Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2 szybkie przed dluzszą jazdą

Featured Replies

Napisano

Witam

Wybieramy sie niedlugo nad morze, cala rodzinka (2+3) autem (nie unem smile.gif)

1. w xsarze mam naprawianą oponę lewy przod, dziura od pinezki lub gwozdzia. Wymienic na dobra opone, czy olac temat?

2. kierowanie z usztywniona lewa reka (orteza nadgarstka), bac sie czy nie policial.gif?

Napisano

IMHO jazda w granicach rozsądku (pamiętając, co Cię dręczy) sprawi, że dojedziesz i wrócisz bez kłopotów ok.gif

czyli oponę zostaw...

Napisano

> Witam

> Wybieramy sie niedlugo nad morze, cala rodzinka (2+3) autem (nie unem )

> 1. w xsarze mam naprawianą oponę lewy przod, dziura od pinezki lub gwozdzia. Wymienic na dobra

> opone, czy olac temat?

jeżeli nie była naprawiana z boku i nie jeździsz z prędkościami grubo ponad limity to olać

> 2. kierowanie z usztywniona lewa reka (orteza nadgarstka), bac sie czy nie ?

a jesteś w stanie wykonać gwałtowny manewr? jak nie to znasz odpowiedź

Napisano

Opone zostawic nic sie nie stanie.

Napisano

Co do nadgarstka to tez jeździłem z ortezą przez tydzień i powiem że dyskomfort był duży,wbicie blokady w nadgarstek załatwiło sprawę.

Ja bym z tym wynalazkiem w trasę nie jechał ponieważ w kryzysowej sytuacji nie można pewnie złapać kierownicy ja miałem ortezę z takim wypustem pod dłonią.

Napisano

Chyba większość osób jeździ z tak naprawianymi oponami do końca ich naturalnego żywota smile.gif

Napisano

Jak dziura od strony bieżnika i powietrze nie schodzi to taka opona jest całkowicie bezpieczna. Co do nadgarstka... nie może cię ktoś wyręczyć za kółkiem? smile.gif Sprawdź czy jesteś w stanie normalnie manewrować, przejedź się, zrób kilka szybkich skrętów i zmian pasa ruchu. Ja bym pojechał, ale bardzo ostrożnie i zachowawczo.

Napisano

> 1. w xsarze mam naprawianą oponę lewy przod, dziura od pinezki lub gwozdzia. Wymienic na dobra

> opone, czy olac temat?

jechac

> 2. kierowanie z usztywniona lewa reka (orteza nadgarstka), bac sie czy nie ?

jechac - sam jezdze czesto z orteza na prawym nadgarstku

Napisano

> do nadgarstka... nie może cię ktoś wyręczyć za kółkiem? Sprawdź czy jesteś w stanie normalnie

> manewrować, przejedź się, zrób kilka szybkich skrętów i zmian pasa ruchu. Ja bym pojechał, ale

> bardzo ostrożnie i zachowawczo.

zbedne czynnosci - jedziesz i tyle - z mojego kilkuletniego doswiadczenia z takim dodatkiem wiem ze w niczym on nie przeszkadza - a mam pelna orteze z pdwojnym usztywnieniem od polowy przedramienia po palce i praktycznie zerowy zakres ruchu w nadgarstku w kazdej plaszczyznie

Napisano

> Co do nadgarstka to tez jeździłem z ortezą przez tydzień i powiem że dyskomfort był duży,wbicie

> blokady w nadgarstek załatwiło sprawę.

> Ja bym z tym wynalazkiem w trasę nie jechał ponieważ w kryzysowej sytuacji nie można pewnie złapać

> kierownicy ja miałem ortezę z takim wypustem pod dłonią.

calkowicie sie z tym nie zgadzam - ale ja to ustrojstwo mam dopiero od kilku lat i to na tej "mniej potrzebnej" rece bo na prawej wiec moge miec za malo doswiadczenia... wink.gif