Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ECONOMY MODE ACTIVE

Featured Replies

Napisano

komunikat ECONOMY MODE ACTIVE+świecąca na desce kontrolka akumulatora rozumiem, że oznacza przejście auta w stan ekonomiczny na postoju (np. długo otwarte drzwi przy wyłączonym zapłonie), a nie awarię? Ktoś potrafi więcej na ten temat podpowiedzieć ? Na forach cytryny tylko jakieś lakoniczne stwierdzenie.

pozdrawiam palacz.gif

Napisano

> komunikat ECONOMY MODE ACTIVE+świecąca na desce kontrolka akumulatora rozumiem, że oznacza

> przejście auta w stan ekonomiczny na postoju (np. długo otwarte drzwi przy wyłączonym

> zapłonie), a nie awarię? Ktoś potrafi więcej na ten temat podpowiedzieć ? Na forach cytryny

> tylko jakieś lakoniczne stwierdzenie.

> pozdrawiam

U mnie sie pojawil wlasnie w takiej sytuacji ok.gif

Zazwyczaj kiedy odkurzam wnetrze w garazu, po kolejnym odpaleniu komunikat znika.

Napisano

> komunikat ECONOMY MODE ACTIVE+świecąca na desce kontrolka akumulatora rozumiem, że oznacza

> przejście auta w stan ekonomiczny na postoju (np. długo otwarte drzwi przy wyłączonym

> zapłonie), a nie awarię? Ktoś potrafi więcej na ten temat podpowiedzieć ? Na forach cytryny

> tylko jakieś lakoniczne stwierdzenie.

> pozdrawiam

A jakiej więcej informacji potrzebujesz ???

Auto jest "madrzejsze" od właściciela i nie da sobie rozładować akumulatora smile.gif

Napisano
  • Autor

> A jakiej więcej informacji potrzebujesz ???

> Auto jest "madrzejsze" od właściciela i nie da sobie rozładować akumulatora

tzn co, po pewnym czasie odłącza prund?

Napisano
  • Autor

> A jakiej więcej informacji potrzebujesz ???

> Auto jest "madrzejsze" od właściciela i nie da sobie rozładować akumulatora

przecierz na wyjazd nie zapakuję auta w 2 min palacz.gif

Napisano

> tzn co, po pewnym czasie odłącza prund?

tak i zależy to od stanu akumulatora

Napisano

> tak i zależy to od stanu akumulatora

a mi sie wydaje, ze po prostu po stałym czasie, bez mierzenia stanu akumulatora.

Napisano

> a mi sie wydaje, ze po prostu po stałym czasie, bez mierzenia stanu akumulatora.

EM mierzy stan akumulatora, po zmianie akumulatora na nowy EM włącza się później.

Wczesne włączanie się EM nie musi oznaczać że akumulator jest wyeksploatowany, EM jest nadwrażliwy nieco, ale lepiej mieć takie zabezpieczenie niż nie mieć.

Napisano

> EM mierzy stan akumulatora, po zmianie akumulatora na nowy EM włącza się później.

> Wczesne włączanie się EM nie musi oznaczać że akumulator jest wyeksploatowany, EM jest nadwrażliwy

> nieco, ale lepiej mieć takie zabezpieczenie niż nie mieć.

Bez sensu i wnerwiajace to zabezpieczenie. Jakoś inni potrafią to normalniej rozwiązać.

Napisano

> Bez sensu i wnerwiajace to zabezpieczenie. Jakoś inni potrafią to normalniej rozwiązać.

Czyli jak ?

Jak Ci się załączy po jakichś 30 min uruchamiasz na chwilę auto i już.

Napisano

> Bez sensu i wnerwiajace to zabezpieczenie. Jakoś inni potrafią to normalniej rozwiązać.

No, i dopuścić do np rozładowania akumulatora zlosnik.gifhahaha.gif

Faktycznie lepsze normalniejsze rozwiązanie zlosnik.gif

Napisano

> Czyli jak ?

> Jak Ci się załączy po jakichś 30 min uruchamiasz na chwilę auto i już.

Jak na chwile uruchomisz to tylko na chwilę włączysz radio. Po drugie dlaczego mam uruchamiać auto? Bez sensu screwy.gif

Napisano

> No, i dopuścić do np rozładowania akumulatora

> Faktycznie lepsze normalniejsze rozwiązanie

Tak, przestań klepać bzdury hehe.gif Nigdy nie doprowadziłem do rozładowania akumulatora, a jak nie wiesz jak mozna to rozwiązać w normalny sposób to poużywaj jakiś normalny nowoczesny samochód zlosnik.gif

Napisano

> Tak, przestań klepać bzdury Nigdy nie doprowadziłem do rozładowania akumulatora, a jak nie wiesz

> jak mozna to rozwiązać w normalny sposób to poużywaj jakiś normalny nowoczesny samochód

No, uzywam czasami. 4 letni peugeot.

Ekonomy mode w zależności od stanu naładowania akumulatora sie sam włącza zlosnik.gif

Napisano

> No, uzywam czasami. 4 letni peugeot.

> Ekonomy mode w zależności od stanu naładowania akumulatora sie sam włącza

Oj tam francuzy chyba wszystkie ten pomysł mają? Nie wiem jak reno zlosnik.gif

Dla mnie jest to irytujące, ale jakos da się żyć.

Dlaczego mnie to irytuje. W porzednim parchu, radio włączyłeś to po 20 min sie wyłaczało. Oświetlenie wnetrza tez samo po chyba 10 min, swiatła po zgaszeniu sinika. To było wygodne, w niczym nie irytowało i przez 5 lat posiadania akumulator kręcił jak złoto, tak samo we wcześniejszym przez 4 lata.

Więc dlatego uważam, że to lepsze rozwiązanie niz to w pugach i cytrynach.

Napisano

> Jak na chwile uruchomisz to tylko na chwilę włączysz radio. Po drugie dlaczego mam uruchamiać auto?

> Bez sensu

To nie uruchamiają tylko grzecznie zamknij idź do domu smile.gif

Napisano

> To nie uruchamiają tylko grzecznie zamknij idź do domu

Piszesz poważnie, czy po prostu jesteś zaślepiony marką hehe.gifwink.gif

Napisano

No i dokładnie tak działa ekonomy mode. Dokładnie tak jak opisałeś.

Tylko że sprawdza też napięcie akumulatora i jesli spada ono ponizej zadanego progu, to uruchamia się wcześniej.`

Napisano

> No i dokładnie tak działa ekonomy mode. Dokładnie tak jak opisałeś.

> Tylko że sprawdza też napięcie akumulatora i jesli spada ono ponizej zadanego progu, to uruchamia

> się wcześniej.`

Nie działa tak jak opisałem, bo jak się włączy to musisz odpalić silnik przynajmniej na 10 min. zlosnik.gif

Napisano

> Nie działa tak jak opisałem, bo jak się włączy to musisz odpalić silnik przynajmniej na 10 min.

Nie musiszsmirk.gif

Napisano

> nie? a co muszę?

Nic nie musisz.

Napisano

> Nic nie musisz.

Nie rozumiem, możesz jaśniej, czy tu po prostu licznik można sobie nabijać?

Napisano

> Nie rozumiem, możesz jaśniej, czy tu po prostu licznik można sobie nabijać?

Pytasz co musisz więc odpisuję że nic nie musisz.

Nie ma żadnego przymusu.

Mi wystarczyło wyłączyć i włączyc zapłon i kolejne 20 minut wszystko działało.

Napisano

> Pytasz co musisz więc odpisuję że nic nie musisz.

> Nie ma żadnego przymusu.

> Mi wystarczyło wyłączyć i włączyc zapłon i kolejne 20 minut wszystko działało.

Ale u mnie nie jest jak u Ciebie, musisz odpalić silnik na kilka min.

Napisano

Ja to sobie Lexią zmieniłem z 30 na 60 minut i rzadziej mam powody do narzekań. W zeszłym tygodniu wsadziłem nowy akumulator to zmienię może i na 2 godziny to będę miał jeszcze lepiej. W czym widzisz problem? Jak chcesz być mądrzejszy od może i zbyt prostej elektroniki to wyłącz i będziesz miał co chcesz.

Napisano

> Ja to sobie Lexią zmieniłem z 30 na 60 minut i rzadziej mam powody do narzekań. W zeszłym tygodniu

> wsadziłem nowy akumulator to zmienię może i na 2 godziny to będę miał jeszcze lepiej. W czym

> widzisz problem? Jak chcesz być mądrzejszy od może i zbyt prostej elektroniki to wyłącz i

> będziesz miał co chcesz.

Nie wiedziałem, że to można wyłączyć, do tego nie posiadam Lexi i nie wiem czy na gwarancji mogę tam grzebać clown.gif

Napisano

> Nie wiedziałem, że to można wyłączyć, do tego nie posiadam Lexi i nie wiem czy na gwarancji mogę

> tam grzebać

nie we wszystkich modelach BSI się da to zmienić.

Napisano

> Pytasz co musisz więc odpisuję że nic nie musisz.

> Nie ma żadnego przymusu.

> Mi wystarczyło wyłączyć i włączyc zapłon i kolejne 20 minut wszystko działało.

nie ma takiej OPCJI smile.gif

jak EM się uaktywni żeby z niego wyjść trzeba uruchomić silnik

Napisano

> Piszesz poważnie, czy po prostu jesteś zaślepiony marką

Wyrosłem już dawno z tego wieku, żeby przesiadywać w samochodzie z włączoną muzą smile.gif

Jak coś przy nim robię i się uaktywni EM to jeśli potrzebuję prądu - uruchamiam auto, jeśli nie to robię dalej co robiłem. A najczęściej wysiadam z samochodu jak go wyłączę i idę tam gdzie potrzebuję.

A co do marki to masz w podpisie smile.gif

Napisano

> nie ma takiej OPCJI

> jak EM się uaktywni żeby z niego wyjść trzeba uruchomić silnik

Musi pijany byłem jak grzebałem w pugu.

Napisano

> Musi pijany byłem jak grzebałem w pugu.

Albo cos Ci sie pomerdało. U ojca w C4 2008 tez tak jest jak u mnie w srugu zlosnik.gif

• 11 lat później...
Napisano

Jest możliwe, że jak miga kontrolka akumulatora to auto kręci ale nie odpali?Jumpy 2010  2.0 HDI.