Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] 2001 - światła do jazdy dziennej w miejsce przeciwgłowyc

Featured Replies

Napisano

Mam zbity jeden przeciwmgłowy (prawy). Zamiast kupować wolałbym w te miejsca wpakować do jazdy dziennej. Halogenów i tak zona nie używa więc bez sensu nawet kilak dych wydawać na to tylko po to aby dziurę zapchać. Ktoś coś podpowie? Jakieś aukcje z czymś takim, foty czy manual?

Napisano
  • Autor

> manual ogólny do montażu przeciwmgielnych klik

Dzięki, bardziej zależy mi na jakimś modelu który podejdzie w dziury po "halogenach" choć tematy kabelkowe również się przydadzą smile.gif

Napisano

A można tak bezkarnie zastąpić halogeny? Coś mi się wydaje że chyba nie.

Napisano
  • Autor

> A można tak bezkarnie zastąpić halogeny? Coś mi się wydaje że chyba nie.

Halogeny sa dodatkowym wyposazeniem, nieobowiazkowym. na przegladzie w poprzednim aucie nikt sie nie czepial ze jednego od kilku lat brakowalo

Napisano

Są przepisy na jakiej wysokości, jaki rozstaw itp muszą mieć światła do jazdy dziennej i muszą mieć homologację. Musi być oznaczenie RL

Napisano

> Są przepisy na jakiej wysokości, jaki rozstaw itp muszą mieć światła do jazdy dziennej i muszą mieć

> homologację. Musi być oznaczenie RL

nie żebym się czepiał ale co chciałeś w ten sposób powiedzieć odpisując koledze FDK ?

bo on o czym innym pisał...

Napisano

> Halogeny sa dodatkowym wyposazeniem, nieobowiazkowym. na przegladzie w poprzednim aucie nikt sie

> nie czepial ze jednego od kilku lat brakowalo

aczkolwiek należy zaznaczyć, że wyposażenie dodatkowe może być ale nie musi

ale jeżeli już jest to musi być sprawne, nie można jeździć z uszkodzonym elementem

Napisano

To, że nie można bez karnie zastąpić halogenów od tak sobie, chyba że spełniają wszystkie wymagane przepisy.

Napisano

> To, że nie można bez karnie zastąpić halogenów od tak sobie, chyba że spełniają wszystkie wymagane

> przepisy.

jesteś tego na 100% pewien, że wystarczy mieć homologowane światła i umieścić je zgodnie z wytycznymi przepisów i już bezkarnie mogą zastąpić przeciwmgielne? cfaniaczek.gif

Napisano

Sprawdź tylko jak to wygląda jeśli chodzi o odległości, bo nie wiem jak to wygląda w astrze g i jeśli pasują wymiary to zakładaj. Nie ma przeciwskazań, halogenów być nie musi. Tak zrobiłem u siebie, z tą różnicą, że nie miałem halogenów, kupiłem drugie kratki z otworami i mam dzienne waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> jesteś tego na 100% pewien, że wystarczy mieć homologowane światła i umieścić je zgodnie z

> wytycznymi przepisów i już bezkarnie mogą zastąpić przeciwmgielne?

Panowie, nie o tym temat

sa do asterek OPC takie oryginalne zamienniki, dajcie na luz

wyjme wlacznik od przeciwmgłowych i pozamiatane, nikt nie powie ze miałem a nie mam

można wrocic do tematu??

Napisano
  • Autor

> Sprawdź tylko jak to wygląda jeśli chodzi o odległości, bo nie wiem jak to wygląda w astrze g i

> jeśli pasują wymiary to zakładaj. Nie ma przeciwskazań, halogenów być nie musi. Tak zrobiłem u

> siebie, z tą różnicą, że nie miałem halogenów, kupiłem drugie kratki z otworami i mam dzienne

zapodasz fote? zerkne czy o takie cos mi chodzi

Napisano

> nikt nie powie ze miałem a nie mam

O to właśnie chodzi, ja konsultowałem się owego czasu z diagnostą i tak właśnie powiedział, nie można usunąć z auta tego co jest wymagane przepisami, cała reszta może być, może nie być. Co do dziennych muszą tylko łapać się w wymiarach. W Zafirze pasowało.

Napisano

> zapodasz fote? zerkne czy o takie cos mi chodzi

Fotki auta ci nie podam, bo syn auto zabrał zlosnik.gif

Ale u siebie mam dokładnie takie, bo takie są halogeny.

jakiś tekst

Napisano
  • Autor

> Fotki auta ci nie podam, bo syn auto zabrał

> Ale u siebie mam dokładnie takie, bo takie są halogeny.

> jakiś tekst

no właśnie takie widziałem na Allegrogo z tym, że ja mam kanciate i wieksze dziury frown.gif

Napisano

> no właśnie takie widziałem na Allegrogo z tym, że ja mam kanciate i wieksze dziury

No fakt, w asterce jest trochę gorzej.