Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu kupujemy auto za 100+ kPLN

Featured Replies

Napisano

Znajomy upatrzył sobie Alhambrę, w niezłej wersji z 1,4 TSI pod maską.

Drogi Autokąciku - na jaki rabat można realnie liczyć w salonie? Może mamy kogoś z Seata na sali?

Napisano

> Znajomy upatrzył sobie Alhambrę, w niezłej wersji z 1,4 TSI pod maską.

> Drogi Autokąciku - na jaki rabat można realnie liczyć w salonie? Może mamy kogoś z Seata na sali?

Mail z konfiguracją do wszystkich salonów Seata i już sporo się dowiecie.

Salonów nie ma dużo więc nie ma kłopotu.

Na koniec negocjacje z najaktywniejszymi i tyle.

Seat w przeszłości potrafił dać dużo 15-20% ale jak jest teraz to pojęcia nie mam.

Napisano

> Drogi Autokąciku - na jaki rabat można realnie liczyć w salonie? Może mamy kogoś z Seata na sali?

Dlaczego 1.4?

Jeździłem Alhambrą z tym silnikiem i ruszenie nim / przyspieszenie w dolnych obrotów to tragedia. Ostatecznie zdecydowałem się na Galaxy z 1.6 ecoboost, bo był dużo bardziej dynamiczny, chociaż też nie rewelacja. Chciałem wziąć 2,0 ecoboost, tylko wtedy była promocja na wesję "business", która była zbudowana na bazie wersji "Trend" z doposażeniem. Silnik 2.0 był tam niedostępny i realna dopłata byłaby ok. 25tys. zł, żeby mieć podobne wyposażenie.

1.4 zdecydowanie odradzam choćby nawet dostał 20% rabatu, bo będzie się męczył jeżdżąc tym silnikiem.

Napisano

A nie lepiej z czymś większym do tego auta, jakieś 1,8 TSI by tam było idealne albo klekot 2.0 tdi ?

Napisano

> A nie lepiej z czymś większym do tego auta, jakieś 1,8 TSI by tam było idealne albo klekot 2.0 tdi

> ?

Jeżeli to nowe 1.4, to od 1.8 praktycznie niczym się nie różni. Moment obrotowy taki sam, tylko trochę wcześniej się kończy (przez co 1.8 ma większą moc max). W testach elastyczności 1.4 wypada lepiej. Ja nie miałem porównania w jeździe, ale czytałem opinie, że trudno znaleźć różnicę.

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej z czymś większym do tego auta, jakieś 1,8 TSI by tam było idealne albo klekot 2.0 tdi

> ?

Klekota nie będzie, bo się nie kalkuluje. Poza tym auto nie do wyścigów, a do kulania się i 10s do 100 km/h wystarczy.