Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

regeneracja dwumasy/sprzęgła opinie?

Featured Replies

Napisano

> Kurde no tak jakoś wyszło, to się objawiało jak silnik rozgrzany i z 4 na 3 biegu...można było nie

> wyłapać. Mechanik powiedział, że sprzęgło się ciężej wciska, ale pochodzi. Co do dwumasy nie

> miał żadnych zastrzeżeń i nie było objawów

> Czy by coś stargował...sam nie wiem...w sumie ja wytargowałem 1500 zł i opony letnie po jednym

> sezonie (to tak stawiam, że ok 1000 zł 205/60/R15 z 2014 roku). Rorząd zmieniony przy 222.000

> 1700 zł (wymienił też rozrusznik, rozrząd razem z pompą wody itp - potwierdzałem w serwisie

> było), przegląd rejestracyjny zrobiony w styczniu no i olej z filtrami zmieniony 4 tys temu +

> wiązka czujników parkowania. Może by opuścił...może 300 zł a może nic. Nie cofnę. Grunt, że

> nie szpachlowóz a jak zainwestuje to może długo pojeździ. Oczywiście zmęczenie materiału

> psychicznego było...ja już oglądajać 14 auto w tym 5 na przeglądzie (kasa w błoto ale tylko

> teoretycznie) obniżyłem wymagania (były zbut wysokie jak na 9-10 letnie auta). Więc jak

> usłyszałem, że auto proste, nie ściąga, nie ma błędów, nie ma szpachli i jedzie do przodu to

> ogarnęło mnie szczęście zasłaniająć częściowo dociekliwość, która wyszła po wszystkim.

> Tak bywa...mogę chyba książkę o tym napisać

> Pozdrawiam

TAk jak napisałem-nie ma się co przejmować, wsadzisz to co stargowałeś i masz porządny, bezwypadkowy,serwisowany samochód.Szerokości 20.GIF A awarie...no cóż, trzeba pamiętać że to tylko mechanika i mogłeś nawet dobry kupić a pech chciał, że się zepsuło. Miałem kilka takich awarii, że np po zakupie skrzynia poleciała, 0 oznak, 0 powodów do myślenia że coś nie tak. Okazało się, że wypiął się taki pierscień zabezpieczający, pół wpadło do środka i po skrzyni.

• 5 lat później...
Napisano
12 godzin temu, tomasz_lach napisał:

Postawiłem na regenerację sprzęgła w swoim Oplu. Zleciłem to zadanie fachowcom z AVANTI i działa jak nowe. Myślę że dobra regeneracja sprawdza się tak samo jak zakup nowej części, a wychodzi taniej.

Nowe sprzęgla dwumasowe renomowanej firmy mają większe luzy niż zużyte wyjęte z auta😀

Napisano
> nic. Nie cofnę. Grunt, że nie szpachlowóz a jak zainwestuje to może długo pojeździ. Oczywiście zmęczenie materiału psychicznego było...ja już oglądajać 14 auto w tym 5 na przeglądzie (kasa w błoto ale tylko teoretycznie) obniżyłem wymagania (były zbut wysokie jak na 9-10 letnie auta). Więc jak usłyszałem, że auto proste, nie ściąga, nie ma błędów, nie ma szpachli i jedzie do przodu to ogarnęło mnie szczęście zasłaniająć częściowo dociekliwość, która wyszła po wszystkim.

Tak bywa...mogę chyba książkę o tym napisać http://forum3.autokacik.pl/public/style_emoticons/default/smile.gif

Pozdrawiam

No widzisz a trzeba było przyjść po moja Insignia ;-))) i jeszcze do tego by przebieg miała niższy ;-)))

A na serio co to za auto i ile wtedy dałeś...

Z rękojmi go z rękojmi ;-))))))

Napisano
  • Autor
W dniu 18.09.2020 o 17:32, Fili_P napisał:

No widzisz a trzeba było przyjść po moja Insignia ;-))) i jeszcze do tego by przebieg miała niższy ;-)))

A na serio co to za auto i ile wtedy dałeś...

Z rękojmi go z rękojmi ;-))))))

Hmm no tak z 5 lat minęło jak go miałem rok. Znajomy odkupił, z ciekawości zapytałem. Około 360 tys, jeździ i nawet nic się nie psuje więc najgorzej zwykle..nie trafiam 😉

Peugeot 407 SW 2005 rok z tego co kojarzę dałem hmm 13,7 ? Jakoś tak musiałbym umowy poszukać coś +- 14 tysi. 

Edytowane przez slon

Napisano
W dniu 18.09.2020 o 11:18, Waldek40 napisał:

Nowe sprzęgla dwumasowe renomowanej firmy mają większe luzy niż zużyte wyjęte z auta

No ale chyba nie wszystkie. Ja ma w SC II nowy komplet sprzęgła z dwumasą od LUKa od ok 35 kkm i jak na razie bez zastrzeżeń.