Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z przednim kierunkowskazem

Featured Replies

Napisano

Witam. Od kilku dni mam problem z prawym kierunkowskazem przedniej lampy. Przez jakiś czas coś przerywało i żarówka nie świeciła. Wymieniłam ten wkład w którym siedzi żarówka. Żarówki wszystkie świecą a mimo tego błąd cały czas wyskakuje i szybko wtedy cyka. Błędy kasowałem ale od razu się pojawiają

Napisano

prawdopodobnie usterka nie została w dalszym ciągu usunięta. Proponowałbym sprawdzić wtyczkę od kierunku czy czasem gdzieś nie jest zaśniedziała albo czy czasem jakiś kabelek nie jest urwany. Szybkie cykanie jest oznaką braku jednego odbiornika w instalacji, w tym przypadku żarówki przedniego kierunku

Napisano
  • Autor

> prawdopodobnie usterka nie została w dalszym ciągu usunięta. Proponowałbym sprawdzić wtyczkę od

> kierunku czy czasem gdzieś nie jest zaśniedziała albo czy czasem jakiś kabelek nie jest

> urwany. Szybkie cykanie jest oznaką braku jednego odbiornika w instalacji, w tym przypadku

> żarówki przedniego kierunku

Tylko że kierunek cały czas miga, więc to jest dziwne

Napisano

> Witam. Od kilku dni mam problem z prawym kierunkowskazem przedniej lampy. Przez jakiś czas coś

> przerywało i żarówka nie świeciła. Wymieniłam ten wkład w którym siedzi żarówka. Żarówki

> wszystkie świecą a mimo tego błąd cały czas wyskakuje i szybko wtedy cyka. Błędy kasowałem ale

> od razu się pojawiają

komunikat znika sam, po ustaniu awarii / kolejnym włączeniu zapłonu,

masz jakiś numer tego "błędu"?

sprawdź, czy aby na pewno, wszystkie mrugają, a jest ich 3 sztuki (jak zapewne wiesz),

(zauważ, że mruga szybko, tylko na zegarach, na zewnątrz żaróweczki powinny mrugać z normalną prędkością)

Napisano

> sprawdź, czy aby na pewno, wszystkie mrugają, a jest ich 3 sztuki (jak zapewne wiesz),

boczny nie jest brany pod uwagę tylko przód / tył

Napisano
  • Autor

> boczny nie jest brany pod uwagę tylko przód / tył

Wszystkie mrugają. Błedu nie da się wykasować. Może problem z masą ?

Napisano
  • Autor

> a jaki błąd wyskakuje?

nie pamiętam kodu błędu. Ale pokazuje lewy przedni kierunkowskaz.

Napisano

no to na następny raz zapisz, żebyś my wiedzieli z czym mamy do czynienia

PS. ten błąd odczytujesz z wyświetlacza na zegarach czy z kompa?

Napisano

A jaką masz żarówkę? Zwykłą czy jakiś wynalazek z led'ami ? Bo jak z ledami to normalne, zawsze się tak będzie działo wink.gif

Napisano

> A jaką masz żarówkę? Zwykłą czy jakiś wynalazek z led'ami ? Bo jak z ledami to normalne, zawsze się

> tak będzie działo

chyba, że jest canbussy czy cus takiego

Napisano
  • Autor

Później zczytam ten błąd. Na wyświetlaczu w aucie pokazuje błąd przedniej lewej żarówki. Pod komputerem był ta sama informacja tylko nie pamiętam kodu. Żarówka zwykła, świeżo wymieniona. Podmieniałem też to gniazdo w którym jest ona osadzona

Napisano

no to Panie musisz jak najszybciej podać symbol błędu, bo tak to będzie walka nie wiadomo z czym

Napisano

> no to Panie musisz jak najszybciej podać symbol błędu, bo tak to będzie walka nie wiadomo z czym

no dobra, jak chcesz to masz:

pacjent 1,9 JTD

wg kompa odczyt całkowity kodów usterek wszystkich systemów:

PODZESPÓŁ.......SYSTEM..............BŁĄD

OBD.............OBD..................0

Silnik..........EDC 15/16 CF 3 OBD...3

Kody usterek P0380

system podgrzewania wstępnego - nieprawidłowe działanie (ręczny dopisek komponent uszkodzony )

Kody usterek P0235

czujnik ciśnienia doładowania A - sygnał nieprawidłowy

Kody usterek U1600

CAN-BUS PRZEWOD TRANSMISJI DANYCH POMIĘDZY STEROWNIKIEM SILNIKA I STEROWNIKIEM IMMOBILIZERA - zakłócenie odbioru

wyjmowałem wtyczkę i przedmuchałem styki kontaktem (ale wszystko działa jak należy, brak jakichkolwiek zakłóceń w pracy silnika, nawet powiem,że równiej pracuje)

potem pojawiają się te same kody ale pod podzespołami;

Silnik............EDC 16 C39

i jeszcze

Silnik............EDC 16CF3/C9

te same błędy co w pierwszej "paczce"

Komfort........ZESTAW WSKAŹNIKÓW VISTEON

Kody usterek B100B

wsaźnik rezerwy paliwa - nieprawidłowa funkcja

Komfort Body Computer MF

Kody usterek B1024

Przekaźnik systemu mycia reflektorów - nieprawidłowa funkcja

ja kurna tego nie mam , najnormalniejszy Activ z manualną klimą

Kody usterek B1006

czujnik zapasu paliwa - sygnał nieprawidłowy

fakt wskaźnik paliwa świruje ale tylko gdy jest niski poziom paliwa, w pobliżu rezerwy.

te info o podgrzewaniu też nie wiem skąd, świece żarowe nowe i sprawne, sterownik wymieniony, sprawny, czujka doładowana, umyta, wyczyszczona w końcu wymieniona na nową a błąd siedzi.

auto popier... jak nowe, jedynie ciut za bardzo na zimno kopci na czarno (ale naprawdę delikatnie, żadnego sadzo- miota nie ma, na ciepło tylko na dwójce jak depnę w podłogę to idzie słuszniejsza zasłona ale do Ikarusa daleko i tyle)

elektryki ręce rozkładają, te najbardziej "kumate" na wiosce.

dałbym skana ale bladziutki wydruk, widać taśmę w drukarce zmieniali jeszcze w tamtym dziesięcioleciu.

niewiem.gifsciana.gifhorse.gif i na koniec cały szmelc do bbq.gif i ksiadz.gif

Napisano

ten P0235 u mnie też wyskakuje co jakiś czas, jak przy spokojnej jeździe nagle depnę gaz.Wymieniłem już czujnik doładowania czy jak on się tam zwie i dalej to samo