Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalanie paliwa w punto 1 1.2 elx rok 96

Featured Replies

Napisano

Czy ktos ma jakieś pomysły jak zmniejszyć spalanie paliwa w punto? Wydaje mi się że spala więcej niz powinien ok 8l na mieście przy ekonomicznej jeździe... moze sie mylę dlatego proszę was o pomoc

Napisano
  • Autor

> Zatankowac do pelna, przejechac 100km i znowu zatankowac pod korek. Bedziesz wiedzial ile pali.

Chodzi mi o mechaniczne sposoby na regulację spalania jesli są

Napisano

> Chodzi mi o mechaniczne sposoby na regulację spalania jesli są

Nie ma takich regulacji spalania, to nie jest samochod z gaznikiem. Zwiekszone spalanie moze byc spowodowane jakas usterka lub specyficznymi warunkami uzytkowania.

Napisano

> Czy ktos ma jakieś pomysły jak zmniejszyć spalanie paliwa w punto? Wydaje mi się że spala więcej

> niz powinien ok 8l na mieście przy ekonomicznej jeździe... moze sie mylę dlatego proszę was o

> pomoc

Przecież 8l to normalny wynik, nie ma tu nic do naprawiania.

Napisano

> Czy ktos ma jakieś pomysły jak zmniejszyć spalanie paliwa w punto? Wydaje mi się że spala więcej

> niz powinien ok 8l na mieście przy ekonomicznej jeździe... moze sie mylę dlatego proszę was o

> pomoc

można napisać że spalanie jest w normie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Rozumiem. .. i dzięki za info ... aczkolwiek niech temat pozostanie otwarty może ktoś jednak zna jakiś patent 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Rozumiem. .. i dzięki za info ... aczkolwiek niech temat pozostanie otwarty może ktoś jednak zna

> jakiś patent

no ja miałem temat taki w puntku że spalał mi 9 l po mieście , wiec wymieniłem sondę lambde i wszystko wrócił do normy czyli 7 l po mieście , ten sam silnik który ty masz i ten sam rocznik smile.gif jazda ekonomiczna smile.gif pozdrawiam , może musisz zmienić typ jazdy smile.gif ?

Napisano

przy tym silniku instrukcja podaje nawet 9l w mieście, i jest to normalnym spalaniem.... mnie się udawało 8,7l gazu... ale to taki typowy kapelusz...

chcesz mniej to zmień silnik na 60KM ;p;p będzie mniej palił

Napisano

> przy tym silniku instrukcja podaje nawet 9l w mieście, i jest to normalnym spalaniem.... mnie się

> udawało 8,7l gazu... ale to taki typowy kapelusz...

> chcesz mniej to zmień silnik na 60KM ;p;p będzie mniej palił

Oj tam .W zimę w mieście dużo mniej to to nie będzie ..

Napisano

Miałem takie Punto i paliła mi ok 7,5 l/100 przy dość dynamicznej jeździe w mieście ale bez korków. Spalanie przy spokojnej (ale nie kapeluszniczej) jezdzie pod miastem to 6,4 l/100 km.