Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cylinderek Samko.

Featured Replies

Napisano

Nabyłem do swojej Maryśki cylinderek hamulcowy firmy Samko (made in Italy). Chciałbym zapytać kolegów czy mają jakieś doświadczenie z produktami tej firmy. Mocno zastanowiła mnie jego cena (30 pln) przy cenie oryginalnego w ASO (144 pln). Spodziewałem się jakiejś różnicy ale ta jest jakaś taka duża hmm.gif

Pozdrawiam

MarkS

Napisano

cylinderek jak cylinderek...

firma nie ma znaczenia...

Napisano

> cylinderek jak cylinderek...

> firma nie ma znaczenia...

dokladnie , dzialanie to samo

ja za 2cylinderki + komplet szczek na tyl dalem swego czasu 100zl firma MM i dziala wszystko poprawnie

dokladnie taki : aukcja allegro

Napisano
  • Autor

> cylinderek jak cylinderek...

Nie do końca niestety... okazało się że cylinderek z Autosam-a jest trochę mniejszy i krótszy od oryginalnego (podobny do montowanych w Punto). Według katalogu niby jest dobry ale praktycznie nie do końca.

I teraz pytanie może ktoś wie jakie jest oznaczenie katalogowe tych większych cylinderków (Marea 1.6 16V ABS 2000) bo w sklepie powiedzieli że oni w takim razie nie wiedzą jaki być powinien. Czego szukać ?

Pozdr

MarkS

Napisano

wazna jest srednica tloczyska wewnatrz cylinderka. skoro sa takie sam to wymien oba tak profilaktycznie co bys sie nie matrwil ze jakis tam producent odstawil maniane i np o 1mm zmienil srednice wew. cylindra smile.gif ja sie tak w cc naciolem cale 15zl zaoszczedzile a potem i tak musialem drugi zamienic bo rozne byly silypo rozebraniu sie okazalo to co napisalem wyzej roznica wew

Napisano
  • Autor

Znalazłem wreszcie warsztat który wie o co chodzi. Podobno w Marei Weekend cylinderki są takie same jak w Palio (czyli większe i dłuższe niż w sedanie). Jutro jadę na montaż, zobaczymy jak to wygląda w praktyce.

Pozdrawiam

MarkS

Napisano
  • Autor

> i co wymieniasz dwa czy jeden ?

Narazie jeden bo lewy był nie tak dawno wymieniony (przez poprzedniego właściciela). Jadę do warsztatu który wymieniał więc mam nadzieję że założą taki sam.

Napisano

> jakie jest oznaczenie katalogowe tych

> większych cylinderków (Marea 1.6 16V ABS 2000)

który jest większy to nie wiem , ale jeden ma oznaczenie 9948931 a drugi 9947943

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.