Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik nissana 1,6 190 KM

Featured Replies

Napisano

> poprzednia skodzina miala podany osiagalny czas nawet pomimo mocy ponizej katalogu

W Skodzie to nie takie wazne...to bardziej domena Audi, BMW i Merca. Bo przeciez kazdy z nich musi byc koniecznie najlepszy.

Napisano

> jest cos takiego co sie nazywa skrzynia biegow

Wiadomo, ze jest grinser006.gif akurat te czasy ktore znalazlem na wiki, zdaje sie podawane dla skrzyni DSG a tu kwestia przepiecia biegu na wyzszy przed czy po osiagnieciu 100 nie powinna stanowic jakiejs znacznej zmiany grinser006.gif wiec potencjalnie pozostaje kwestia przelozen

Napisano

> Sa dwa pytania - na ile czas Leona jest realny (bo Niemcy sa dosc optymistyczni w podawaniu

> osiagow) a drugie pytanie, czy 0-100 jest wyznacznikiem czy auto jest dynamiczne czy nie

tylko na cwierc mili smile.gif poza tym to nie do końca wyznacznik... i fajnie ze są ludzie którzy to zauważają wink.gif

mam kolegę z pracy - taki erotoman gawędziarz motoryzacyjny.. wchłania katalogi itp. i zawsze się licytuje na czas do setki... to przytaczam przyklad mojego E38, które przy prawie 300 KM do 100km/h ma marne 7 sek. ale co innego ze startu lotnego wink.gif

Napisano

> tylko na cwierc mili poza tym to nie do końca wyznacznik... i fajnie ze są ludzie którzy to

> zauważają

> mam kolegę z pracy - taki erotoman gawędziarz motoryzacyjny.. wchłania katalogi itp. i zawsze się

> licytuje na czas do setki... to przytaczam przyklad mojego E38, które przy prawie 300 KM do

> 100km/h ma marne 7 sek. ale co innego ze startu lotnego

Z drugiej strony dlatego sie wszyscy tym podniecaja, ze to info, ktore jest w kazdym katalogu (chociaz np Honda USA nie podaje tych info na stronie www)

Bo np porownywanie czasow 60-100 i 80-120 na okreslonym biegu jest bez sensu bo silniki maja inna charakterystyke i tu 8 zaworowe europejskie silniki wypadaly lepiej niz 16 zaworowe japonczyki, bo one jechaly gora a przy 80 na 5b to mozna sie co najwyzej turlac a nie wyprzedzac smile.gif

Wiec najlepsza jest chyba dupohamownia oink.gif i to co sie komu podoba.

Juz pewnie kiedys pisalem, 15 lat temu mialem 55 konna micre 1.0, ktora miala 15 sek do setki, a siostra dostala sluzbowke astre 1.7 CTDI czy jakos tam te literki poustawiane. Przejechalem sie i wydawalo mi sie, ze to szatan na kolach. Zerknalem w kwity - 73 KM i 15 sek do paczki grinser006.gif ale strzal z turbo (mimo, ze przez chwile) dawal poczucie wiekszej dynamiki niz liniowe rozwijanie mocy