Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana kranu kuchennego "stojącego"

Featured Replies

Napisano

Łatwizna, czy są jakieś problemy? Od dołu aktualnie widzę dwa wężyki zasilające (jak mniemam dostanę je przy zakupie nowej wylewki), pewnie będzie potrzebny jakiś klucz nastawny? niewiem.gif

Przerabiał ktoś ostatnio? grinser006.gif

Napisano

> Łatwizna, czy są jakieś problemy? Od dołu aktualnie widzę dwa wężyki zasilające (jak mniemam

> dostanę je przy zakupie nowej wylewki), pewnie będzie potrzebny jakiś klucz nastawny?

> Przerabiał ktoś ostatnio?

zalezy ile masz miejsca za zlewem, bo u mnie jest delikatnie mówiąc za malo

Napisano

> Łatwizna, czy są jakieś problemy? Od dołu aktualnie widzę dwa wężyki zasilające (jak mniemam

> dostanę je przy zakupie nowej wylewki), pewnie będzie potrzebny jakiś klucz nastawny?

Zmierz te wężyki, bo w komplecie, jeśli będą, to mogą być za krótkie zlosnik.gif

Pamiętam, że tam potrzebne są jakieś niezbyt duże klucze. Nastawnym nie wiem czy podejdziesz. Dobrze też mieć szczypce.

Napisano

> Łatwizna, czy są jakieś problemy? pewnie będzie potrzebny jakiś klucz nastawny?

W moim przypadku wyglądało to tak, że musiałem przykręcać kran z już wkręconymi doń wężykami. Klucz jakiś mały do tego to fakt - 10? 11? 12? niewiem.gif Nie pamiętam, ale jakieś maleństwo grinser006.gif

Jednakże co się okazało - do finalnego montażu potrzebny był mi kluczyk sztorcowy, bo przez obecność szlauchów i wytłoczek zlewu nie było miejsca do operowania innym kluczem.

Napisano

...

> Jednakże co się okazało - do finalnego montażu potrzebny był mi kluczyk sztorcowy, bo przez

> obecność szlauchów i wytłoczek zlewu nie było miejsca do operowania innym kluczem.

W niektórych ta nakrętka jest taka długa, w formie tulejki że można złapać płaskim, o taka:

0_0_productGfx_58a8b9e59670ba57154d04de997d1a41.jpg

...ale jeśli np. przechodzi przez gruby blat to nawet taka nakrętka nie pomoże i trzeba nasadowy rurkowy.

Napisano

> Łatwizna, czy są jakieś problemy?

zależy ile masz miejsca

> Od dołu aktualnie widzę dwa wężyki zasilające (jak mniemam

> dostanę je przy zakupie nowej wylewki),

dostaniesz, ale ja musiałem kupić dłuższe więc ich nie maltretuj, mogą się przydać

> pewnie będzie potrzebny jakiś klucz nastawny?

raczej nastawiaj się na klucze, operowanie nastawnym jest niewygodne i można zjechać końcówki.

Baterie generalnie wkręca i wykręca się z zamontowanymi wężykami.