Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KzAK- piekarnik z mikrofalą?

Featured Replies

Napisano

Witam

Szykuje mi się modernizacja kuchni angryfire.gif

No i mam dylemat: czy kupić normalnie osobno piekarnik elektryczny pod zabudowę i osobno mikrofalę pod zabudowę czy dwa w jednym? Pojawił sie taki wynalazek, ale nie wiem czy to coś warte. Używa ktoś? Plusy i minusy? o miejsce nie chodzi.

Kurde, 4letnia kuchnia do modernizacji... sciana.gif - było zostać kawalerem zlosnik.gif

Napisano

> Witam

> Szykuje mi się modernizacja kuchni

> No i mam dylemat: czy kupić normalnie osobno piekarnik elektryczny pod zabudowę i osobno mikrofalę

> pod zabudowę czy dwa w jednym? Pojawił sie taki wynalazek, ale nie wiem czy to coś warte.

> Używa ktoś? Plusy i minusy? o miejsce nie chodzi.

> Kurde, 4letnia kuchnia do modernizacji... - było zostać kawalerem

Mam samsunga FQ159UST. Generalnie super sprawa. Na pewno duża oszczędność miejsca ok.gifJedyny minus to to że żeby używać mikrofali trzeba wyciągnąć tacki metalowe (te do pieczenia) i zostawić tylko tą od mikrofal

No i opłąca się kupić kombajn bo wychodzi taniej niż dwa osobne urządzenia do zabudowy.

Ja osobiście polecam ok.gif

Napisano

> Kurde, 4letnia kuchnia do modernizacji... - było zostać kawalerem

Skoro nowa, rozwojowa rodzina to nie polecam.

W każdym razie u mnie by się nie sprawdziło ze względu na częstą potrzebę użycia obu urządzeń jednocześnie. Przykładowo: w piekarniku półtorej godziny dochodzi sobie mięso a trzeba w tym czasie podgrzać "zupę z wczoraj", jakieś zapiekanki na grillu itd...

Napisano

> Skoro nowa, rozwojowa rodzina to nie polecam.

> W każdym razie u mnie by się nie sprawdziło ze względu na częstą potrzebę użycia obu urządzeń

> jednocześnie. Przykładowo: w piekarniku półtorej godziny dochodzi sobie mięso a trzeba w tym

> czasie podgrzać "zupę z wczoraj", jakieś zapiekanki na grillu itd...

szkoda tylko, ze mikrofalowka do zabudowy jest kilka razy drozsza od odpowiednika wolnostojacego i to bez zadnego uzasadnienia.

Napisano

> Mam samsunga FQ159UST. Generalnie super sprawa.

Dokładnie - też polecam ten model ok.gif

Napisano
  • Autor

po przemyśleniu chyba będą jednak dwa urządzenia

argumenty Wasylka dają do myślenia

a rodziną jesteśmy chyba już nie rozwojową - 2 dzieci i chyba dość... zlosnik.gif

Napisano

> po przemyśleniu chyba będą jednak dwa urządzenia

> argumenty Wasylka dają do myślenia

> a rodziną jesteśmy chyba już nie rozwojową - 2 dzieci i chyba dość...

Możesz kupić też piekarnik z mikrofalą + małą wolnostojącą.

Napisano

> szkoda tylko, ze mikrofalowka do zabudowy jest kilka razy drozsza od odpowiednika wolnostojacego i

> to bez zadnego uzasadnienia.

Fakt, jeśli myślisz o dużych, powyżej 30l pojemności. Natomiast małe (do 23-26l) nie odstają specjalnie od stojących wersji.

Z drugiej strony- ten kombajn Samsunga kosztuje około 1650zł. Kupując piekarnik za ok. 1000 i osobną mikrofalę do zabudowy za powiedzmy drugie 1000zł, nie dopłacamy aż tak kosmicznie.

Napisano

> Fakt, jeśli myślisz o dużych, powyżej 30l pojemności. Natomiast małe (do 23-26l) nie odstają

> specjalnie od stojących wersji.

> Z drugiej strony- ten kombajn Samsunga kosztuje około 1650zł. Kupując piekarnik za ok. 1000 i

> osobną mikrofalę do zabudowy za powiedzmy drugie 1000zł, nie dopłacamy aż tak kosmicznie.

srednia mikrofale wolnostojącą mozna kupic za ile? 250zl? Takiej samej pojemnosci do zabudowy 1000?

piekarnik kupuje samsunga, ale ten z podwojnym termoobiegiem, a takiego nie widzialem z mikrofala.

Napisano

> srednia mikrofale wolnostojącą mozna kupic za ile? 250zl?

Noo nie... Nie pisałem o takich z Biedronki za 200zł, tylko o tych ciut poważniejszych za 400-500zł. To wersje do zabudowy o tej samej pojemności za te 600zł też znajdę.

Ale zgadzam się- tańsze urządzenia w tej wersji to najczęściej takie zwykłe wolnostojące, pozbawione obudowy, za to z dodaną ramką maskującą z przodu.

> piekarnik kupuje samsunga, ale ten z podwojnym termoobiegiem, a takiego nie widzialem z mikrofala.

To popieram, podobno można w tym piec na dwóch "piętrach" w różnych temperaturach i zapachy się nie mieszają? Ciekawe jak praktyka. hmm.gif

Napisano

TaK jak kolega goldixxl polecam sansunga 159.

Jedyny minus to dość głośna praca i niewielkie rozmiary wewnętrzne - zobacz w sklepie, oceń sam.

Poza tym sprzęt fajny ok.gif