Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu C6 ?

Featured Replies

Napisano

tam jest zawieszenie hydro ?

oczywiście pewnie pobawić się elektroniką hmm.gif

Napisano

> tam jest zawieszenie hydro ?

> oczywiście pewnie pobawić się elektroniką

Sam to sobie w nosie smile.gif możesz pogrzebać dla zabawy, jak nie miałeś żadnego auta z hydro.

To jest wyjątkowa jego wersja smile.gif

Poczytaj trochę na Klubie Cytrynki i poszukaj kogoś kto to ma żeby Ci pomógł oglądać.

Napisano
  • Autor

> Sam to sobie w nosie możesz pogrzebać dla zabawy, jak nie miałeś żadnego auta z hydro.

> To jest wyjątkowa jego wersja

> Poczytaj trochę na Klubie Cytrynki i poszukaj kogoś kto to ma żeby Ci pomógł oglądać.

jest szansa że będzie model z zagranicy do przywiezienia bo kuzyna znajomy będzie miał do sprzedania ok.gif

więc historia będzie w miarę pewna , hmm.gif

Napisano

Jak to 2,7hdi to sprawdź czy korba boksie nie ma zamiaru wyjśc. A tak poza tym czy hydraulika nie leje. I w jakimstanie jest wnętrze bo lubi się strasznie szmacic. Sprawdzczy ma śruby zabezpieczające alusy - sprawdź czy jest nakładka i czy pasuje nie ma bolców wydawanych. Z takich drobiazgów w jakim stanie sa wentyle bo czujniki ciśnienia są drogie. Hymn procedura zakupu podobna co C5II.

Napisano
  • Autor

> Jak to 2,7hdi to sprawdź czy korba boksie nie ma zamiaru wyjśc. A tak poza tym czy hydraulika nie

> leje. I w jakimstanie jest wnętrze bo lubi się strasznie szmacic. Sprawdzczy ma śruby

> zabezpieczające alusy - sprawdź czy jest nakładka i czy pasuje nie ma bolców wydawanych. Z

> takich drobiazgów w jakim stanie sa wentyle bo czujniki ciśnienia są drogie. Hymn procedura

> zakupu podobna co C5II.

dziękować ok.gif z tego co wiem to ma benzynę ok.gif ale nie napalam się grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Sam to sobie w nosie możesz pogrzebać dla zabawy, jak nie miałeś żadnego auta z hydro.

> To jest wyjątkowa jego wersja

> Poczytaj trochę na Klubie Cytrynki i poszukaj kogoś kto to ma żeby Ci pomógł oglądać.

no trochę czytam i tak różnie jest , najgorzej że na automaty narzekają oslabiony.gif

zastanawiam się czy nie lepiej już by było zmienić na nowszego Scenica niewiem.gif

Napisano

> no trochę czytam i tak różnie jest , najgorzej że na automaty narzekają

> zastanawiam się czy nie lepiej już by było zmienić na nowszego Scenica

Imho ten automat wiadomo odbiegaad konstrukcji dwusprzęgłowej ale nie ma jej czego zarzucić.

Napisano
  • Autor

> Imho ten automat wiadomo odbiegaad konstrukcji dwusprzęgłowej ale nie ma jej czego zarzucić.

wiesz ja mam stary automat DP0 i jestem zadowolony ok.gif

ciekawe jak bardzo awaryjny i jaki koszt serwisu jego niewiem.gif

Napisano

> wiesz ja mam stary automat DP0 i jestem zadowolony

> ciekawe jak bardzo awaryjny i jaki koszt serwisu jego

Jak pracowałom parę lat w aso to problem ze skrzynia pojawił się 2 razy. Za każdym razem blok hydrauliczny do wymiany koszt ok 4 tys. Ale naprawdę skrzynie SA raczej pancerne

Napisano

> Hymn procedura zakupu podobna co C5II.

Możesz zdradzić co oglądać zlosnik.gif20.GIF

Napisano

Wydaje mi sie, ze koszty utrzymania C6 w nalezytym stanie vs nowy scenic to bedzie dzien do nocy grinser006.gif

Napisano

> A tak poza tym czy hydraulika nie

> leje.

Sama hydraulika to najmniejszy problem citroenów.

Od czasu pierwszych C5 jest już - śmiem twierdzić - ekstremalnie dopracowana i hiper-trwała.

Brak typowych problemów (choć to też nie było takie straszne) ze starszych generacji, duży postęp w stosunku do Xantii nawet.

Do tego C6 ma lepsze od C5 I/II zawieszenie z tyłu (takie jak C5III) i dzięki temu normalny ręczny na tył.

Karoseria bez żadnych problemów z korozją.

Wydaje mi się, że koszty utrzymania C6 nie zrobi Hydrozawieszenie, jak już to inne rzeczy dookoła

BTW - ja bym brał, bo lubię takie wynalazki. I w wynalazkach zazwyczaj nie taki diabeł straszny jak go malują

Napisano

> Wydaje mi sie, ze koszty utrzymania C6 w nalezytym stanie vs nowy scenic to bedzie dzien do nocy

Oczywiście, bo to 2 segmenty wyżej auto.

Same opony będą o wiele droższe. I wiele innych części będzie droższe z powodu wielkości auta (np. tarcze) oraz rzadkości (np. używane części blacharskie, szyby itp itd)

Napisano

> Oczywiście, bo to 2 segmenty wyżej auto.

> Same opony będą o wiele droższe. I wiele innych części będzie droższe z powodu wielkości auta (np.

> tarcze) oraz rzadkości (np. używane części blacharskie, szyby itp itd)

Tarcze i klocki te same co w c5 (x7) z silnikiem 2,7 HDI. Zawieszenie w stylu wahacz z tego co pamietam też. Szyby SA tanie. Z blacha problem bo np maska to aluminium wiec wyklepac się nie da. A tak poza tym to wiadomo nowe autyo kosztowało 250 tys PLN.

Napisano

Hmmm, ja mam 2 auta z tymi automatami i jakoś nie narzekam smile.gif jeden ma 120kkm a drugi 180kkm

Napisano
  • Autor

> Oczywiście, bo to 2 segmenty wyżej auto.

> Same opony będą o wiele droższe. I wiele innych części będzie droższe z powodu wielkości auta (np.

> tarcze) oraz rzadkości (np. używane części blacharskie, szyby itp itd)

ale można założyć koła 17" i już opony nie takie straszne ok.gif

Napisano

> ale można założyć koła 17" i już opony nie takie straszne

Jeżeli to faktycznie pewny egzemplarz i auto się podoba - brałbym ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeżeli to faktycznie pewny egzemplarz i auto się podoba - brałbym

pewny egzemplarz ma być ok.gif przebieg około 270tyś ale cały czas serwisowany ok.gif

się okaże co będzie smile.gif

Napisano

> ale można założyć koła 17" i już opony nie takie straszne

NIe zrozum mnie zle, ale z takim podejsciem to lepiej odpusc sobie to auto grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> NIe zrozum mnie zle, ale z takim podejsciem to lepiej odpusc sobie to auto

napisałem tylko że jest wyjście grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Ale się napaliłeś.

sciana.gifzlosnik.gif

Napisano

> napisałem tylko że jest wyjście

Bierz go nie zastanawiaj się, zawsze można w Castoramie serwisować gdyby co. zlosnik.gif