Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki używany VAN za ~ 60 tys PLN i dlaczego S-MAX ? :)

Featured Replies

Napisano

Szukam dla brata jakiegoś VAN-a ze sporym bagażnikiem. Najlepiej aby miał możliwość przewożenia 7 osób, spory bagażnik (będzie woził trochę paczek), silnik benzynowy i nie miał drogich części i był bezawaryjny smile.gif I ma być na firmę.

I tu pytanie czy każde używane auto można wziąć w leasing na firmę?

Ja wstępnie wytypowałem S-MAX - a tylko nie wiem, który silnik najlepiej wybrać. Który polecacie?

Ewentualnie zaproponujcie coś innego.

Dzięki za info.

Napisano

> Szukam dla brata jakiegoś VAN-a ze sporym bagażnikiem. Najlepiej aby miał możliwość przewożenia 7

> osób, spory bagażnik (będzie woził trochę paczek), silnik benzynowy i nie miał drogich części

> i był bezawaryjny I ma być na firmę.

> I tu pytanie czy każde używane auto można wziąć w leasing na firmę?

> Ja wstępnie wytypowałem S-MAX - a tylko nie wiem, który silnik najlepiej wybrać. Który polecacie?

> Ewentualnie zaproponujcie coś innego.

> Dzięki za info.

IMO Scudo/Jumpy/Expert ale proponowalby diesla....

Napisano
  • Autor

> IMO Scudo/Jumpy/Expert ale proponowalby diesla....

Ale te auta są bardziej robocze. Potrzebne jest auto bardziej rodzinne z możliwością przewożenia paczek. Nie ciężkich. Auto nie będzie robiło wielkich przebiegów rocznych dlatego może być benzynka. Z dieslem przy małych przebiegach i to w większości miejskich może być trochę problemów.

Napisano

> Ale te auta są bardziej robocze. Potrzebne jest auto bardziej rodzinne z możliwością przewożenia

> paczek. Nie ciężkich. Auto nie będzie robiło wielkich przebiegów rocznych dlatego może być

> benzynka. Z dieslem przy małych przebiegach i to w większości miejskich może być trochę

> problemów.

Jechales kiedys topowa wersja wersja osobowa?

T nie jest Trafic czy T5 naprawde te trojaczki sa bardziej osobowe, kazdy fotel osobno, drzwo z 2 stron, klima z przodu i tylu, tapicerka wszedzie, jedzie 200. palli z 6,5 l jak sie jezdzi zgodnie z przepisami (diesel )

przyklad

Napisano

> Ja wstępnie wytypowałem S-MAX - a tylko nie wiem, który silnik najlepiej wybrać. Który polecacie?

Wg mnie dobry typ, silnik 2.5

Napisano
  • Autor

> Jechales kiedys topowa wersja wersja osobowa?

> T nie jest Trafic czy T5 naprawde te trojaczki sa bardziej osobowe, kazdy fotel osobno, drzwo z 2

> stron, klima z przodu i tylu, tapicerka wszedzie, jedzie 200. palli z 6,5 l jak sie jezdzi

> zgodnie z przepisami (diesel )

> przyklad

no właśnie nie.. A ten wygląda na prawdę fajnie.

I ma drzwi suwane po obu stronach.. A to jest kuszące.

Napisano

Galaxy - technika ta sama, a większy. Przy tych rozmiarach to już nie robi różnicy. ok.gif Ja mam 2.0TDCI 140KM (HDI) i jest ok, ale generalnie szukałem 2.0 noPb 145KM. ok.gif

Napisano

Grand Espace 2.0 T - można gazować, każdy fotel wyjmowany, części dostępne i w normalnych cenach, awaryjność na normalnym poziomie, wysoki komfort podróżowania, ustawny w środku.

Z minusów brak odsuwanych tylnych drzwi

Napisano

Chwilę temu był podobny wątek. Wszelkie VANy wielkości S-max, Eurovan, Galaxy/Sharan przy pełnej obsadzie osobowej mają stosunkowo niewielki lub żaden bagażnik (np. max 500l). Wiem, bo sam mam C8.

Przy rozłożonych wszystkich fotelach, i odstępach między nimi wygodnymi dla dorosłych osób, z tyłu mieści się kilka małych toreb/plecaków.

Jeśli więc tych paczek ma być sporo to propozycja kolegi Antoine jest jak najbardziej na miejscu.

Napisano

a może nowe lodgy?

lub nowa zafira family - sensownie wyposazona za 65 brutto 140 kucy

Napisano
  • Autor

> a może nowe lodgy?

> lub nowa zafira family - sensownie wyposazona za 65 brutto 140 kucy

Jednak wybór padł na S-Maxa.

Teraz tylko jaki polecacie silnik benzynowy. Nie będzie samochód zagazowany i nie musi być najbardziej ekonomiczne grinser006.gif

Na co zwrócić uwagę przy S-Maxach?

Napisano

> Jednak wybór padł na S-Maxa.

> Teraz tylko jaki polecacie silnik benzynowy. Nie będzie samochód zagazowany i nie musi być

> najbardziej ekonomiczne

> Na co zwrócić uwagę przy S-Maxach?

No to najlepiej 2,5T ok.gif

Ewentualnie 1,6T ecoboost.

Napisano
  • Autor

> No to najlepiej 2,5T

> Ewentualnie 1,6T ecoboost.

a 2,5 T są w dwóch wersjach mocy. Obie dobrze się sprawują? A ten 1,6 to sobie poradzi z taką wielką budą?

Napisano

> a 2,5 T są w dwóch wersjach mocy. Obie dobrze się sprawują? A ten 1,6 to sobie poradzi z taką

> wielką budą?

Na pewno lepiej niz wolnossace 2,0 noPB grinser006.gif

W sprawie 1,6 to mozesz napisac do wlasiciela:

http://forum.autokacik.pl/showflat.php?C...;gonew=1#UNREAD