Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Witam, właśnie wracam od mechanika chyba jestem jakaś przeklęta. Miało być wymiana sprzęgła i dwu masa. Po robociźnie auto na sprzęgle ma 40% i ledwo rusza pod górkę...mechanik mówi "zapowietrzone dwa dni pani pojeździ i przejdzie). Tylnia szyba przestała podgrzewać a on na to "to musiało tak być bo nie grzebałem w elektryce" i mój ulubiony trójkąt że coś jest nie tak a on na to "to tez musiała Pani mieć"!!! Bezpiecznik prawy przód i prawy tył zgłasza błąd i nawet zegarek miga???

No ludzie co się dzieje...co zwalone?? NO sił już nie mam...oszaleje. zona.gif Oprócz osprzetu miał zmienić jedną świecę i wypalić komputerowo dpf. Może ktoś coś podpowie??

Napisano

> Witam, właśnie wracam od mechanika chyba jestem jakaś przeklęta. Miało być wymiana sprzęgła i dwu

> masa. Po robociźnie auto na sprzęgle ma 40% i ledwo rusza pod górkę...mechanik mówi

> "zapowietrzone dwa dni pani pojeździ i przejdzie). Tylnia szyba przestała podgrzewać a on na

> to "to musiało tak być bo nie grzebałem w elektryce" i mój ulubiony trójkąt że coś jest nie

> tak a on na to "to tez musiała Pani mieć"!!! No ludzie co się dzieje...co zwalone?? NO sił już

> nie mam...oszaleje. Oprócz osprzetu miał zmienić jedną świecę i wypalić komputerowo dpf. Może

> ktoś coś podpowie??

Trójkąt pewnie się świeci bo szyby nie zostały zaprogramowane.

Napisano
  • Autor

> Trójkąt pewnie się świeci bo szyby nie zostały zaprogramowane.

Wziełam książkę serwisową i czytam że coś z jakimś olejem i silnikiem...ale jak na złość wszystko po niemiecku....muszę na męża z tłumaczeniem czekać....chyba że ktoś już coś wie....bo o szybach tam nic nie ma...sa czujniki cofania, dpf, sensor deszczu i takie tam

Napisano

> Wziełam książkę serwisową i czytam że coś z jakimś olejem i silnikiem...ale jak na złość wszystko

> po niemiecku....muszę na męża z tłumaczeniem czekać....chyba że ktoś już coś wie....bo o

> szybach tam nic nie ma...sa czujniki cofania, dpf, sensor deszczu i takie tam

Jak wyciągał skrzynie to odpiął na pewno akumulator.

Dlatego świeci się trójkąt i zegar miga.

Wszystkie szyby trzeba otworzyć i zamknąć a zegar ustawić.

Ale jak sprzęgło się ślizga to strzel go w papę od razu.

Po wymianie musi działać od razu prawidłowo.

A co to znaczy że "Auto ma na sprzęgle 40%" to do tej pory nie mogę się domyśleć zlosnik.gif

Napisano

> Jak wyciągał skrzynie to odpiął na pewno akumulator.

> Dlatego świeci się trójkąt i zegar miga.

> Wszystkie szyby trzeba otworzyć i zamknąć a zegar ustawić.

Ale trzeba przytrzymać na przycisku otwierania z 3 sekundy po otwarciu i po zamknięciu szyb old.gif wtedy trójkąt zniknie wink.gif

> Ale jak sprzęgło się ślizga to strzel go w papę od razu.

> Po wymianie musi działać od razu prawidłowo.

> A co to znaczy że "Auto ma na sprzęgle 40%" to do tej pory nie mogę się domyśleć

Napisano
  • Autor

> A co to znaczy że "Auto ma na sprzęgle 40%" to do tej pory nie mogę się domyśleć

ze złości pisze byle jak...tzn że ja tu wciskam sprzęgło a ono w podłogę leci dopiero ciut kę przed nią czuję że mam sprzęgło....I muszę walczyć żeby po górkę ruszyć....

A co z inf o podgrzewanej tylnej szybie??

Napisano

po wymianie sprzęgła to norma - w stilo jak wymieniłem samą tarczę to pedał sprzęgła mogłem wciskać małym palcem , musiałem na nowo uczyć się ruszać, po parunastu km problem znikł, wyciągając skrzynię pewnie wyciągał aku i rozpinał kable - może czegoś nie podłączył ? sprawdzić należy też bezpieczniki, z szybami to jak koledzy pisali należy każdą z osobna opuścić i przytrzymać 1s i powtórnie zamknąć i też przytrzymać 1s i komunikat powinien zniknąć

Napisano
  • Autor

próba się odbyła i bezskutecznie.....dalej sie świeci

Napisano

> próba się odbyła i bezskutecznie.....dalej sie świeci

a zrobiłaś to dla każdej szyby z osobna ?

Napisano

> próba się odbyła i bezskutecznie.....dalej sie świeci

Przytrzymaj z 4 sekundy nie puszczaj po otwarciu szyby przycisku opuszczając i podnosząc to samo przytrzymaj z 4 sekundy po zamknięciu... dla każdej szyby tak musisz zrobić wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Przytrzymaj z 4 sekundy nie puszczaj po otwarciu szyby przycisku opuszczając i podnosząc to samo

> przytrzymaj z 4 sekundy po zamknięciu... dla każdej szyby tak musisz zrobić

Panowie zrobiłam jak piszecie i dalej nic!! Jak się świeciło tak się świeci.

Napisano
  • Autor

CZapki z głów.....zrobiłam jeszcze kilka podejść i się udało.....A kasowania inspekcji oleju to jak to się robi??

Napisano

> A kasowania inspekcji oleju to jak

> to się robi??

Trzeba się podpiąć kompem do auta i wykasować przy pomocy softu Multiecuscan albo w serwisie smirk.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> Trzeba się podpiąć kompem do auta i wykasować przy pomocy softu Multiecuscan albo w serwisie

Dokładnie to to...:)bylo.gif

Odnawiam watek bo cośn nie gra...tzn odpalam auto zaczyna się metaliczny dżwięk przy wciskanu gazu zaczyna pacować bardziej równomiernie. Po wciśnięciu sprzegła cichnie.....czy to możliwe żze to dwumasa??? Zmieniane było sprzzęglo i dwumasa w styczniu???? A może to skrzynia? Czy niewymieniona na czas dwumasa ma wpływ na skrzynie??