Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Max usztywnienie tyłu

Featured Replies

Napisano

W jaki sposób można na maksa usztywnić tył?

Aktualnie zawias: przód kit fk -7, tył mts -4 cięty o dwa zwoje + gumy usztywniające na amorze kyb excel-g + alu 8j przy serii budzie (zaklepane ranty) i seryjnym odboju grinser006.gif Problem polega na tym że przy prędkości powyżej 60 km/h na dziurach czasem dobija do budy i strasznie mnie to irytuje sick.gif Oczywiście kanapa z tyłu i pasażerowie skromny.gif

Nie chcę wypychać nadkoli może jest jakaś alternatywa? Inne amory...

Napisano

Gumy usztywniające w amorze ? Daj jakieś foto nie widziałem jeszcze.

Daj amor PZM1 grinser006.gif

Napisano

> W jaki sposób można na maksa usztywnić tył?

> Aktualnie zawias: przód kit fk -7, tył mts -4 cięty o dwa zwoje + gumy usztywniające na amorze kyb

> excel-g + alu 8j przy serii budzie (zaklepane ranty) i seryjnym odboju Problem polega na tym

> że przy prędkości powyżej 60 km/h na dziurach czasem dobija do budy i strasznie mnie to

> irytuje Oczywiście kanapa z tyłu i pasażerowie

> Nie chcę wypychać nadkoli może jest jakaś alternatywa? Inne amory...

W takim przypadku zastosuj odboje od pandy , jest to pelna lana guma a nie tak jak w seicento ze pianka. koszt góra 10złszt

Napisano
  • Autor

słyszałem też o odboju z malucha ale już nie pamietam kto ma u siebie cfaniaczek.gif

PZM1 też nad nimi myślałem, może ktoś ma taki zestaw przy 8j...

Dodam że kapcie z tyłu to 175/50 które zamienię na 165/55 bo naciąg też coś da

Napisano

> słyszałem też o odboju z malucha ale już nie pamietam kto ma u siebie

> PZM1 też nad nimi myślałem, może ktoś ma taki zestaw przy 8j...

> Dodam że kapcie z tyłu to 175/50 które zamienię na 165/55 bo naciąg też coś da

z malucha ma chyba rafal818 ale glowy nie dam grinser006.gif

Napisano

Na allegro można znaleźć tuningowe odboje pod sprężynę, bardzo dłuuuugie grinser006.gif

post-159414-14352524390361_thumb.jpg

Napisano

8j jakie ET jak sie nie myle masz smoora? biglaugh.gif

Miałem gumy usztywniajace przy -50 z tyłu, i tarło z czy bez pasażera z tyłu grinser006.gif

Napisano

bebny stoczone???, ja mam w 8j et 4 wystaje z 2.5 cm tera troche mniej bo zmienilem opony z 175/50 na 165/55 ale też mam aira więc mi obcieranie nie groźne biglaugh.gif

Napisano

> z malucha ma chyba rafal818 ale glowy nie dam

A no mam smile.gif

Od góry kawałek oryginału a w wahacz wkręcony odbój z malucha ( przedni z resora, docięty na wymiar) ... ugięcie max 1cm zlosnik.gif (między pustym tyłem a pełnym załadunkiem 5 osób+ bagaż ) 270751858-jezyk.gif

Taki coś

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/40/76/19/20/4076192015

Napisano
  • Autor

Pomyliłem... 7j ma 14 lub 15 a 8j bankowo ET4 ok.gif

rafal2188 w takim razie muszę takie sobie sprawić grinser006.gif dostanę na allegro czy to jakiś rodzynek ooniee.gif

Napisano

> Pomyliłem... 7j ma 14 lub 15 a 8j bankowo ET4

> rafal2188 w takim razie muszę takie sobie sprawić dostanę na allegro czy to jakiś rodzynek

Na allegro bez żadnego problemu a i w motoryzacyjnych jest tego na pęczki grinser006.gif

Napisano

RSL 8j z tyłu, PZM przód+tył, guma usztywniająca miedzy zwoje sprężyny grinser006.gif

betooon ok.gif

Napisano

8j et 4 , to mam pytanie co ci dało,że zaklepałeś ranty ? devil.gif jak fela wystaje dobre 2.5 cm na zewnątrz ? jakbyś zaklepał i poszerzył to owszem miało to sens ,a to tak to nie wiem co ci to miało dać crazy.gif

Napisano
  • Autor

Nic, dla tego jest w nawiasie grinser006.gif Zaklepałem je jak miałem jeszcze intry co pomogło bo koło się chowało bez otarć tongue.gif

Napisano

a to sorry jakoś zapomniało mi sie,zę miałeś intry biglaugh.gif, ja mam prawie ten sam problem ze wystaje, ale napewno będe bawił sie z bebnami, a dalej będziemy widzeć musze zrobić jakoś z tyłu tego stance ;D , najlepiej było by zdobyć smuura z ET 15 grinser006.gif

Napisano

> a to sorry jakoś zapomniało mi sie,zę miałeś intry , ja mam prawie ten sam problem ze wystaje, ale

> napewno będe bawił sie z bebnami, a dalej będziemy widzeć musze zrobić jakoś z tyłu tego

> stance ;D , najlepiej było by zdobyć smuura z ET 15

tu nie ma co sie zastanawiać maszynka do nadkoli i jazda u siebie w seju miałem wystające koło ponad 3 centy a kolega wyciągnął tak nadkola że lakier nie popękał nawet zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifgdzieś mam foty muszę poszukac miałem z tyłu Fele ats ,ale nie pamiętam jakie tam et było albo et 1 albo coś koło tego zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

masz znalazłem foty tak wygląda po wyciągnięciu bez sprężyny tył

24d834fa40d03440m.jpg

a tak przed

9d57d4d875597b74m.jpg

• 7 miesięcy później...
Napisano

> W takim przypadku zastosuj odboje od pandy , jest to pelna lana guma a nie tak jak w seicento ze

> pianka. koszt góra 10złszt

Temat juz stary lecz nie będę zakładał nowego tongue.gif a, więc z tylu mam odboj u gory standardowy i on juz sie ładnie sypie i tak myślę go wymienić na ten od Pandy tylko moze ktoś zamieścić fotke i czy montaż takiego odboja jest taki sam jak tego standardowego, dodam jeszcze ze w wachacz mam wkrecony odboj od Żuk-a wink.gif i spisuje sie dobrze.