Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czym przykleić lusterko wsteczne do szyby

Featured Replies

Napisano

Witam

Odpadło sobie lusterko samo z siebie. Powierzchnie oczyszone, uchwyt jest metalowy, na szybie jest też coś ala metalowa naklejka na stałe wprasowana w szybę. PRóbowałem to przykleić klejem do szyb bo miałem napoczętą tubę ale w ogóle to nie trzymało po jednym dniu schnięcia. Są niby kleje tego typu http://allegro.pl/k2-mega-mirror-6-ml-klej-do-lusterka-wstecznego-i4189183495.html ale jakoś nie jestem przekonany. Czym to kleją firmy zmieniające szyby ?

Napisano

> Witam

> Odpadło sobie lusterko samo z siebie. Powierzchnie oczyszone, uchwyt jest metalowy, na szybie jest

> też coś ala metalowa naklejka na stałe wprasowana w szybę. PRóbowałem to przykleić klejem do

> szyb bo miałem napoczętą tubę ale w ogóle to nie trzymało po jednym dniu schnięcia.

Musiałbyś użyć podkładu/primera do kleju do szyb - wtedy lusterko odpadłoby co najwyżej z całą szybą zlosnik.gif

> Są niby kleje tego typu

> http://allegro.pl/k2-mega-mirror-6-ml-klej-do-lusterka-wstecznego-i4189183495.html ale jakoś

> nie jestem przekonany. Czym to kleją firmy zmieniające szyby ?

Kiedyś kleiłem klientowi lusterko klejem do tego przeznaczonym i nie było problemu - ale nie pamiętam czy to był K2. icon_rolleyes.gif

Napisano

Ja kupiłem dobrą taśmę dwusrtonną - taka "pianka".

Napisano

W fieście żonki lusterko kiedyś wzięło i odpadło zlosnik.gif Akurat miałem pod nosem warsztat gdzie wymieniali szybę. Chłopak zrobił elegancko wszystko w ciągu 5 minut - oczyścił miejsce klejenia i przykleił jakimś ichniejszym klejem.

Wszystko trwało moment i od kilku lat jest spokój. Kosztowało mnie to 10 zł ok.gif

Napisano

Mnie jak odpadło podjechałem do firmy zajmującej się wymianą szyb w samochodzie. Panowie za 10 przykleili (dali paragon na usługę i dobrze do odpadło jeszcze raz wtedy zrobi to za free ponownie. )

Napisano

> nie jestem przekonany. Czym to kleją firmy zmieniające szyby ?

Taśma 3M, najlepiej współpracująca z aktywatorem. Jednostkowo się to nie opłaci, tak jak radzą inny lepiej podjechać do specjalistów ok.gif

Napisano

> Taśma 3M, najlepiej współpracująca z aktywatorem. Jednostkowo się to nie opłaci, tak jak radzą inny

> lepiej podjechać do specjalistów

klejem na goraco przykleilem i trzymalo jeszcze pozniej przynajmniej rok az do sprzedazy auta smile.gif

Napisano

Klejem do lusterek wstecznych. Kiedys kleilem - bardzo prosta sprawa - czyści sie porządnie, smaruje najpierw takim specjalnym aktywatorem a potem klejem, przykłada na 30 sekund, pozwala sie utwardzic przez noc i trzyma jak nowe. Na rynku jst tego od groma, przykład:

http://www.zoro.com/g/00052314/k-G238046...CFUNqOgodxCsAdw

Napisano

> Klejem do lusterek wstecznych. Kiedys kleilem - bardzo prosta sprawa - czyści sie porządnie,

> smaruje najpierw takim specjalnym aktywatorem a potem klejem, przykłada na 30 sekund, pozwala

> sie utwardzic przez noc i trzyma jak nowe. Na rynku jst tego od groma, przykład:

> http://www.zoro.com/g/00052314/k-G238046...CFUNqOgodxCsAdw

Potwierdzam. Robiłem to samo ok.gif

HanYs

Napisano

> Klejem do lusterek wstecznych. Kiedys kleilem - bardzo prosta sprawa - czyści sie porządnie,

> smaruje najpierw takim specjalnym aktywatorem a potem klejem, przykłada na 30 sekund, pozwala

> sie utwardzic przez noc i trzyma jak nowe. Na rynku jst tego od groma, przykład:

> http://www.zoro.com/g/00052314/k-G238046...CFUNqOgodxCsAdw

Prosta, jak prosta zlosnik.gif

Kiedyś kupiłem klej i postępując dokładnie z polską instrukcją przykleiłem lusterko. Odpadło na drugi dzień na słońcu.

Kupiłem drugą tubkę, a na tej nalepka z tłumaczeniem była przyklejona tak, że dało się ją odkleić i zobaczyć angielski oryginalny tekst.

Instrukcja była zdecydowanie różna od polskiej i po przyklejeniu zgodnie z nią trzymało już latami. zlosnik.gif

Napisano

Mała tubka silikonu akwarystycznego( do doszczelniania akwariów ) za 2-3 zł od 3 lat mi to trzyma lusterko