się z tym, że może być

> skarboną. Sprawdź sobie czy to nie angol.

taki spełnił założenia jakie wklepałem do szukajki. Prawdę mówiąc to jeśli chodzi o komfort, wielkość, klasę itp to w tych pieniądzach wypadł bardzo dobrze. Zdaję sobie sprawę, że samochód z 5koła z LPG nie będzie pierwszej świeżości oslabiony.gif ale się z tym liczę. Rok temu kupiłem tak samo megane I z gazem i pozytywnie mnie zaskoczyła. Praktycznie bezproblemowy samochód. Teraz szukam czegoś podobnego na zastępstwo

Napisano

> Teraz szukam czegoś podobnego na zastępstwo

Tu nie chodzi o kwotę na zakup, tylko o model i jakąś tam średnią za niego. Każdy z nas sprzedając samochód, którym jakiś czas się poruszał wycenia go, zazwyczaj wycena to wypadkowa tego co mamy na największych portalach, no więc w tym przypadku wychodzi że egz jakieś 3 tyś tańsze od pozostałych podobnych, procentowo do wartości wychodzi to bardzo dużo, więc musisz rozgryźć "gdzie jest haczyk". Przyszedł mi do głowy angol, bo takie samochody zazwyczaj były sporo tańsze, inny temat to sprzedawca wspomina że zamieni na mniejszy-nie stać go na utrzymanie?To auto jeżeli w znośnym stanie to nie powinno przysparzać kosztownych napraw, w końcu to dość prosta benzyna. Po VIN sprawdzisz sobie czy był to angol, reszta "historii" zapewne wymagać będzie naocznych oględzin z kimś w miarę kumatym, najlepiej dobrym mechanikiem, żeby popatrzył i na blachy i na stronę mechaniczną. Te egzemplarze niektóre mocno podjadała rdza, okolice wlewu paliwa, progi,nadkola-popatrzeć czy czasem nie jest to tylko skamuflowane i zaraz wylezie wszystko na wierzch, obejrzeć podłużnice z podnośnika albo na SKP, a dobrze tam zabrać by sprawdzić hamulce i zawieszenie, bo kompletny remont z amorami będzie dużo droższy niż do opla. Silniki specjalnych wad nie miały, więc po prostu powinien prawidłowo działać.

Napisano
  • Autor

>żeby popatrzył

> i na blachy i na stronę mechaniczną. Te egzemplarze niektóre mocno podjadała rdza, okolice

> wlewu paliwa, progi,nadkola-popatrzeć czy czasem nie jest to tylko skamuflowane i zaraz

> wylezie wszystko na wierzch, obejrzeć podłużnice z podnośnika albo na SKP, a dobrze tam zabrać

> by sprawdzić hamulce i zawieszenie, bo kompletny remont z amorami będzie dużo droższy niż do

> opla. Silniki specjalnych wad nie miały, więc po prostu powinien prawidłowo działać.

no i to jest konkretna odpowiedź, dzięki ok.gif

Napisano

Cena jest absolutnie normalna jak na wersje samochodu.

W 95% poszukiwane i kupowane są auta benzynowe turbodoładowane, więc diesle 2,2 i 2.0 benzyna 130 koni są tanie.

Auto mam manualną klimę (90% ma klimatronic), welurową tapicerką a nie skórę, brak podgrzewanych siedzeń czyli generalnie bida wersja.

Dużym plusem jest sekwencyjne LPG.

Jak Ci takie auto pasuje to sprawdzaj sztukę i bierz.