Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze Stilo jtdm140KM

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pewien problem ze Stilo, zmuszony byłem do wyciągnięcia skrzynki z bezpiecznikami z pod maski, po założeniu z powrotem i odpaleniu wywala błędy: P0047, P0047*, P0101*, P0489, P0489*, P0638, P0638* jak również auto straciło moc tak jakby turbina była wyłączona. Przed wyciągnięciem skrzynki auto nie miało żadnych błędów i chodziło dobrze. Mam interfejs KKL i ELM327 ale w programie multiecuscan nie da się skasować błędów. Może ktoś miał podobny przypadek i podpowie gdzie szukać problemu, wtyczki są dobrze dociśnięte

Napisano

> Witam

> Mam pewien problem ze Stilo, zmuszony byłem do wyciągnięcia skrzynki z bezpiecznikami z pod maski,

> po założeniu z powrotem i odpaleniu wywala błędy: P0047, P0047*, P0101*, P0489, P0489*, P0638,

> P0638* jak również auto straciło moc tak jakby turbina była wyłączona. Przed wyciągnięciem

> skrzynki auto nie miało żadnych błędów i chodziło dobrze. Mam interfejs KKL i ELM327 ale w

> programie multiecuscan nie da się skasować błędów. Może ktoś miał podobny przypadek i podpowie

> gdzie szukać problemu, wtyczki są dobrze dociśnięte

Sprzedaj stilo i kup golfa zlosnik.gif

A tak na poważnie, obstawiam brak masy, od tej skrzynki idzie taki gruby przewód gdzieś do podłożnicy czy do skrzyni już nie pamiętam jest podpięty, sprawdz czy z nim wszystko ok, ewentualnie miernikiem sprawdź czy skrzynka ma masę cfaniak.gif

Napisano

tak jak kolega napisal masa na obstrzal jako 1 > bez masy auto bedzie swirowac, gdyz wszystko bedzie poodlaczane, egr, overbost map> odpalic odpalisz ale mocy zero grinser006.gif musisz przeczyscic wszystkie polaczenia masowe, miedz sniedzieje wiec slabo ppzepuszcza prad co oznakuje roznymi bledami grinser006.gif

Napisano

Dziś w swoim wyciągałem skrzynkę i rozbierałem na części pierwsze ponieważ nie mam pokrywy na akumulator i na myjce zalałem skrzynkę co powodowało załączanie się wentylatora chłodnicy yikes.gif

9013fc9a184126bam.jpg

Tak to wyglądało w momencie kulminacyjnym, po złożeniu CHECK OK i zero błędów, rozkręcałeś tą skrzynkę? może coś w niej nie łączy niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Nie miałem tyle odwagi by ją rozebrać na części pierwsze, zdjąłem tylko górną część i powyciągałem bezpieczniki i przekaźniki. Kupiłem dzisiaj używkę na allegro i jak będę miał drugą to starą mogę rozebrać i bawić się w czyszczenie

Napisano

> Nie miałem tyle odwagi by ją rozebrać na części pierwsze, zdjąłem tylko górną część i powyciągałem

> bezpieczniki i przekaźniki. Kupiłem dzisiaj używkę na allegro i jak będę miał drugą to starą

> mogę rozebrać i bawić się w czyszczenie

Proste jak byudowa cepa, wystarczy zrobić foto jak są przekaźniki i bezpieczniki, dalej jak ściągnięta jest pokrywa i te wsuwki dwustronne którą stroną są pozakładane - też miałem obawy co jak poskładać ale poszczególne warstwy są opisane - górna 1, później 2, i 3 a dolna warstwa jest już w podstawie mocowana. Samo otwarcie niewiele może dać bo między warstwami zazwyczaj jest wilgoć i tam śniedzieje

2c7328d7697913d8m.jpg

Na zielono widać gdzie śniedziało a na brązowo coś już upalało icon_eek.gif

Napisano

Wrazie co polecam kupić skrzynkę z jakiejś cromki, skrzynki są praktycznie takie same trzeba jedynie przełożyć 2 wsuwki ze skrzynki stilonowej wink.gif

Tak wyglądała moja stilonowa, wcale nie najgorsza wink.gif

20140928_132354_2.jpg

A tak od cromki, jak widać nówka w cenie 20zł zlosnik.gif

20141028_192207.jpg

Napisano
  • Autor

Masy wyczyściłem ale to nie było to, wymieniłem skrzynkę na używaną i zniknęły wszystkie problemy z błędami, autko odzyskało moc a wręcz bym powiedział że doszło z 20KM. Teraz mogę rozebrać starą i bawić się w czyszczenie. Dzięki za pomoc