Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regeneracja soczewki.

Featured Replies

Napisano

Pacjent:poliftowa Vectra C ze zwykłymi soczewkami H7,lampy oryginalne,zewnętrzna powłoka czysta,nie zmatowiała.

1421395763-630-x-354px-20150107_055801.jpg

Na zdjęciu po prawej Astra II,różnice widać gołym okiem.Jazda Vectra po zmroku jest nie tyle uciążliwa co po prostu niebezpieczna.Chyba jedyna ''niedroga''forma poprawy oświetlenia to pełna regeneracja soczewki,możecie polecić jakiegoś fachowca w tym temacie,najlepiej Warszawa lub okolice,chce po prostu zostawić auto na dzień lub dwa,a nie bawić się samemu w demontaż lamp i wysyłkę na drugi koniec polski.

P.S spotkałem się z informacja ,że niektórych reflektorów Vectry(opla?) nie da się rozkleić,ktoś może to potwierdzić?

Napisano

Rozbierasz reflektor, oddajesz zwierciadło soczewki do regeneracji i po kłopocie. Koszt to ok. 50 PLN soczewkę, lub 150 za cały reflektor, jeśli nie dasz rozebranego

Napisano

> Pacjent:poliftowa Vectra C ze zwykłymi soczewkami H7,lampy oryginalne,zewnętrzna powłoka czysta,nie

> zmatowiała.

> Na zdjęciu po prawej Astra II,różnice widać gołym okiem.Jazda Vectra po zmroku jest nie tyle

> uciążliwa co po prostu niebezpieczna.Chyba jedyna ''niedroga''forma poprawy oświetlenia to

> pełna regeneracja soczewki,możecie polecić jakiegoś fachowca w tym temacie,najlepiej Warszawa

> lub okolice,chce po prostu zostawić auto na dzień lub dwa,a nie bawić się samemu w demontaż

> lamp i wysyłkę na drugi koniec polski.

> P.S spotkałem się z informacja ,że niektórych reflektorów Vectry(opla?) nie da się rozkleić,ktoś

> może to potwierdzić?

A jak wygląda szyba reflektora? Nie zmatowiała?

PS. Po prawej są zwykłe najtańsze żarówki H7 jak w VC po prawej?

Napisano

> Pacjent:poliftowa Vectra C ze zwykłymi soczewkami H7,lampy oryginalne,zewnętrzna powłoka czysta,nie

> zmatowiała.

> Na zdjęciu po prawej Astra II,różnice widać gołym okiem.Jazda Vectra po zmroku jest nie tyle

> uciążliwa co po prostu niebezpieczna.Chyba jedyna ''niedroga''forma poprawy oświetlenia to

> pełna regeneracja soczewki,możecie polecić jakiegoś fachowca w tym temacie,najlepiej Warszawa

> lub okolice,chce po prostu zostawić auto na dzień lub dwa,a nie bawić się samemu w demontaż

> lamp i wysyłkę na drugi koniec polski.

> P.S spotkałem się z informacja ,że niektórych reflektorów Vectry(opla?) nie da się rozkleić,ktoś

> może to potwierdzić?

imho to wina odbłyśnika, nie soczewki.

Ja regenerowałem tutaj:

http://www.multiglas.pl/regeneracjareflektorasamochodowego.htm

na odbłyśniku plastikowym jest napylona srebna farba, która z czasem odchodzi i jakość świecenia spada.

Napisano

> Quote:

> zewnętrzna powłoka czysta,nie zmatowiała.

Jakoś mi umknęło - pozostaje pytanie o typ żarówki - bo jestem prawie pewien że są różne.

PS. Do kolegi który założył wątek - kup sobie żarówki Philips VisionPlus +50%. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jakoś mi umknęło - pozostaje pytanie o typ żarówki - bo jestem prawie pewien że są różne.

> PS. Do kolegi który założył wątek - kup sobie żarówki Philips VisionPlus +50%.

w obu autach nowe żarówki H7,Philips,ale jakieś zwykłe.

Napisano

Astra II ma bardzo, bardzo dobre reflektory jeśli nie są zmatowiałe. Przynajmniej Astra II Classic (2007) którą znam miała. Może też stąd róznica.