Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Scenic vs picasso ...

Featured Replies

Napisano

> MII szukałem ok 4 miesiące

Ja 207 SW z dieslem szukalem 3 miesiace... mam go poltora roku i poza serwisem na wstepie tylko paliwko... smile.gif

Napisano

> Ja 207 SW z dieslem szukalem 3 miesiace... mam go poltora roku i poza serwisem na wstepie tylko

> paliwko...

Ja nawet dłużej smile.gif ale w zamian sama jazda przez 60 kkm / 2 lata.

Nie sztukę jest kupić szybko "perełkę" a później wypłakiwać się w rękaw AK 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ale "trafiło się" to nie to samo co szukanie z rozmysłem koloru i wnętrza i konkretnego

> wyposażenia, na dodatek z konkretnym silnikiem i skrzynią.

> Dodatkowo bezwypadkowego i z realnym przebiegiem

> A niestety takie wymagania owocują długim szukaniem

Z takimi wymaganiami to kierowalbym swoje kroki do salonu po nowke grinser006.gifok.gif

Napisano

> Z takimi wymaganiami to kierowalbym swoje kroki do salonu po nowke

Tak ?

PO CO ?

żeby po 1 roku stracić 30% wartości, po drugim już 50% a po trzecim mieś majątek wartości 30% zakupu ?

Do tego jestem bardzo wybrednym klientem, a takiego nawet salon od ręki nie jest w stanie zaspokoić, trzeba czekać na zamówienie ~3 m-ce smile.gif

Aaaa nie zapominajmy o kosztach obligatoryjnych posiadania gwarancji na te 2-3 lata smile.gif

Nie stać mnie na to smile.gif

Wolę sobie poszukać za te 40-50% wartości 2-3 letniego (tj. te 40-50kPLN), np. poleasingowego z zachodu. Robione wszystko na czas, na oryginalnych częściach. Zazwyczaj po przeglądzie przedsprzedażnym (czytaj wymienione co trzeba było).

Tak jeżdżę już kolejnym autem i sobie bardzo chwalę smile.gif

Napisano

> Tak ?

> PO CO ?

> żeby po 1 roku stracić 30% wartości, po drugim już 50% a po trzecim mieś majątek wartości 30%

> zakupu ?

Mozesz pokazac kilka 2 latkow za 50% cenow nowki i 3 latkow za 30%? hehe.gif

Z tego co sie rozgladalem to za 50% ceny to raczej chodza 4 latki po frimach z przebiegami 150-200kkm...

Fakt, jezeli ktos kupuje nowe auto z zamiarem sprzedazy po 1-2 latach to musi byc baaaardzo bogoaty ok.gif

Napisano

> Mozesz pokazac kilka 2 latkow za 50% cenow nowki i 3 latkow za 30%?

> Z tego co sie rozgladalem to za 50% ceny to raczej chodza 4 latki po frimach z przebiegami

> 150-200kkm...

A proszę bardzo smile.gif

Citroen C8 2.0HDi 138FAP BVM6 exclusive (6 foteli) kupiłem jako 4 letnie z przebiegiem 163000 km - leasplan Belgia za ~10 kEuro - nowy to był koszt ~35 kEuro

Citroen C4 GP 2.0HDi 138FAP BVA6 exclusive (7 foteli) kupiłem jako 3 letnie z przebiegiem 142000 km - leasplan Francja za ~12 kEuro - nowy to był koszt ~32 kEuro

oba auta bezwypadkowe i nie kręcone smile.gif

Aaaa i jeszcze Citroen C5II 2.0 HDi 138FAP BVA6 exclusive kupione 2 letnie z przebiegiem 48000 km krajowe, od 1 właściciela za 59 kPLN, nowy kosztował 103 kPLN.

Napisano

> A proszę bardzo

> Citroen C8 2.0HDi 138FAP BVM6 exclusive (6 foteli) kupiłem jako 4 letnie z przebiegiem 163000 km -

> leasplan Belgia za ~10 kEuro - nowy to był koszt ~35 kEuro

> Citroen C4 GP 2.0HDi 138FAP BVA6 exclusive (7 foteli) kupiłem jako 3 letnie z przebiegiem 142000 km

> - leasplan Francja za ~12 kEuro - nowy to był koszt ~32 kEuro

> oba auta bezwypadkowe i nie kręcone

> Aaaa i jeszcze Citroen C5II 2.0 HDi 138FAP BVA6 exclusive kupione 2 letnie z przebiegiem 48000 km

> krajowe, od 1 właściciela za 59 kPLN, nowy kosztował 103 kPLN.

No to gratuluje, ja widac nie umiem szukac grinser006.gif

A zeby jechac za granice za autem to niestety nie mam czasu, bo urlop wole spozytkowac inaczej wink.gif

Napisano

> No to gratuluje, ja widac nie umiem szukac

> A zeby jechac za granice za autem to niestety nie mam czasu, bo urlop wole spozytkowac inaczej

Cóż jedni wolą jechać na urlop a inni samochodem smile.gif

No to masz:

http://happycars24.otomoto.pl/citroen-c5-2-0hdi-160km-exclusive-aut-full-opc-C35458203.html

Szukam dokładnie takiej, ale z jasnym wnętrzem i kilkoma bajerami więcej smile.gif więc ta mimo że OK, nie pasi mi.

Napisano

> Ładna

Tylko, ze pewnie te 80kkm to miala w pierwszym roku wink.gif

Napisano

> Ładna

Jakby była w 100% ładna, dla mnie to bym jej nie podsyłał innym 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jakby była w 100% ładna, dla mnie to bym jej nie podsyłał innym

Ale Ty napisałeś że wnętrze Ci nie odpowiada zlosnik.gif

Napisano

> Tylko, ze pewnie te 80kkm to miala w pierwszym roku

Może tak, może nie zlosnik.gif

Napisano

> Tylko, ze pewnie te 80kkm to miala w pierwszym roku

Nie, ale zawsze można sprawdzić smile.gif

W tym komisie się w to nie bawią, oni też kupują na licytacjach firm Leasingowych na zachodzie.

A to że jest napisane Niemcy, może oznaczać że auto jest z Francji i ma wszystkie francuskie papiery, włącznie z ważnymi blachami.

Napisano

Tak się ładnie rozwinął wątek o poszukiwaniu samochodu do kupna, to ja spróbuję znaleźć kupca do samochodu zlosnik.gif. Pewnie gdzieś za miesiąc będę sprzedawał XP ze wszystkimi zaletami - I wł, bezwypadkowe, od emeryta zlosnik.gif w najbogatszej wersji impress pack chyba ze wszystkimi dostępnymi wówczas bajerami poza tempomatem. Auto z VIII 2008 r, 128 tys. km, 1.6 HDI, 90 KM, (bez FAP).

Ogłoszenia jeszcze nie mogę wystawić, bo pewnie z miesiąc zejdzie mi się z kupnem II samochodu, ale jeśli miałby mi przejść koło nosa dobry kupiec, to byłoby go szkoda grinser006.gif. Jakby coś, to zapraszam na priv.

Napisano
  • Autor

> To też racja i podzielam to ale tez nie mam zbytnio czasu co 1-2 dni gdzieś jechać oglądać bo jak

> kończę pracę jest już ciemno więc co ja pooglądam

Ty szukasz tak samo jak ja - jeszcze trochę a powiem, że szukam tak żeby nie znaleść zlosnik.gif

Jakbym ja mieszkał na śląsku to pewnie daaawno bym już cos kupił zlosnik.gif

Napisano

> Ty szukasz tak samo jak ja - jeszcze trochę a powiem, że szukam tak żeby nie znaleść

> Jakbym ja mieszkał na śląsku to pewnie daaawno bym już cos kupił

Tylko chyba innego auta szukamy zlosnik.gif

Poza tym Bielsko jest na śląsku grinser006.gif

Chciałbym już kupić i się cieszyć z nowego nabytku i przestać oglądać ogłoszenia icon_rolleyes.gif

Napisano

> Tylko chyba innego auta szukamy

> Poza tym Bielsko jest na śląsku

> Chciałbym już kupić i się cieszyć z nowego nabytku i przestać oglądać ogłoszenia

Mnie się trafiło przypadkowo i już 10kkm zrobiłem od zakupu w połowie października zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Tylko chyba innego auta szukamy

ja scenika, nie wiem czego Ty szukasz zlosnik.gif

> Poza tym Bielsko jest na śląsku

nie, kategorycznie jest na Podbeskidziu mlotek.gif Kończąc pracę o 16 nie ma szans, żeby jechał godzinę gdziekolwiek szukać auta, a w soboty ciężko z czasem. Coś kiedyś kupię, tylko nie wiem co i kiedy zlosnik.gif

> Chciałbym już kupić i się cieszyć z nowego nabytku i przestać oglądać ogłoszenia

też tak chcę zlosnik.gif

Napisano

> ja scenika, nie wiem czego Ty szukasz

Wolałbym Granda zlosnik.gif

> nie, kategorycznie jest na Podbeskidziu Kończąc pracę o 16 nie ma szans, żeby jechał godzinę

> gdziekolwiek szukać auta, a w soboty ciężko z czasem. Coś kiedyś kupię, tylko nie wiem co i

> kiedy

Mam dokładnie tak samo ok.gif

> też tak chcę

20.GIF20.GIF20.GIF

Napisano

Tak czytam i czytam o XP to wychodzi na to, że udane auto w sumie.

A jak się sprawuje 1.6 16v z LPG?

Z tego co czytałem to 1.6 8v lepiej znosi LPG ale jest słabsze...

Przymierzam się do kupna czegoś z 2000-2005r...benzyna oczywiście pod LPG.

Napisano

> Tak czytam i czytam o XP to wychodzi na to, że udane auto w sumie.

> A jak się sprawuje 1.6 16v z LPG?

bardzo dobrze

> Z tego co czytałem to 1.6 8v lepiej znosi LPG ale jest słabsze...

pod jakim względem lepiej ?

> Przymierzam się do kupna czegoś z 2000-2005r...benzyna oczywiście pod LPG.

picasso jest specyficznym autem, nie wiem czy łapie się pod "Czegoś"

Napisano

> picasso jest specyficznym autem, nie wiem czy łapie się pod "Czegoś"

Możesz to rozwinąć? smile.gif

Napisano

> Możesz to rozwinąć?

nom takie duże jajko, moi koledzy się śmieją że nigdy nie wiadomo czy XP jedzie przodem do przodu, czy tyłem do tyłu czy przodem do tyłu itp bo ciężko odróżnić

auto produkowane do 2010 roku, a sylwetka z połowy lat 90tych zlosnik.gif

autko wdzięczne,

jak się kupi zadbane to pojeździ naprawdę bezawaryjnie ok.gif

Napisano

> nom takie duże jajko, moi koledzy się śmieją że nigdy nie wiadomo czy XP jedzie przodem do przodu,

> czy tyłem do tyłu czy przodem do tyłu itp bo ciężko odróżnić

To fakt. Kształt nadwozia jest nietypowy. Jak mrówkojad grinser006.gif

> jak się kupi zadbane to pojeździ naprawdę bezawaryjnie

Zobaczymy.

Póki co muszę zobaczyć jakiegokolwiek. Wsiąść, podotykać, Czy w ogóle mi takie coś będzie odpowiadało smile.gif

A jak sprawują się silniki 1.6 8v?

Warto je brać pod uwagę czy one są zbyt słabe do tego nadwozia?

Elektroniczne niespodzianki...

http://moto.pl/Testy/1,126861,7546450,Citroen_Xsara_Picasso__1998_2006____opinie_Moto_pl.html

Napisano

> a takie ładne stoją u nas na giełdzie:

> o tu np

Diesel to zlo 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Diesel to zlo

Tiaaaa, .......... a świstak siedzi i zawija w sreberka .....