Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cienki czy sej - który bardziej rozwojowy do kajtków

Featured Replies

Napisano

Pytanie jak w temacie, który byście poradzili do jazdy w kajtkach?

Chodzi mi o wszystkie aspekty czyli cena, dostepność części, prostota modyfikacji, prowadzenie, i oczywiście który bedzie bardziej rozwojowy

Napisano

> Pytanie jak w temacie, który byście poradzili do jazdy w kajtkach?

> Chodzi mi o wszystkie aspekty czyli cena, dostepność części, prostota modyfikacji, prowadzenie, i

> oczywiście który bedzie bardziej rozwojowy

Do kajtków brałbym CC. Jest tańsze od SC i w tym ma dużą przewagę.

Napisano

> Do kajtków brałbym CC. Jest tańsze od SC i w tym ma dużą przewagę.

no, a cala reszta aspektow, to to samo co SC, jedynie ze starsze

Napisano
  • Autor

> no, a cala reszta aspektow, to to samo co SC, jedynie ze starsze

CZyli mam rozumieć że wszystko co da się włożyć do sc da się również do cc?

A są jakieś różnice w prowadzeniu np w zakrętach i przy bardzo wysokich prędkościach ( 180+)

Napisano

> CZyli mam rozumieć że wszystko co da się włożyć do sc da się również do cc?

> A są jakieś różnice w prowadzeniu np w zakrętach i przy bardzo wysokich prędkościach ( 180+)

sej to to samo co CC...tylko taki troche nadmuchany

Napisano

> A są jakieś różnice w prowadzeniu np w zakrętach i przy bardzo wysokich prędkościach ( 180+)

Prędkości powyżej 180 w kajtkach ? Chyba się za bardzo rozpędziłeś.

Jak zaczynasz przygodę to bez różnicy które auto byle sprawne i zdrowe, najpierw trzeba się nauczyć jeździć, żeby poczuć te subtelne różnice. Technicznie SC i CC to jest to samo.

Napisano

> Do kajtków brałbym CC. Jest tańsze od SC i w tym ma dużą przewagę.

Nie prawda. Różnice w cenach są śmieszne, ceny części tak samo: teraz już łatwiej o części do sc, a są one takie same.

Plusem sc jest młodsza buda, bo znaleźć teraz cc w dobrym stanie zaczyna być problemem.

Napisano

> Nie prawda. Różnice w cenach są śmieszne, ceny części tak samo: teraz już łatwiej o części do sc, a

> są one takie same.

> Plusem sc jest młodsza buda, bo znaleźć teraz cc w dobrym stanie zaczyna być problemem.

Dokładnie - różnica w zakupie już niewielka a dostępność części blacharskich albo lewarka zmiany biegów na przykład nieporównywalna.

Napisano

buda cc 700 fsm plus silnik itp wsio na bebechach z seja. Buda cc 700 była lżejsza od sportinga,a sporting cc lżejszy od seja.

Napisano
  • Autor

spojrzałem po częściach i jednak do cc są tańsze i jest tego sporo.

Ogólnie taki jest zamysł by kupić autko z dobrą budą i je wybebeszyć maksymalnie. Później to już klatka, zawias, dobre heble i zacząć mysleć o serduchu

Autko oczywiście tylko do zabawy, kjs ale również jakieś wyścigi itp

pzdr

Napisano

W Polsce nie ma wyścigów. Mamy 1 tor.. oj przepraszam 1,5 toru. Jeden w Poznaniu i pół w Kielcach.

Jak chcesz iść w wyścigi to musisz mieć auto przygotowane zgodnie z homologacją wydaną dla CC lub SC.

Napisano
  • Autor

Ale mi nie chodzi o profi wyścigi tylko amatorskie.

I torów jest wiecej niż mówisz np w Ułężu. Może nie jest to pierwsza liga ale tanio da radę go wynająć i mozna wtedy sobie pośmigać.

Często wynajmowali goklubowicze Turbokillers ( klub Nissana 200SX), pozdrówka dla nich:)

Napisano

> Ale mi nie chodzi o profi wyścigi

To zmienia postać rzeczy.

> I torów jest wiecej niż mówisz np w Ułężu.

W Ułężu nie ma toru wyścigowego. Jest lotnisko po którym można sobie polatać. Tak, takich miejsc jest więcej jednak koło samochodowego toru wyścigowego to one nawet nie stały.

Napisano

> Ale mi nie chodzi o profi wyścigi tylko amatorskie.

> I torów jest wiecej niż mówisz np w Ułężu. Może nie jest to pierwsza liga ale tanio da radę go

> wynająć i mozna wtedy sobie pośmigać.

> Często wynajmowali goklubowicze Turbokillers ( klub Nissana 200SX), pozdrówka dla nich:)

Weź pod uwagę niebezpieczeństwa Ryk i innych takich wydumek. Organizowałem tam zawody przez prawie 5 lat, nie jest to tak, że na lotnisku jest bezpiecznie wink.gif

Ryki to klatka obowiązkowo w takim paździerzu jak cento, bo się człowiek zabić może. O rolkę tam mega łatwo, a i wyrwanie zawiasu nie stanowi problemu.