Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nieszczelny układ paliwowy - uszczelnić czy kupić nowy wąż

Featured Replies

Napisano

Na załączonych zdjęciach zaznaczyłem element z którego sączy mi się ON. Jak się jedzie, to nie czuć zapachu w kabinie. W korku zapach ropki jest dosyć intensywny. No i uciekają pieniądze. Pytanie - czy uszczelnić czy kupić cały ten wężyk z końcówką? I jak to się dokładnie nazywa...

post-149529-14352527564007_thumb.jpg

Napisano

> Na załączonych zdjęciach zaznaczyłem element z którego sączy mi się ON. Jak się jedzie, to nie czuć

> zapachu w kabinie. W korku zapach ropki jest dosyć intensywny. No i uciekają pieniądze.

> Pytanie - czy uszczelnić czy kupić cały ten wężyk z końcówką? I jak to się dokładnie nazywa...

pewnie kruciec złapał pęknięcie i popuszcza, chłopaki kleili, wymiana droga. może jakiś paproch tam się usadził i nie uszczelnia jak należy, zdejm węża i szukaj.

Napisano
  • Autor

> pewnie kruciec złapał pęknięcie i popuszcza,

Czekaj - kruciec od tego "pudełka"???

Napisano

Tak kruciec od tego pudełka, znany problem w JTDkach, pęka z regóły przy wymianie świec żarowych jak ktoś nie wie jak za to się zabrać.... z tego co wiem ciężko dostać i drogie cholerstwo, nie jeden już na to przeklinał. Wymontuj, obadaj jak to wygląda, może znajdziesz pęknięcie i uda się skleić.

Napisano

Gdybyś szukał zamiennika to jest to kolektor wstecznego paliwa. Sam to wymieniałem, bo przy zaślepianiu EGR-a odbił mi klucz i też złamałem jeden z krućców. Klejenie, w moim przypadku, nic nie pomogło.

Pozdrawiam

Napisano

Może oring koledze padł?