Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej silnikowy Venol z Auchan

Featured Replies

Napisano

Uzywał ktoś? 10W40. cena 57 zeta za 4l. Producent niemiecki. Grozi czymś jego wlanie do Punciaka 1.28v? Lubi wypić więc i tym pewnie nie pogardzi...

Dlaczego on taki tani w porównaniu do innych? A moze inne są takie drogie? Wszystkie spełniają te same normy niby jak porównywałem etykiety

Do tej pory leje lotos platinium- tez jeden z tanszych

Napisano

> Do tej pory leje lotos platinium- tez jeden z tanszych

Jak Platinum, to Orlen grinser006.gif. A ten z Auchana, to pewnie jak ze wszystkim, nie tylko w motoryzacji - został wyprodukowany z założeniem pewnych norm i parametrów, ale na końcu z jakichś względów (choć by kolor) nie był godzien wylądować w markowych butelkach grinser006.gif i cała partia poszła hurtem do Auchana zlosnik.gif. Możesz lać spokojnie! Jak spełnia API/SAE to nawet do najlepszych silników.

Napisano

> Uzywał ktoś? 10W40. cena 57 zeta za 4l.

> Dlaczego on taki tani w porównaniu do innych? A moze inne są takie drogie?

Nie wiem czy taki tani.

Wczoraj widziałem Lotosa 10W40 w bańkach 4l za 36 zeta w Leclercu, a wcześniej w Kauflandzie ten sam olej ale w 5l opakowaniach był po 55zeta grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy taki tani.

> Wczoraj widziałem Lotosa 10W40 w bańkach 4l za 36 zeta w Leclercu, a wcześniej w Kauflandzie ten

> sam olej ale w 5l opakowaniach był po 55zeta

Ooo - to taniutko....

Napisano
  • Autor

> Możesz lać spokojnie! Jak spełnia API/SAE to nawet do najlepszych silników.

No wlasnie specjalnie sprawdzałem - spelnia.

Napisano

> został wyprodukowany z założeniem pewnych norm i parametrów, ale na końcu z jakichś względów

> (choć by kolor) nie był godzien wylądować w markowych butelkach i cała partia poszła hurtem

> do Auchana .

Venol to nie jest marka Auchan i jest sprzedawany w tym sklepie na tych samych zasadach co oleje innych marek, więc jest w markowych butelkach marki VENOL Motor Oil GmbH.

Napisano

Dwa razy go nalałem do skutera i nie wyzionął ducha tyle mogę powiedzieć

Napisano

Bazy gr II czyli tani minerał z tanimi dodatkami zaszeregowany do nazwy półsyntetyk, kupowany przez Auchana w dużych ilościach centralnie ma taką cenę.

Jeden diabeł co Lotos,Orlen Clasic platinum w lepkości 10w40.

Nawet wersja ,,Full Syntetic'' 5w50 jest na bazach gr II HC-wybiłem sobie już to z głowy- został Neste 70% PAO 5w50 ok.gif

Jak je olej i nie katujesz to kupuj-w czasach produkcji tego silnika producent zalecał właśnie takie oleje, czyli selenie 10w40 baza J.W+ wtedy chyba API SJ było ok.gif