Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

bagażnik na klapę

Featured Replies

Napisano

Mówią że jednak rysuje czy tam niszczy lakier ale nie wiem, nie miałem nigdy. Mam dachowy i jestem z niego zadowolony pod każdym względem

Napisano

Tak używałem kilkakrotnie takiego.

Z plusów:

- szybki załadunek rowerów

- łatwy montaż

Z minusów:

- kiepskiej jakości bagażnik porysuje klapę

- co 50-100km warto sprawdzić naciąg pasów bo się luzują

- w razie wjazdu w dupę tracimy rowery

- nie dostaniesz się do bagażnika

- nie wszystkie rowery zamontujesz np. damkę

- przy 3 rowerach nie dając gąbek między nimi się porysują

Ja woziłem rowery od 50 do 400km na takim i nigdy roweru nie zgubiliśmy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tak używałem kilkakrotnie takiego.

> Z plusów:

> - szybki załadunek rowerów

> - łatwy montaż

> Z minusów:

> - kiepskiej jakości bagażnik porysuje klapę

> - co 50-100km warto sprawdzić naciąg pasów bo się luzują

> - w razie wjazdu w dupę tracimy rowery

> - nie dostaniesz się do bagażnika

> - nie wszystkie rowery zamontujesz np. damkę

> - przy 3 rowerach nie dając gąbek między nimi się porysują

> Ja woziłem rowery od 50 do 400km na takim i nigdy roweru nie zgubiliśmy

mhmmm myślę ze do przewozu rowerów powiedzmy do 100 km co parę razy w roku zda egzamin ?

u mnie jest jeszcze kwestia taka ze teraz mam Forda a za rok albo dwa już niekoniecznie. więc nie chce inwestować w hak holowniczy.

co do 3 rowerów to ewentualnie 2 były by normalne a jeden dziecięcy za kilka lat.

Napisano

> ma ktoś z was coś takiego ?

> babażnik

> albo coś w ten deseń ?

> szukam za i przeciw

Masz Hak?

To kup taki.

allegro

Mam na 2 rowery i zdaje egzamin.

Napisano

> mhmmm myślę ze do przewozu rowerów powiedzmy do 100 km co parę razy w roku zda egzamin ?

> u mnie jest jeszcze kwestia taka ze teraz mam Forda a za rok albo dwa już niekoniecznie. więc nie

> chce inwestować w hak holowniczy.

> co do 3 rowerów to ewentualnie 2 były by normalne a jeden dziecięcy za kilka lat.

Tylko dziecięcego tam nie włożysz bo ma za małą ramę no.gif

Chyba, że poszukasz takiego 0_0_productGfx_c0654c4a3155df88f6198b11ca609854.jpg

gdzie koła spoczywają w rynnie a nie są w powietrzu ok.gif

Napisano

Myślałem o takim, ale podstawowym problemem okazało się dopuszczalne obciążenie klapy bagażnika. W moim przypadku Fiat Croma to 30 kg, a potrzebowałem czegoś na trzy rowery. A pamiętaj, że polskie drogi to nie stół bilardowy.

Wejdź na stronę Thule znajdź bagażnik do swojego auta i sprawdź w instrukcji ile możesz założyć na klapę. U mnie skończy się na bagażniku dachowym, na razie mam same belki i rozglądam się za czymś w najlepszym stosunku cena/jakość.

Pozdrawiam

Napisano

> babażnik

> albo coś w ten deseń ?

> szukam za i przeciw

ja kupiłem 2 x klik

do tego 1 x coś takiego i działa

wszystko mnie kosztowało z wysyłką poniżej 200 zł. a już przewoziem rowery np: 2 x 550 km i zero problemów (oczywiście nie jeżdżę jak PH)

Napisano

> Tak używałem kilkakrotnie takiego.

> Z plusów:

> - szybki załadunek rowerów

> - łatwy montaż

> Z minusów:

> - kiepskiej jakości bagażnik porysuje klapę

> - co 50-100km warto sprawdzić naciąg pasów bo się luzują

> - w razie wjazdu w dupę tracimy rowery

> - nie dostaniesz się do bagażnika

> - nie wszystkie rowery zamontujesz np. damkę

> - przy 3 rowerach nie dając gąbek między nimi się porysują

> Ja woziłem rowery od 50 do 400km na takim i nigdy roweru nie zgubiliśmy

Mam taki. Używałem na tasiemkach ale nie byłem pewny tego rozwiązania.

Do bagaznika sie dostaniesz ,damkę zabierzesz, nie trzeba kontrolować naciągu pasków,ramiona oklejone filcem nie porysujesz

Rok temu wiechał mi golf 2 w tył,rowery nie ruszone.

Minus to cena.

fba0faff31dd15d0gen.jpg

Napisano

> Masz Hak?

> To kup taki.

> allegro

> Mam na 2 rowery i zdaje egzamin.

Też mam taki. Jaka masz tablice rej na bagażnik? Ja mam tę ich wyklejkę ale wolałbym jakoś dobrą kopię a firmy tego nie chcą robić,

Napisano

Tablica jako folia. Te na aucie są przynitowane. Jak poszukasz to dorobią metalową.

Napisano

Ja mam thule ClipOn 9104 na 3 rowery, zaletą jego jest że nie masz żadnych tasiemek. Zapinasz na sztywno i w trasie się niczym nie martwisz, nie rysuje klapy.

Minusem jest to że zasłania tablice i światła, ale na razie niemiałem jeszcze z tym problemów.

Napisano

> babażnik

> albo coś w ten deseń ?

> szukam za i przeciw

mam taki bagaznik od kilku sezonow. Stabilna ale zarazem dosc ciezka konstrukcja.

Zadnych problemow typu rysowanie lakieru nie zauwazylem. Jedyne usprawnienie jakie wprowadzilem to owinalem metalowe zaczepy tasma izolacyjna. Wozilem zarowno jeden jak i dwa rowery. Jedyne o czym trzeba pamietac to, to zeby po przejechaniu kilku km dociagnac ponownie paski.

Czy polecam? - Tak.

Napisano

napisze po raz kolejny... wink.gif

jak kupowałem v40 to dostałem razem z nim taki bagażnik...klapa u dołu, w miejscu styku z bagażnikiem pordzewiała - dwa punkty z rdzą już obfitą...u góry przez jednorazowy błędny montaż a w zasadzie podczas takowego porysowana i wgnieciona blacha...a bagażnik to thule...

IMO najlepszy wg mnie to hak i dach...

Napisano

Nie wiem jak sprawdzi sie taki niefirmowy ?

Ja zastanawiam się nad uchwytem na tylną klapę Thule 9104

http://www.ceneo.pl/24243709#tab=spec

Proszę o opinie osoby, które używały podobny uchwyt Thule

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> mam taki bagaznik od kilku sezonow. Stabilna ale zarazem dosc ciezka konstrukcja.

> Zadnych problemow typu rysowanie lakieru nie zauwazylem. Jedyne usprawnienie jakie wprowadzilem to

> owinalem metalowe zaczepy tasma izolacyjna. Wozilem zarowno jeden jak i dwa rowery. Jedyne o

> czym trzeba pamietac to, to zeby po przejechaniu kilku km dociagnac ponownie paski.

> Czy polecam? - Tak.

Witam Ponownie

Przeglądam te bagżniki i przeglądam i zastanawia mnie jedna sprawa czy zamontowane w ten sposób rowery nie zasłaniają świateł z tyłu ?? i się na to zapatrują busted.gif

Napisano

> Witam Ponownie

> Przeglądam te bagżniki i przeglądam i zastanawia mnie jedna sprawa czy zamontowane w ten sposób

> rowery nie zasłaniają świateł z tyłu ?? i się na to zapatrują

Wszystko zależy od modelu bagażnika i auta, umiejscowienia świateł i tablicy. W przypadku klasycznego układu, że światłą są zaraz nad zderzakiem a nie w słupkach to aktualnie Thule zrobiło bagażnik, który właśnie nie zasłania świateł i tablicy. Z innymi różnie bywa. O ile Policja przymyka na to oko, o tyle jak Ci wjedzie w dupsko auto a Ty będziesz miał rower, który zasłaniał światła to mogą się robić problemy z ubezpieczeniem plus oczywiście uznanie Ciebie sprawcą kolizji choć tak nie musiało być. No ale ten który przywalił będzie miał argument, że nie widział, że hamujesz.

Napisano

> babażnik

> albo coś w ten deseń ?

> szukam za i przeciw

Rysuje lakier. Do damek są specjalne uchwyty. U mnie służy jako wieszak do rowerów w garażu.

Napisano

> babażnik

> albo coś w ten deseń ?

> szukam za i przeciw

mam taki od kilku lat spokojnie zapakujesz dwa rowery z trzecim tez sobie poradzi kwestia zabezpieczenia ja jeszcze dodatkowo spinam wszystkie rowery pasami co by pancernie było smile.gif