Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana prawa jazdy- pełnomocnik.

Featured Replies

Napisano

Żonie się kończy PJ ze względu na okulary. Ma już wszystkie dokumenty ale nie za bardzo może jechać do starostwa bo się bidulka rozchorowała. Czy ja jako mąż mogę za nią złożyć wniosek? Jakieś upoważnienie potrzebne?

Napisano

> Czy ja jako mąż mogę za nią złożyć wniosek?

Coś mi się kojarzy, że wniosek o PJ wymaga złożenia w obecności urzędnika podpisu, który jest skanowany. Jeśli tak jest, to nie da rady przez pełnomocnika.

Napisano

> Żonie się kończy PJ ze względu na okulary. Ma już wszystkie dokumenty ale nie za bardzo może jechać

> do starostwa bo się bidulka rozchorowała. Czy ja jako mąż mogę za nią złożyć wniosek? Jakieś

> upoważnienie potrzebne?

Był niedawno wątek o tym i wychodzi, że co WK to inne wewnętrzne przepisy.

W Warszawie było tak, że WK ma odpowiednie druki dla pełnomocnictwa, wystarczyło go wypełnić i tyle. Nie trzeba było osobistej wizyty właściciela.

Napisano
  • Autor

Tylko niestety po taki druk trzeba też jechać bo na stronie starostwa nic takiego nie ma do ściągnięcia a do starostwa mam 20km. confused.gif Akurat u mnie jest łódzki wschodni. Na stronie stoi, że "osobiście" i nie ma żadnej wzmianki o pełnomocniku.

Napisano

Co prawda u mnie na stronie można było wniosek pobrać, ale było też tak, że ze złożeniem wniosku nie było problemu, pełnomocnictwo było potrzebne do odbioru dokumentu.

Napisano

> Tylko niestety po taki druk trzeba też jechać bo na stronie starostwa nic takiego nie ma do

> ściągnięcia a do starostwa mam 20km. Akurat u mnie jest łódzki wschodni. Na stronie stoi, że

> "osobiście" i nie ma żadnej wzmianki o pełnomocniku.

Pisz odrecznie albo wsciagnij jakiegos gotowca i sie nie zastanawiaj.

Napisano
  • Autor

Pojechałem z upoważnieniem. Nie ma możliwości, musi być osobiście i koniec rozmowy angryfire.gif. To tyle w tym temacie. U nas się nie da.

Napisano

> Pojechałem z upoważnieniem. Nie ma możliwości, musi być osobiście i koniec rozmowy . To tyle w tym

> temacie. U nas się nie da.

Mi wniosek o wymiane PJ podpisala zona.

Skladajac swoj, zlozylem i jej.

Dla wszystkiego mialem jej DO ze soba, ale od razu zastrzeglem gosciowi, ze nie zamierzam sie nim legitymowac (tak dla wszystkiego gdyby przypomnial sobie, ze tak nie mozna).

Dostalem opierpapier, ze wzialem tylko 1 numerek, a sprawy 2.

Chwile wczesniej w DO dostalem opierpapie, ze wzialem 2 numerki, a powinienem 1 hehe.gif

Odebrac musiala zona osobiscie.

Napisano

> Pojechałem z upoważnieniem. Nie ma możliwości, musi być osobiście i koniec rozmowy . To tyle w tym

> temacie. U nas się nie da.

To ja bym go zapytał o podstawę prawną, że nie możesz posługiwać się pełnomocnictwem screwy.gif