Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A taki cudak to dobry?

Featured Replies

Napisano

Poszukiwania wynalazku trwają w najlepsze. Pytałem o Lagunę teraz czas na cytrynę, nieco mniejszą klik

Co sądzicie o tym sprzęcie? Warte tej ceny? Pojeździ trochę? Trwała jednostka?

Napisano

> Poszukiwania wynalazku trwają w najlepsze. Pytałem o Lagunę teraz czas na cytrynę, nieco mniejszą

> klik

> Co sądzicie o tym sprzęcie? Warte tej ceny? Pojeździ trochę? Trwała jednostka?

Kupiłem kiedyś takiego żonie, jak tylko zdała PJ. Był z '97 roku, jak był u nas to miał 11 czy 12 lat. Jak na jego wiek, to wyglądał rewelacyjnie, nie było na nim grama rdzy, a silnik nie stwarzał problemów. Był dość żwawy, nie zbyt dużo palił a w zimie nagrzewał się rewelacyjnie - momentalnie było ciepło w aucie. Zawieszenie typowo francowate - na rondach trzeba było uważać, by nie obetrzeć lusterka o asfalt grinser006.gif. Trzeba uważać na tylną belkę - regeneracja to kilka stówek, trzeba zwrócić uwagę jak stoją koła, ruszyć do przodu, potem do tyłu - przy rozwalonej belce robi się negatyw z tylnych kół, albo wręcz stoją krzywo. Poza tym skrzypi na nierównościach. IMO fajne wozidło w cenie hulajnogi, nie powinno być jeszcze zardzewiałe. Ale Laguna I da więcej komfortu, pewnie ma lepsze materiały wewnątrz, bedzie cichsza....

Napisano

> Poszukiwania wynalazku trwają w najlepsze. Pytałem o Lagunę teraz czas na cytrynę, nieco mniejszą

> klik

> Co sądzicie o tym sprzęcie? Warte tej ceny? Pojeździ trochę? Trwała jednostka?

Moje pierwsze służbowe auto.

Dostałem z przebiegiem 220 kkm, nalatałem z 10 kkm więc niewiele.

Auto miało przede mną kilkudziesięciu właścicieli, którzy wyrabiali cuda z tym autem.

Potrafił się bujnąć do 160 km/h, był niesamowicie żwawy, jednocześnie paląc ok. 6 litrów (silnik 1,1)

Jedyne co mnie wkurzało to kretyński immobiliser z "kalkulatorem" obok dźwigni biegów.

Napisano

> Jedyne co mnie wkurzało to kretyński immobiliser z "kalkulatorem" obok dźwigni biegów.

Fakt, to kretynizm grinser006.gif. Na szczęście jest opis w sieci, jak wyłączyć ten kalkulator kombinacją przycisków wink.gif

Napisano

Dobry dobry, to to samo co Peugeot 106, a jakby ładniejszy wink.gif

Ale nie za te cene, za połowę tej ceny to warto ok.gif

Napisano

> Dobry dobry, to to samo co Peugeot 106, a jakby ładniejszy

> Ale nie za te cene, za połowę tej ceny to warto

źle myślisz Jay- jak typowy handlarz który widzi tylko zarobek, a nie z pozycji użytkownika i eksploatacji auta. Jeżeli stan techniczny jest taki jak w opisie to imho warto położyć takie pieniądze. Nie sztuka kupić auto za 1/2 ceny i na dzień dobry drugie tyle włożyć, żeby mieć świadomość, że wsiadamy w auto i jedziemy bez obaw, że zaraz gdzieś nam stanie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> źle myślisz Jay- jak typowy handlarz który widzi tylko zarobek,

no co Ty, ja napisałem to z pozycji przeciętnego Polaka który myśli tak: "za te cene to na allegro są 4 lata młodsze panie!" wink.gif

Napisano
  • Autor

> no co Ty, ja napisałem to z pozycji przeciętnego Polaka który myśli tak: "za te cene to na allegro

> są 4 lata młodsze panie!"

Jak dla mnie to może być 4 lata starsze, stan musi być przyzwoity. Wczoraj oglądałem nubirę, przez telefon jak zwykle było git, a rzeczywistość była taka, że jak podjechaliśmy to moja małżonka nawet z samochodu nie wysiadła, żeby obejrzeć sciana.gif