Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oprawka żarówki h7

Featured Replies

Napisano

Witam

stopiła mi sie oprawka żarówki h7,jedno to gniazdo do którego idą 2 kable. Czy może ktoś miał już taki problem? Musze zakupić taką oprawkę ale jak rozwiązać problem żeby znowu się tak nie porobiło?

Napisano

Oprawki to chyba ogólnie słaby element - podobnie miałem w AG. Wymieniałem już chyba dwa razy. Nie wiem, czy takie same masz w AH, ale nie spotkałem się z innym sposobem radzenia sobie z tym problemem, oprócz wymiany na nowe.

Napisano

> stopiła mi sie oprawka żarówki h7

Znajdź przyczynę.

Stopiona = przegrzana = źródło ciepła = zwiększona rezystancja (czego?).

Moja AII jest rok starsza. Kłopotów z tą oprawką nie stwierdzam.

Napisano
  • Autor

4 lata nią jeżdżę i dopiero pierwszy przypadek takiego stopienia. Bylem dziś zakupić takie cudo w aso ale ta oprawka=kostka to jest element lampy nie do kupienia osobno. Zakupiłem w zwykłym motoryzacyjnym inna kostkę za 8pln i będę jutro rzezbil. Tylko co zrobić z tym ze to tak się stopilo

Napisano

Stopiło się, to się stopiło. Po co drążysz temat? wink.gif

Styki pewnie nie trzymały tak dobrze i się przegrzało. Jak nową będzie ciężko wcisnąć w żarówkę to pewnie będzie dobrze.

Napisano

> 4 lata nią jeżdżę i dopiero pierwszy przypadek takiego stopienia. Bylem dziś zakupić takie cudo w

> aso ale ta oprawka=kostka to jest element lampy nie do kupienia osobno. Zakupiłem w zwykłym

> motoryzacyjnym inna kostkę za 8pln i będę jutro rzezbil. Tylko co zrobić z tym ze to tak się

> stopilo

To co to za aso było?Bez problemu od ręki w aso dostałem oprawkę do H7 za jakieś 35zł ok.gif

26a3faa9d51951066e64f17c132e4dbc.jpg

Napisano

> To co to za aso było?Bez problemu od ręki w aso dostałem oprawkę do H7 za jakieś 35zł

I ona była do Astry H? cfaniaczek.gif

Napisano

> I ona była do Astry H?

To jest cała wiązka i nie kombinowałbym bo nie zapniesz tego w reflektorze z inną oprawką.

Tu jest do dostania:

http://allegro.pl/opel-astra-iii-h-wiazka-kostka-lampy-oryginal-i4088385555.html

Można też z jakiegoś rozbitka wziąć, może ktoś nieobeznany po prostu utnie Ci z przewodami.

Napisano

> To jest cała wiązka

dokładnie tak ok.gif