Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

II generacja gaśnie po przełączniu

Featured Replies

Napisano

Witam,

Problem występuje na zimnym i ciepłym, po przełączeniu na gaz gaśnie, nie idzie go przytrzymać... ale - jak dam buta, to powyżej 3500 obrotów silnik pracuje na gazie (od razu po przełączeniu). Lambda oscyluje. Filterek przedmuchany, krokowy ok. Stało to się po dynamicznej jeździe na końcówce LPG. Jakiś paproch zassało? Szlam z reduktora spuszczony. Jakieś pomysły?

Napisano

w moim przypadku był to koniec żywota reduktora, też dziad robił tak przy przełączaniu- trzeba było gaz mieć wciśnięty wink.gif

Po wymianie nic nie trzeba było butować ok.gif

Napisano
  • Autor

> w moim przypadku był to koniec żywota reduktora, też dziad robił tak przy przełączaniu- trzeba było

> gaz mieć wciśnięty

> Po wymianie nic nie trzeba było butować

Ma dopiero 40kkm... spróbuję mu zrobić regenerację w takim razie.

Napisano

> Ma dopiero 40kkm... spróbuję mu zrobić regenerację w takim razie.

raczej az 40 kkm

reduktory potrafia pasc juz po 15 kkm

Napisano

> raczej az 40 kkm

> reduktory potrafia pasc juz po 15 kkm

dziwne BRC tecno przelatał koło 120 tyś.km jak zaczęly się takie dziadostwa dziać hmm.gif myślałem, że tak koło 100 wki kończą zywota hmm.gif

Napisano

> dziwne BRC tecno przelatał koło 120 tyś.km jak zaczęly się takie dziadostwa dziać myślałem, że tak

> koło 100 wki kończą zywota

jak odpalasz zimny silnik na lpg to i po 15 padnie. tak kumpel jezdził nubira - tylko na lpg bo pompa paliwa padla.

regeneracje robił co 15 tys km

Napisano
  • Autor

> jak odpalasz zimny silnik na lpg to i po 15 padnie <ciach>

No może i tak. Mój zawsze automatycznie przełączany po osiągnięciu 30stopni...

Napisano

U mnie wystarczyło wyczyścić membranę, bo oblepiła się syfem.

Później jeszcze drugie tyle przelatałem. Wtedy już regenerowałem (wymiana uszczelek), bo kolejny raz 40 zł dziadować na taki przebieg to już zakrawało na śmieszność.

Napisano
  • Autor

> U mnie wystarczyło wyczyścić membranę, bo oblepiła się syfem.

> Później jeszcze drugie tyle przelatałem. Wtedy już regenerowałem (wymiana uszczelek), bo kolejny

> raz 40 zł dziadować na taki przebieg to już zakrawało na śmieszność.

Kupiłem "zestaw naprawczy", w weekend będę działał. Pytanie na ,marginesie - jak regulować parownik później? wolne obroty ustawiam śrubką "bypassu" czy jak?

Napisano

A wymaga on regulacji? Ja zawsze starałem się składać całość do kupy, jak było "po staremu" i nie zastanawiałem się nigdy, co służy do regulacji. Skoro działa, to lepiej nie ruszać. ok.gif

Napisano
  • Autor

> A wymaga on regulacji? Ja zawsze starałem się składać całość do kupy, jak było "po staremu" i nie

> zastanawiałem się nigdy, co służy do regulacji. Skoro działa, to lepiej nie ruszać.

Hmm, no na "chłopski rozum" skoro są śrubki do regulacji, to jakieś ustawienia "domyślne" trzeba złapać chyba...

Napisano

> Hmm, no na "chłopski rozum" skoro są śrubki do regulacji, to jakieś ustawienia "domyślne" trzeba

> złapać chyba...

Dokładnie tak jest, ale ja regulować nigdy nie musiałem. Kiedyś próbowałem coś kręcić którąś z tych śrubek, to w obrębie całego zakresu kręcenia nic się nie zmieniło (parownik elpigaz). A przynajmniej żadnych zmian w "kulturze pracy silnika" nie zauważyłem. Ustawiłem na domyślne - czyli takie, jak były pierwotnie - i już.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.