Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wróżenie z fusów E46 330 d sedan 2003 do oceny

Featured Replies

Napisano

Chyba mój pierwszy post na tym kąciku, więc z góry przepraszam za spam smile.gif

Kolega poprosił mnie o ocenę a ja o bmw wiem tyle co nic.

Z tego co już do mnie dotarło to auto jest obecnie 3 w rodzinie, ale do 2009 roku i tak śmiesznie mało przejechało

http://olx.pl/oferta/bmw-e46-330d-2003r-sedan-CID5-ID6A4Xn.html#6e8c88f1ef

z góry dziękuję za pomoc

Napisano

Krajowy czy sprowadzny?Jak sprowadzony to przebieg można między bajki włożyć. ok.gifTrzeba by podłączyć się Inpą i sprawdzić zapisany przebieg w module świateł,dam sobie rękę uciąć,że będzie inny niż ten na liczniku. zlosnik.gifMam identycznego z przebiegiem 240tys km i po wnętrzu nie widać zużycia absolutnie więc trzeba się dobrze przyjrzeć. ok.gif

Napisano

> sprawdz rok, przebieg, cene i wyposazenie

> polacy lubią być oszukiwani

wiesz , zdarzają się okazje... tylko takim okazją się trzeba przyjrzeć dokładniej - nie generalizujmy, znam kilka samochodów od pierwszych właścicieli w dieslu z podobnym przebiegiem... wink.gif

okazje czasem są... no okey, jedna na milion wink.gif

Napisano

> wiesz , zdarzają się okazje... tylko takim okazją się trzeba przyjrzeć dokładniej - nie

> generalizujmy, znam kilka samochodów od pierwszych właścicieli w dieslu z podobnym

> przebiegiem...

> okazje czasem są... no okey, jedna na milion

Na zachodzie taka relacja wieku do przebiegu to 1 auto na tysiące.

Nie czarujmy się, jeżeli ktoś sprowadza auto na handel to musi być kombinowane (wypadkowość/kręcony licznik) ponieważ ceny aut zadbanych, od właściciela i z małym przebiegiem są wyższe niż w PL.

Niestety Polacy lepiej się czują gdy kupią auto z 1 na początku na liczniku przebiegu...nie jest ważny stan...ważne jest to co się wyświetla sick.gif

Napisano

> Na zachodzie taka relacja wieku do przebiegu to 1 auto na tysiące.

> Nie czarujmy się, jeżeli ktoś sprowadza auto na handel to musi być kombinowane (wypadkowość/kręcony

> licznik) ponieważ ceny aut zadbanych, od właściciela i z małym przebiegiem są wyższe niż w PL.

> Niestety Polacy lepiej się czują gdy kupią auto z 1 na początku na liczniku przebiegu...nie jest

> ważny stan...ważne jest to co się wyświetla

Raz kupiłem auto od Mirka 11 letnie z przebiegiem 73 kkm, jeden właściciel, stan bdb, cena atrakcyjna, sprowadzony z Włoch. Po pięciu latach kupiłem kolejne auto od Mirka, też 11 letnie, z przebiegiem 151 kkm, jeden właściciel, stan bdb, cena atrakcyjna, sprowadzony w Niemiec. Handlarz z okolic Gniezna, co oznacza kłopoty według niektórych opinii, a żeby było mało, sytuacja zmusiła mnie do znalezienia auta w 5 dni. 3 dni myślałem nad marką, a czwartego znalazłem rodzyna.

- Można?

- Można

Mam nazywać się szczęściarzem, czy jakoś tak?

Napisano

> Raz kupiłem auto od Mirka 11 letnie z przebiegiem 73 kkm

Jak zweryfikowałeś prawdziwość przebiegu?

Napisano

> Jak zweryfikowałeś prawdziwość przebiegu?

Auto produkcja 01.97r, kupione w 2008r

- na aucie 4szt Michelin z 2004r 6mm każda (rachunek z Włoch na zakup opon)

- na drzwiach od wewnątrz nalepka, której odczytanie zajęło ładnych parę minut, pierwszy wpis z aso z 98r przy przebiegu 7kkm

- filtr kabinowy od nowości, fabryczny z logo producenta, z datą 96r, nawet mocno brudny nie był

- rachunek na jedyną wymianę rozrządu w 2006r przy przebiegu 63kkm, jak sam zmieniałem, to data produkcji napinacza potwierdziła

- wszystkie sworznie, końcówki, drążki, klocki, tarcze, bębny, szczęki fabryczne z logo producenta

- podwozie, każda śrubka, osłony termiczne, wydech, wyglądały jak nowe (diagnosta na pierwszym przeglądzie w kraju się dziwił)

- auto u mnie dojechało do 173kkm i takie rzeczy, jak pokrywa zaworów, czy miska olejowa nie miały najmniejszych śladów zapocenia. Na co dzień mam do czynienia z różnymi autami w warsztacie i jestem w stanie wstępnie oszacować przebieg po oględzinach podwozia i komory silnikowej

Auto uległo wypadkowi, jak miało u mnie 173kkm, kolega Vant, który kupił ode mnie fotele, kanapę i kompletną tapicerkę tak to podsumował:

http://forum.autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=287061952&page=0&vc=1

Napisano

> Auto produkcja 01.97r,

miałem takiego nissana

200kkm jak kupilem i tez miał wszystko fabryczne i orginalne grinser006.gif

a jak sprzedawałem po 40kkm to mial nieorginalny jeden sworzen i dwa amortyzatory skromny.gif

Napisano

> wiesz , zdarzają się okazje... tylko takim okazją się trzeba przyjrzeć dokładniej - nie

> generalizujmy, znam kilka samochodów od pierwszych właścicieli w dieslu z podobnym

> przebiegiem...

> okazje czasem są... no okey, jedna na milion

W Polsce dużo osob jezdzi dieslami poniżej 10kkm rocznie, wiec w te 36 tys zrobione przez 5 lat uwierzę. Ja przez 4 lata zrobiłem moim dieslem ok. 40 tys, wiec tez mało, a kolezanka swoim D4D przez 3 lata zrobila 15 tys, przykladow takich mam wiele...

Napisano

> sprawdz rok, przebieg, cene i wyposazenie

> polacy lubią być oszukiwani

po pierwsze w Niemczech tak samo cofają liczniki jak i u nas

a po drugie zdarzają się ludzie którzy jezdza 5kkm rocznie

wiec... tak naprawdę nic się nie da powiedzieć przez internet o tym aucie niewiem.gif

Napisano

> Chyba mój pierwszy post na tym kąciku, więc z góry przepraszam za spam

> Kolega poprosił mnie o ocenę a ja o bmw wiem tyle co nic.

> Z tego co już do mnie dotarło to auto jest obecnie 3 w rodzinie, ale do 2009 roku i tak śmiesznie

> mało przejechało

> http://olx.pl/oferta/bmw-e46-330d-2003r-sedan-CID5-ID6A4Xn.html#6e8c88f1ef

> z góry dziękuję za pomoc

droższy niż e60 z tego samego rocznika smile.gif

Napisano

> po pierwsze w Niemczech tak samo cofają liczniki jak i u nas

> a po drugie zdarzają się ludzie którzy jezdza 5kkm rocznie

> wiec... tak naprawdę nic się nie da powiedzieć przez internet o tym aucie

ja to wiem zlosnik.gif