Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fiat uno 1.0FIRE

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie do posiadaczy fiatów uno z motorami 1.0Fire. Jak sprawują się te samochody bo chce taki kupić rodzicom?

Napisano

Ja nie narzekam... cfaniaczek.gif

Do samego silniczka nie mam zadnych ale...

A w ogóle jak się dba to wszystko jest OK ok.gif

Napisano

> Witam

> Mam pytanie do posiadaczy fiatów uno z motorami 1.0Fire. Jak sprawują

> się te samochody bo chce taki kupić rodzicom?

Ja nie mam 1.0 ale powiedzmy że jestem w temacie od kilku lat więc to i owo mogę powiedzieć wink.gif

Silniczek sam w sobie jest bardzo udany, więc wszystko zależy od jego przebiegu, stanu, od tego jak był exploatowany. Tutaj poszczególne egzemplarze mogą się bardzo od siebie różnić właśnie z w/w powodów.

Napisano

do tego ta rdza z ktora uno sie przyjaznic lubi frown.gif ponazekajmy sobie a co smile.gif heeh tak na serio to poza rdza (ale to zalezy tez od egzemplaza) to spoko autko jak za te grosze ktore teraz kosztuje.

Napisano

> Witam

Oprócz blach to jest całkiem udany samochód grinser006.gif

Napisano

> Oprócz blach to jest całkiem udany samochód

zalezy ktory rocznik czy jest zadbany itp 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

> Witam

mam taki od niedawna i jestem zadowolony z autka bardzo przyjemne i jak narazie żadnych z obiaw typowych dla uniaka nie zauważyłem 893goodvibes.gif

może dlatego że mam go od pierwszego właściciela i ma przejechane 40kkm 893goodvibes.gif

Napisano

> Witam

Witam

Mam i mi się podoba. Ale - czasem pokazuje, że trzeba o nim pamiętać. Generalnie silnik jest ok.gif, blachy trochę ruda lubi, ale to zależy jak trafisz. Drobne naprawy nie są drogie, jak coś kumasz, to za pomocą Unomaniaków z forum zrobisz praktycznie wszystko.

Możesz mieć problemik z biegami - 2 i wsteczny (ale nie jest to regułą). A tak to autko baaardzo udane - ekonomiczne, ciche i wogóle fajowe 893goodvibes.gif

Napisano

> Witam

poprzednio miałem uno 1.0 fire z 94 i bardzo mile wspominam to autko , jeździłem nim 7 lat,

pomijając rdzewiejący dół drzwi , kilka razy wymieniany podciśnieniowy regulator zapłonu i okresowe wymiany elementów eksploatacyjnych to nie mogłem mu nic zarzucic , nigdy na drodze mnie nie zawiódł , palił w lato jakieś 5,7 l , a w zimie litr wiecej , teraz ma coś koło 130 kkm i nastepny właściciel tez nie narzeka , znajomy ma z 96 z zamontowanym gazem i niestety już nie jest tak bezawaryjny

Napisano

Ja nie bede sie powtarzał wypowiedziami słusznymi na tamat UNO ale napisze ci cos takiego Mialem dotychczas 6 aut zawsze kupowanych nowych które mialem po 5 lat poraz pierwszy po nie zmienie na nowy bo naprawde jestem zadowolony jak na ta klase auta koszty utrzymania czy zuzycie paliwa Jak juz masz kupic to rocznik po 2000r lub młodszy

Napisano

> Witam

Miałem z takim silnikiem. Ogólnie fajne auto ale w zakrętach trzeba było uważać. Za miękki i duże przechyły, przez co łatwo było zaliczyć pobocze. Mało pali, prawie bezawaryjny. Po 30 tyś. km wymieniłem wachacz ale to było po zaliczeniu dziury w jezdni. Miło wspominam, choć już bym go nie chciał. Ale gusta to rzecz względna. Z tego co wiem to silnik 1.0 Fire to najlepiej udana jednostka w tym aucie, choć przy niecałych 40 tyś. wawaliło mi uszczelkę pod głowicą. Trochę mało wytrzymała.

Napisano

Cześć.

Jak już się zdecydujecie na uniaka to nalezy pamietać o przednim zderzaku - łatwo go stracić na krawężnikach. Oprócz tego to jak koledzy wspominali - zależnie od egzemplarza. Ja unolota mam rok i nie narzekam.

Udanego zakupu.

Napisano

> Witam

Tani w utrzymaniu i dzieki bogu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.