Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny Zamek

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam problem z centralnym zamkiem przestał działać na pilota. Wymieniłem baterie w pilocie bo myślałem że to winna baterii jednak nie. Z pilota w ogóle nie reaguje natomiast z kluczyka otwiera wszystkie drzwi oprócz bagażnikowych bo zamek w drzwiach bagażnikowych (wkładka) jest uszkodzona. Nie wiem co może być przyczyną usterki.

(opis usterki dotyczy samochodu szwagierki ona ma hatchbaka

ja mam kombi )

Pozdrawiam

Napisano

> Witam

> Mam problem z centralnym zamkiem przestał działać na pilota. Wymieniłem baterie w pilocie bo

> myślałem że to winna baterii jednak nie. Z pilota w ogóle nie reaguje natomiast z kluczyka

> otwiera wszystkie drzwi oprócz bagażnikowych bo zamek w drzwiach bagażnikowych (wkładka) jest

> uszkodzona. Nie wiem co może być przyczyną usterki.

> (opis usterki dotyczy samochodu szwagierki ona ma hatchbaka

> ja mam kombi )

> Pozdrawiam

Miałem niedawno to samo. Rozkodował się kluczyk. Szukaj -Centralny zamek . Koszt w ASO coś ok.70 pln, ale potrzebna jest też karta code. Operacja 15 minutowa smile.gif

Napisano

Ewentualnie ktoś z pełną wersją FES/MES i kablem ELM327 gdzieś w pobliżu. Program ma funkcję kodowania pilotów. Jak wspomniał kolega wyżej, niezbędna jest karta Fiat CODE.

Napisano

Podepnę się pod temat o centralnym żeby nie rozmnażać.

Mój centralny zwariował... Najpierw myślałem, że to alarm (seo po canie) - pewnego dnia podchodzę, otwieram auto z pilota i zaczyna mi wyć... Po kilku próbach zamykania i otwierania na zmianę, rozłączam zasilanie w centralce alarmu żeby nie wzbudzać sensacji w drodze do roboty smile.gif. Obserwacje zachowania centralnego są przedziwne - np. otwieram auto pilotem, otwieram klamką drzwi - sterownik sam wszystkie rygluje w tym samym czasie. Albo wsiadam, przekręcam klucz w pozycję MAR - sterownik rygluje drzwi, tak jakbym zamknął je pilotem (mruga czerwona dioda, nie działają elektryczne szyby). sądzę, że autoalarm jest sprawny, jedynie dostawał fałszywe sygnały z centralnego. Czy to może wskazywać na padnięty moduł komfortu? Gdzie znajdę tą centralkę i czy można w prosty sposób wymienić ją na sprawną z innego auta?

• 7 miesięcy później...
Napisano

Chyba rozkodował mi się pilot w kluczyku.

Zamek centralny przestał działać a po naciśnięciu przycisku krótko mruga dioda.

Pada mi też akumulator w mojej strzale .

Czy przy odpięciu starego akumulatora coś się jeszcze rozkoduje ,poprzestawia w aucie ?

Napisano

> Chyba rozkodował mi się pilot w kluczyku.

> Zamek centralny przestał działać a po naciśnięciu przycisku krótko mruga dioda.

> Pada mi też akumulator w mojej strzale .

> Czy przy odpięciu starego akumulatora coś się jeszcze rozkoduje ,poprzestawia w aucie ?

Sprawdź baterię...potem to co napisane wyżej, FES lub ASO i kodowanie ponowne kluczyka. W Stilo to dosyć częsta przypadłość.

Odpięcie akumulatora nic nie poprzestawia i nie rozkoduje samo w sobie smile.gif