Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[K z ak]zestaw kina domowego

Featured Replies

Napisano

nie wiem czy odpowiedni kącik dla tego typu pytania ale kto jak nie Wy zna się na audio lepiej (w razie czego proszę moda o przeniesienia na stosowny kącik)

W planach mam zakup zestawu o jakim mowa w tytule. Chce zestaw z systemem 5.1. Wymagania jakie stawiam to możliwość odtwarzania filmów i mp3 z pen drive, tuner fm, możliwość podłączenia dekodera cyfrowego oraz 2x dodatkowego urządzenia typu xbox oraz komputer. Odtwarzacz filmów na blu ray (mile widziany ale nie konieczny). Do wydania na ten cel około 2kpln. W grę wchodzi tylko nowy nie używany sprzęt.

Napisano
  • Autor

akurat to nie ma większego znaczenia dla mnie, ma to tylko ze sobą współgrać i działać jak najlepiej

Napisano

> akurat to nie ma większego znaczenia dla mnie, ma to tylko ze sobą współgrać i działać jak

> najlepiej

Wybrałbym bramkę nr. 2, tylko tam jest dvd. Najważniejsze to odsłuchać przed kupnem na swoich ustawieniach i ze swoich płyt. Polecane wszędzie głośniki Taga 606 mi zupełnie nie przypadły do gustu. Yamaha, Denon i Onkyo - z tego chyba trza wybierać.

Napisano

> Wybrałbym bramkę nr. 2, tylko tam jest dvd. Najważniejsze to odsłuchać przed kupnem na swoich

> ustawieniach i ze swoich płyt. Polecane wszędzie głośniki Taga 606 mi zupełnie nie przypadły

> do gustu. Yamaha, Denon i Onkyo - z tego chyba trza wybierać.

Albo STX, jesli chodzi o jakosc vs cena to nie maja konkurencji.

Napisano

Witam

Nie wiem jakie ma wymagania zainteresowany sprzętem ale do 2000zł to szału nie można się spodziewać. W tej kwocie zdecydowanie polecam zestaw nr. 1.

2000 zł to zdecydowanie za mało na zestaw drugi. Zestawów z głośnikami NO NAME nie warto kupować.

Napisano

> Albo STX, jesli chodzi o jakosc vs cena to nie maja konkurencji.

Napisałeś o głośnikach , ja proponowałem całe zestawy- do pooglądania w MM, S..., E..rtv itp. Do dwóch tysi cóś autor znajdzie.

Napisano

> Napisałeś o głośnikach , ja proponowałem całe zestawy- do pooglądania w MM, S..., E..rtv itp. Do

> dwóch tysi cóś autor znajdzie.

Do 2000zl co by nie wybral to szalu nie bedzie. Jesli zalezy na wiekszej ilosci wejsc, to trzeba szukac w sprzetach segmentowych, a nie wszystko w jednym. Niestety przy tym budzecie bedzie ciezko. A kolejna sprawa, to w jak duzym pomieszczeniu chce to rozstawic.

Napisano

Wszystko święta prawda. Ale chce dać dwa tysie...Jak się zapyta na forach spec. typu Audio lub Kino domowe, to mu napiszą " dołóż pińcet". Jak dołoży, to następne "pińcet". A gra zestaw za 2000 i za 5000. Dlatego napisałem wcześniej "posłuchać". I może będzie pan zadowolony.

Napisano
  • Autor

z pomieszczeniem też szału nie będzie, bo będzie to w małym salonie połączonym z tzw. otwarta kuchnią o wymiarach około 5x8

Napisano

> z pomieszczeniem też szału nie będzie, bo będzie to w małym salonie połączonym z tzw. otwarta

> kuchnią o wymiarach około 5x8

To w sumie wychodzi spora powierzchnia/przestrzen. Rozumiem, ze salon z kuchnia tworza otwarta jedna calosc. Jesli tak, to moze byc spory problem z naglosnieniem.

Napisano

A sorawdz czy zestaw 5.1 będziesz mógł odpowiednio ustawić w domu. TO że kupisz nie znaczy że osiągniesz efekt. Ja z perspektywy czasu kupilbym 2 dobre glosniki zamiast 5. Moj plus taki ze 3 glosniki wyemigrują do innego pokoju. Zebys dobrze slyszal dzwiek 5.1 to kanape/fotel musisz miec odsuniete od sciany conajmniej 1.5

Napisano

> Zebys dobrze slyszal dzwiek 5.1 to kanape/fotel musisz

> miec odsuniete od sciany conajmniej 1.5

Nie mam tego problemu, stoi przy samej scianie.

Napisano
  • Autor

no niestety póki co na taki rarytas jak pokój video mnie nie stać to po pierwsze, a po drugie jakbym robił już pokój typowy do oglądania filmów to pewnie zainwestowałbym w jakiś lepszy sprzęt o ile nie zleciłbym tego jakiejś firmie

Napisano

Bo trzeba je ukierunkować a nie wycelować w nicość i szukać dźwięków grinser006.gif

Mam przy samej ścianie i wszystko co potrzebne jest słyszalne wink.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Albo STX, jesli chodzi o jakosc vs cena to nie maja konkurencji.

oo napisz coś więcej.. szukam frontów do kina, niestety podstawowe założenie że mają być małe, warto się zastanowić nad tymi http://stx.pl/stx-f-180-n-kolor-czarny.html ?

Napisano

> oo napisz coś więcej.. szukam frontów do kina, niestety podstawowe założenie że mają być małe,

> warto się zastanowić nad tymi http://stx.pl/stx-f-180-n-kolor-czarny.html ?

A nie sa za niskie jak do kina?? Na podlodze beda staly?? Male to one nie sa, 64cm wysokosci.

Ja na przod mam takie http://stx.pl/stx-f-280-n-kolor-czarny.html i jestem zadowolony wink.gif. Dobrze wykonane, graja czysto, nie sprawdzalem tylko jak sie spisuja ponizej 200 czy 150Hz, bo w tym zakresie to juz 2 suby robia robote wink.gif.

Sluchalem po roznych sklepach glosnikow w podobnych cenach czy nawet troche drozszych i najbardziej do gustu przypadly mi stx. A kolejny plus to taki, ze do tej firmy mam ze 3-4km, wiec pojechalem, zamowilem, zrobili i odebralem wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

no a co powiecie o kinach domowych LG? Funkcjonalności od groma. Nie wspominając od głośnikach z włókna aramidowego, bezprzewodowych głośnikach i atrakcyjnym wyglądzie. Do mnie to przemawia. Cena też nie jest jakoś przesadnie wygórowana.