Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki sportowe UT

Featured Replies

Napisano

Witam po sąsiedzku zlosnik.gif

Pytanie mam następujące: jako że do mojego CCS'a założyłem komplet hamulcowy z UT, zaczynam rozglądać się za klockami sportowymi typu Ferodo, EBC itp itd. I tu mam kilka pytań:

- czy z innych modeli pasują, jak tak to z jakich?? zlosnik.gif

- czy z innych modeli można klocki przerobić, jak tak to z jakich?? zlosnik.gif

- gdzie ewentualnie szukać takich klocków, chodzi mi o jakieś sklepy, hurtownie itp gdzie polecacie?? zlosnik.gif

Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi zlosnik.gif

Napisano

jeśli pasują z czegoś innego, to w katalogu zamienników będą mieli to wyszczególnione w hurtowni/sklepie

serio chcesz przerabiać klocki hamulcowe? yikes.gif

IC, Fota, Hart, inne hurtownie motoryzacyjne

Napisano
  • Autor

> serio chcesz przerabiać klocki hamulcowe?

Hehe, nie na zasadzie cięcia brzeszczotem wink.gif

Przerabiałem już klocki z civica do swifta przy pomocy cięcia strumieniem wody, nie zmienia to znacząco kształtu klocka, jedynie delikatne korekty kształtu - temat sprawdzony, 100% bezpieczny wink.gif

Napisano

a co na to homologacja i dopuszczenie do ruchu

Napisano
  • Autor

Jeżeli zachowasz kształt i wymiar oryginalnego klocka to praktycznie nikt nie rozpozna że są z innego modelu, więc w przypadku kontroli drogówki nie ma z tym problemu - w rajdówce mają sto innych rzeczy do których mogą się przyczepić wink.gif

Co do homologacji to też nie ma z tym problemu, wymiar ma się zgadzać i tyle, a czy to będzie z civica, astry, saxo to nie ma znaczenia zlosnik.gif

Napisano

Po co przerabiać jakieś klocki jak masz ds2000 czy ds2500 z ferodo dostępne w IC wink.gif

Klocki z innego auta mogą wypaść z zacisku grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Po co przerabiać jakieś klocki jak masz ds2000 czy ds2500 z ferodo dostępne w IC

Jak pisałem pierwszego posta to jeszcze o tym nie wiedziałem zlosnik.gif

Napisano

> Jak pisałem pierwszego posta to jeszcze o tym nie wiedziałem

Spoko , jak coś weź sobie ferodo ds performance czyli dawny ds2000 , powinno dawać radę i nie piszczeć zbytnio co przy ds2500 nie jest takie oczywiste wink.gif Cenowo pewnie ~250zł/kpl klocków ,a kiedyś ktoś takie spylał chyba na uno turbo forum albo na kąciku (nie pamiętam)

Napisano

> Spoko , jak coś weź sobie ferodo ds performance czyli dawny ds2000 , powinno dawać radę i nie

> piszczeć zbytnio co przy ds2500 nie jest takie oczywiste Cenowo pewnie ~250zł/kpl klocków ,a

> kiedyś ktoś takie spylał chyba na uno turbo forum albo na kąciku (nie pamiętam)

ja miałem ds2500 ale opyliłem chyba za 180zł, nie pamiętam już

Napisano
  • Autor

> ja miałem ds2500 ale opyliłem chyba za 180zł, nie pamiętam już

Ehhh... No nic, będę szukał dalej - jakby ktoś coś miał to chętnie odkupię, tymczasem jutro wycieczka do IC... zlosnik.gif

Napisano

> Ehhh... No nic, będę szukał dalej - jakby ktoś coś miał to chętnie odkupię, tymczasem jutro

> wycieczka do IC...

ja jeżdżę na zwykłych ferodo premier i jestem zadowolony

Napisano

> ja jeżdżę na zwykłych ferodo premier i jestem zadowolony

jak zedrę obecne Textary to zamontuje te Ferodo zobaczymy co to za wodotryski zlosnik.gif

Napisano

> jak zedrę obecne Textary to zamontuje te Ferodo zobaczymy co to za wodotryski

ja jak zedrę ferodo to montuję mintex-y 270751858-jezyk.gif szybko się zużywają ale są miękkie i dobrze hamują ok.gif

Napisano

> ja jak zedrę ferodo to montuję mintex-y szybko się zużywają ale są miękkie i dobrze hamują

jakie mintexy?

pozdr