Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pęcherz na desce

Featured Replies

Napisano

Mam na desce taki pęcherz, który w słoneczne dni robi się większy a w zimne na odwrót.

Ktoś wie czym by można było to skleić (oczywiście coś rzadkiego aby można było wstrzyknąć) ?

DSC_0100.JPG

Napisano

> Kup sobie coś takiego :

> http://archiwum.allegro.pl/oferta/dragon-klej-kauczukowy-do-gumy-skory-szybki-k286y-i3012256506.html

A klej kauczukowy nie rozpłynie się w nagrzanym aucie ?? Nawet w specyfikacji ma napisane że trwałość spoiny do +80 stopni. Auto w słoneczny dzień nagrzewa się do 60-70 stopni. Ta spoina popuści ok.gif

Napisano

> A klej kauczukowy nie rozpłynie się w nagrzanym aucie ?? Nawet w specyfikacji ma napisane że

> trwałość spoiny do +80 stopni. Auto w słoneczny dzień nagrzewa się do 60-70 stopni. Ta spoina

> popuści

W mojej starej astrze robiłem na taki pęcherz właśnie tym i nie było problemów potem. Można to zawsze podmienić na jakiś butapren czy coś podobnego co wytrzyma temp. XX stopni. Ważne żeby było elastyczne

Napisano

> ciekawa propozycja

> tak się zastanawiam czym to by mozna było docisnąc

Zrób to na wieczór i zaprzyj coś o podsufitkę (jakiś pręt, plastikowa rurka), oczywiście tak żeby w niej dziury nie zrobić wink.gif

Napisano

> ciekawa propozycja

> tak się zastanawiam czym to by mozna było docisnąc

Kawałek drewnianego klocka na deskę i o coś zaprzeć albo czymś dociążyć. Generalnie możesz zrobić tak jak napisał kolega wyżej tylko zabezpiecz czymś końce pręta/kijka

Napisano
  • Autor

> Zrób to na wieczór i zaprzyj coś o podsufitkę (jakiś pręt, plastikowa rurka), oczywiście tak żeby w

> niej dziury nie zrobić

i to jest dobry pomysł 20.GIF

Napisano

> Mam na desce taki pęcherz, który w słoneczne dni robi się większy a w zimne na odwrót.

A może wystarczyło by zrobić w tym pęcherzu dziurkę, żeby uszło z niego powietrze? Skoro on zmienia swoją objętość, to wypełnia go jakiś gaz/powietrze.

Napisano
  • Autor

> A może wystarczyło by zrobić w tym pęcherzu dziurkę, żeby uszło z niego powietrze? Skoro on zmienia

> swoją objętość, to wypełnia go jakiś gaz/powietrze.

myślisz, że nie robiłem ? grinser006.gif

robiłem igłą ale po pewnym czasie sam materiał deski pewnie sam ją niweluje i uszczelnia otwór

a nie bede wycinał dużej dziury aby powietrze cały czas uchodziło wink.gif

Napisano

> swoją objętość, to wypełnia go jakiś gaz/powietrze.

raczej plastik dechy sie kurczy i rozszerza...

Napisano
  • Autor

> raczej plastik dechy sie kurczy i rozszerza...

nie no trochę powietrza tam się gromadzi bo po przebiciu w słoneczny dzień delikatnie "osiada" on...

Napisano

A jakby zrobił nacięcie żyletką? Jakieś nieduże, tak żeby nie było tego widać...

Mimo wszystko...osobiście przystąpiłbym do tego wieczorem, naciął to na około 1-2mm, wlał tam kleju i wyparłbym to na noc czymś. Rano zdejmiesz to będziesz wiedział w ciągu dnia jak się ten "pęcherz" zachowuje.

Napisano

> myślisz, że nie robiłem ?

> robiłem igłą

Jak tak, to rzeczywiście pozostaje Ci akcja "klej" grinser006.gif

> a nie bede wycinał dużej dziury aby powietrze cały czas uchodziło

Można by jeszcze zrobić dziurkę od dołu... grinser006.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> A jakby zrobił nacięcie żyletką? Jakieś nieduże, tak żeby nie było tego widać...

> Mimo wszystko...osobiście przystąpiłbym do tego wieczorem, naciął to na około 1-2mm, wlał tam kleju

> i wyparłbym to na noc czymś. Rano zdejmiesz to będziesz wiedział w ciągu dnia jak się ten

> "pęcherz" zachowuje.

i tak też zrobię, no może bez tego nacinania

Napisano

> Jak tak, to rzeczywiście pozostaje Ci akcja "klej"

> Można by jeszcze zrobić dziurkę od dołu...

Albo od spodu, dobra myśl, wyjąć wyświetlacz i od tamtej strony zrobić dziurkę, wlać klej, potem można wytworzyć jakieś podciśnienie strzykawką i powinno być dobrze, gorzej jak źle wymierzy i dziurę zrobi w innym miejscu zlosnik.gif

Napisano

> i tak też zrobię, no może bez tego nacinania

Ewentualnie obciąż woreczkiem z piaskiem. Może być mokrym, będzie cięższy smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ewentualnie obciąż woreczkiem z piaskiem. Może być mokrym, będzie cięższy

zaleję strzykawką trochę kleju, na to położę kawałek sklejki i to doprę rurką PCV zapartą o sufit auta - co będzie to zobaczymy wink.gif

Napisano

> gorzej jak źle wymierzy i

> dziurę zrobi w innym miejscu

No cóż... jest ryzyko - jest zabawa grinser006.gif

Napisano

> Mam na desce taki pęcherz, który w słoneczne dni robi się większy a w zimne na odwrót.

> Ktoś wie czym by można było to skleić (oczywiście coś rzadkiego aby można było wstrzyknąć) ?

cos w stylu butaprenu w strzykawe, wstrzyknac i bedzie trzymalo

Napisano

> Ktoś wie czym by można było to skleić (oczywiście coś rzadkiego aby można było wstrzyknąć) ?

Zamiast pecherza bedziesz mial upaprana deske klejem :/

Obszyj calosc skórą grinser006.gif