Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olej do kosiarki

Featured Replies

Napisano

Kupiłem używaną kosiarkę do trawy Budget BBM 46. Chciałbym wymienić olej, tylko nie mam pojęcia co tam wlać niewiem.gif Są jakieś katalogi doboru oleju do kosiarek? Dodatkowo myślę o wymianie świecy, ale też nie wiem jaką dobrać.

Liczę, że pomożecie wink.gif

Napisano

są oleje dedykowane do kosiarek. Kup i już. świecę wykręć dopasuj na jej podstawie nową i gotowe. W najbliższym markecie ogrodowym załatwisz sprawę zlosnik.gif

Ja wlewałem samochodowy półsyntetyk i grało palacz.gif

Kosiarka to nie F16 grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> są oleje dedykowane do kosiarek. Kup i już. świecę wykręć dopasuj na jej podstawie nową i gotowe. W

> najbliższym markecie ogrodowym załatwisz sprawę

> Ja wlewałem samochodowy półsyntetyk i grało

> Kosiarka to nie F16

No pewnie, że nie grinser006.gif Ale jak już mam chęć się za to zabrać to chciałbym dać dedykowane oleum, a czy świeca taka jak producent zaleca to też nie wiem. Jakbym miał ją od nowości to na pewno bym się nie zastanawiał, tylko porównał jak radzisz. Jeśli nikt nie poratuje linkiem z danymi to i z olejem pewnie skończy się jak u Ciebie ok.gif

Napisano

Olej do kosiarek to kupisz w kazdym markecie z kosiarkami (np. Castorama), ja zawsze lałem B&S, w tym roku kupiłem 5W40 z beczki (chyba millers) i kosiarka się nie skarży zlosnik.gif Może minimalnie spaliła (ale dosłownie minimalnie )oleju podczas największych upałow.

Napisano

> Kupiłem używaną kosiarkę do trawy Budget BBM 46. Chciałbym wymienić olej, tylko nie mam pojęcia co

> tam wlać Są jakieś katalogi doboru oleju do kosiarek?

do kosiarek najczesciej daje sie olej SAE30

Napisano

Do swojej (silnik 4T) nalałem MANNOL 4-TAKT AGRO SAE 30 ok.gif

Ale raczej każdy SAE30 będzie w porządku, ja kupiłem Mannola bo kosztował 15zł/1L.

Napisano

Wcześniej do kosiarki lałem 5W30 - została mi bańka Daewoo jeszcze. Trochę potrafiła go spalić. Potem przeszedłem na Trawol, spalanie oleju spadło a kosiarka jak chodziła, tak chodzi...tani i dobry...

Napisano

Ja leję mobil 10w/40miga, ale cza kontrolować poziom oleju