Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

xenon - wymiana tylko jednej zarowki

Featured Replies

Napisano

Hej, dowiedzialem sie dzis w serwisie, ze wymieniajac tylko jedna (spalona) zarowke/zarnik xenon narazam sie na problemy z policja na drodze oraz podczas badania technicznego.

Ile w tym prawdy a ile naciagactwa na zbedne koszty?

Napisano

> Hej, dowiedzialem sie dzis w serwisie, ze wymieniajac tylko jedna (spalona) zarowke/zarnik xenon

> narazam sie na problemy z policja na drodze oraz podczas badania technicznego.

> Ile w tym prawdy a ile naciagactwa na zbedne koszty?

Chcą Cię naciągnąć na kasę i nic więcej. Co najwyżej może być przez miesiąc/dwa różnica w barwie światła ale i to nie musi występować. Ostatnio mi padł ksenon i jakbym miał kupować w cenie 100 zł lub więcej to bym wymienił jeden. Ponieważ jednak na AK dostałem dobrą ofertę na zamiennik to wymieniłem dwa od razu. Ale przy cenie oryginału musiałoby mnie "pogiąć" żeby wydawać 200 zł lub więcej na coś co działa.

Napisano

> Hej, dowiedzialem sie dzis w serwisie, ze wymieniajac tylko jedna (spalona) zarowke/zarnik xenon

> narazam sie na problemy z policja na drodze oraz podczas badania technicznego.

> Ile w tym prawdy a ile naciagactwa na zbedne koszty?

Ksenony maja dość precyzyjna trwałość - jak jeden padł ze starości to szanse ze drugi padnie w najbliższym czasie sa spore.

Napisano

> Ksenony maja dość precyzyjna trwałość - jak jeden padł ze starości to szanse ze drugi padnie w

> najbliższym czasie sa spore.

Jakieś pół roku temu wymieniłem zwykłe H1'ki na nowe. Padły właśnie obie w odstępie 3 dni. Chyba dzisiaj wszystko ma z góry wyliczoną (precyzyjnie) trwałość.

Napisano

A drugiego barwa wpada w różowy-jak nie to wytrzyma jeszcze-miałem analogiczną sytuacje jakieś 8 miesięcy temu. ok.gif

Napisano

> Ksenony maja dość precyzyjna trwałość - jak jeden padł ze starości to szanse ze drugi padnie w

> najbliższym czasie sa spore.

Zgadza się. Prawy wymieniłem 2 miesiące temu, czyli jakieś 8 tysięcy kilometrów przejechałem (cały czas na światłach). Wczoraj musiałem wymienić lewy i tylko się sfrajerowałem, bo podrożały z 60EUR na 80EUR. Taka oto oszczędność wyszła.... sciana.gif

Napisano

Mi jak sie xenon spalil, to zaraz drugi tez wymienilem zeby miec swiety spokoj.

Napisano

> Mi jak sie xenon spalil, to zaraz drugi tez wymienilem zeby miec swiety spokoj.

tak samo zrobiłem ok.gif

właściwie to mi się nie spalił a zmienił barwę na coś wpadające w fiolet wink.gif

Napisano

> tak samo zrobiłem

> właściwie to mi się nie spalił a zmienił barwę na coś wpadające w fiolet

Mi dobrze swiecil, ale mial juz 5 lat i 80 tys km, i bylo juz widac roznice nowy vs stary.

Napisano

No moze i tak, ale u mnie drugi wymieniłem po kolejnych 30kkm i niecały roku wink.gif

Koszt sie trochę rozłożył wink.gif

Napisano

> No moze i tak, ale u mnie drugi wymieniłem po kolejnych 30kkm i niecały roku

> Koszt sie trochę rozłożył

a ile w ogóle wytrzymują żarniki?

Napisano

> a ile w ogóle wytrzymują żarniki?

U mnie wytrzymal jeden ponad 80 tys km auto mialo 5 lat,drugi do pary zmienilem mimo ze swiecil.

Napisano

> U mnie wytrzymal jeden ponad 80 tys km auto mialo 5 lat,drugi do pary zmienilem mimo ze swiecil.

ale świeciły non stop czy masz "dzienne"?

Napisano

> ale świeciły non stop czy masz "dzienne"?

przez 4,5 roku non stop dzien w dzien, nie raz po kilka razy dziennie wlaczenie wylaczenie.

Napisano

u mnie 120kkm i 150kkm

odpowiednio 4 i 5 lat