Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nagle zerknąłem na tvn turbo

Featured Replies

Napisano

....w sumie fajnie ale tak se oglądałem tvn turbo "zakup kontrolowany" i co widzę:

Panienka studentka (no dobra załóżmy że niektórzy mają tyle że stać ich na wywalenie 20tys PLN na jakiekolwiek auto dla studenta który w założeniu nie pracuje a się uczyć powinien). Kupuje auto. Warunek 20 tysięcy peelenów. Seicento eee nie miała Uno - nie chce fiata (zatem miała jakieś auto) , honda civic nie pasi bo obdrapana, golf z 98 roku biały ze 163 tys. km przebiegu kosztuje 21000 pln !! Co to się dzieje???? ceny aut znów do góry? Lupo który kupiła z silnikiem 1000ccm prod. 1998 , zapłaciła 20000 ???? Nie wiem , czy to wskutek głosowania na jedyną szłuszną partię???? Czy jakieś nadal trwające zaślepienie i tak już zgłupiałego narodu ? Zabiegi pewnej firmy ??? A może nagły wzrost cen ? Dawno nie śledziłem tematu.

oslabiony.gif

Napisano

Zabiegi pewnej firmy ??? A może

> nagły wzrost cen ? Dawno nie śledziłem tematu.

Jestem troche w temacie ponieważ aktualnie szukam samochodu (tyle że do 15tys.) i nie zauważyłem nic dziwnego - wzrostu cen.

Ale pzryznam się że niektóre oferty to z księżyca i ludzie twardo się ich trzymają yikes.gif

Co do TVN to lubię to stację (TVN Turbo) bo mają dużo programów tematycznych grinser006.gif ale czasami programy są delikatnie mówiąc tendencyjne.

Napisano

> Lupo który kupiła z silnikiem 1000ccm prod. 1998 ,

> zapłaciła 20000 ????

to Lupo to było z 2000 albo 2001 bodajże... smile.gif

> Nie wiem , czy to wskutek głosowania na

> jedyną szłuszną partię???? Czy jakieś nadal trwające zaślepienie

> i tak już zgłupiałego narodu ? Zabiegi pewnej firmy ??? A może

ceny faktycznie podają dziwnie duże

natomiast jeszcze lepszy byl facet tydzien temu - szukał auta do 40 tyś pln, najpierw zastanawiał się nad oplem omegą, a w końcu wybrał nowe clio icon_eek.gif - tak jak by segment auta był małoważny, ważne żeby pokazać na siłę co za te 40 tyś. mozna kupić pad.gif

Napisano

> to Lupo to było z 2000 albo 2001 bodajże...

> ceny faktycznie podają dziwnie duże

> natomiast jeszcze lepszy byl facet tydzien temu - szukał auta do 40

> tyś pln, najpierw zastanawiał się nad oplem omegą, a w końcu

> wybrał nowe clio - tak jak by segment auta był małoważny, ważne

> żeby pokazać na siłę co za te 40 tyś. mozna kupić

no i dobrze wybral a nie jak kolejny polaczek co go nie stac ale musi miec duze i mocne wiec kupuje stary zlom i optem placze

Napisano

> no i dobrze wybral a nie jak kolejny polaczek co go nie stac ale musi

> miec duze i mocne wiec kupuje stary zlom i optem placze

masz jakis kompleks czy co? niewiem.gif

ta omega była z 2000 roku bodajże, z 2,2 dieslem i na full wypasie...

zresztą nie o to mi chodziło - po prostu dziwnie to wygląda jak facet zastanawia się poważnie nad autem wielkości omegi, a później wybiera malutkie clio - albo sam nie wie, czego chce, albo program jest robiony z tezą przewodnią, niezależnie od tego czy ma to sens, czy nie

Napisano

> masz jakis kompleks czy co?

> ta omega była z 2000 roku bodajże, z 2,2 dieslem i na full wypasie...

no i? 6 lat to malo? sasiad sprzedal ostatnio xsare co mial od nowosci i kupil sobie vectre 2.0 tez full wypasik za jakies 30 tys...juz 3 razy na holu przyjezdzal hahaha.gif

> zresztą nie o to mi chodziło - po prostu dziwnie to wygląda jak facet

> zastanawia się poważnie nad autem wielkości omegi, a później

> wybiera malutkie clio - albo sam nie wie, czego chce, albo

> program jest robiony z tezą przewodnią, niezależnie od tego czy

> ma to sens, czy nie

mysle ze to bardziej pod program ogladali ta omege bo mu ja zaproponowali a koles z gory raczej zakladal kupno nowego auta i tyle

Napisano

> no i? 6 lat to malo?

wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza i tego, jak było eksploatowane - to chyba jasne

może być 2-letnie auto zakatowane przez właściela, oraz 10-cio letni samochód, który jest w stanie idealnym, bo ktoś dbał

nie rozumiem takich dziwnych uogólnień...

> sasiad sprzedal ostatnio xsare co mial od

> nowosci i kupil sobie vectre 2.0 tez full wypasik za jakies 30

> tys...juz 3 razy na holu przyjezdzal

no i? mój wspólnik kupił w 2001r nowiutką megankę, w ciagu pierwszego roku 3 albo 4 razy brała go z trasy laweta - w aso nie mogli dojść czy to alarm jest do bani, czy rozrusznik

mój teść za to miał najpierw 10-cio letnią vectrę, potem 10-cio letnie audi 80, a teraz ma mondeo z 97 r - ani razu z żadnym z tych aut nie miał problemów - nawet w srogie zimy paliły od cyknięcia

ja z tego powodu wcale nie mam zamiaru cmokać, jakie stare auta były cacy, a te nowe to dno - po prostu jeden miał pecha, drugiemu dopisało szczęście - i wszystko

a Ty od razu generalizujesz - jak omega to "stary złom"...

> mysle ze to bardziej pod program ogladali ta omege bo mu ja

> zaproponowali a koles z gory raczej zakladal kupno nowego auta i

> tyle

i właśnie o to mi chodziło - albo robią program, gdzie ktoś naprawdę się zastanawia co kupic, albo taki, gdzie od poczatku wiadomo co wygra, a resztę dodaje się na zasadzie "co pierwsze pod ręką"

Napisano

> wszystko zalezy od konkretnego egzemplarza i tego, jak było

> eksploatowane - to chyba jasne

> może być 2-letnie auto zakatowane przez właściela, oraz 10-cio letni

> samochód, który jest w stanie idealnym, bo ktoś dbał

> nie rozumiem takich dziwnych uogólnień...

po pierwsze ta omega miala przejechane zdaje sie cos kolo 150k po drugie sila rzeczy wszystko ulega eksploatacji i predzej czy pozniej zacznie sie sypac bez wzgledu na to jak ktos o to dbal

> no i? mój wspólnik kupił w 2001r nowiutką megankę, w ciagu pierwszego

> roku 3 albo 4 razy brała go z trasy laweta - w aso nie mogli

> dojść czy to alarm jest do bani, czy rozrusznik

> mój teść za to miał najpierw 10-cio letnią vectrę, potem 10-cio

> letnie audi 80, a teraz ma mondeo z 97 r - ani razu z żadnym z

> tych aut nie miał problemów - nawet w srogie zimy paliły od

> cyknięcia

> ja z tego powodu wcale nie mam zamiaru cmokać, jakie stare auta były

> cacy, a te nowe to dno - po prostu jeden miał pecha, drugiemu

> dopisało szczęście - i wszystko

> a Ty od razu generalizujesz - jak omega to "stary złom"...

no wiec skoro generalizuje to nie o omedze wink.gif ale jak widze jak ktos za 15 tys kupuje auto za 100 i potem placze ze mu sie psuje to juz nie wiem czy sie smiac czy plakac pomijajac fakt ze faktycznie ja bym auta starszego niz 3-4 lata nie kupil..

btw z ta meganka to faktycznie jakis pech ale mimo wszystko posiadacze aut z "drugiej reki" maja takiego "pecha" o wiele czesciej

Napisano

golf z 98 roku biały ze 163 tys. km przebiegu

kosztuje 21000 pln !!

no niestety powiem Ci ze golf IV tak stoi a nawet drozsze ...

Co to się dzieje???? ceny aut znów do

> góry? Lupo który kupiła z silnikiem 1000ccm prod. 1998 ,

> zapłaciła 20000 ????

no to jest ladny wynik przeplacila srednio 9 tysiecy na 20 tysiach ladny wynik.:)

Napisano

Wlasnie, Lupo bylo rocznik 2001 270751858-jezyk.gif Manualna klima, elektryczne szyby i te pierdolki mialo. Silnik 1.0 ok.gif

Napisano

> Zabiegi pewnej firmy ??? A może

> Jestem troche w temacie ponieważ aktualnie szukam > samochodu (tyle że

> do 15tys.) i nie zauważyłem nic dziwnego - wzrostu >cen.

> Ale pzryznam się że niektóre oferty to z księżyca i >ludzie twardo się ich trzymają

Szukałem czegoś podobnego (mogłobyć nawet trochę droższe) jakiś rok temu (w tzw. B klasie) - naprawdę znaleźć coś ciekawego jest trudno.

Owszem sprowadzony, komis, oficjalny przebieg zgodny ze średnią szacunkową + litania zapewnień - znajdzie się... Ale ja takie "okazje" mijam z daleka

(być może zdarzaja sie i dobre wózki - ale musiałbym kupić w komisie brata zlosnik.gif albo najlepszego przyjaciela zlosnik.gif...)

Mit o solidnych, choć leciwych furach z zachodu zaczyna upadać. I nawet te przywiezione po 01-05-2004 trafiają już do drugiego, trzeciego obiegu...

Jak ktoś chce pewne - to musi dopłacić. Nikt przy zdrowych zmysłach, w normalnych okolicznościach nie odda auta pewnego za równowartość "wielkiej niewiadomej" z komisu czy giełdy.

A takich aut jest mało bo rynek zepsuł import od 05/2004....

Jasne że papiery, pieczątki można dorobić - ale takiego kolesia czuć na kilometr. I naprawdę wszystkiego się nie da dorobić, przykryć, przykombinować..

Napisano

> ....w sumie fajnie ale tak se oglądałem tvn turbo "zakup

> kontrolowany" i co widzę:

> Panienka studentka (no dobra załóżmy że niektórzy mają tyle że stać

> ich na wywalenie 20tys PLN na jakiekolwiek auto dla studenta

> który w założeniu nie pracuje a się uczyć powinien). Kupuje

> auto. Warunek 20 tysięcy peelenów. Seicento eee nie miała Uno -

> nie chce fiata (zatem miała jakieś auto) , honda civic nie pasi

> bo obdrapana, golf z 98 roku biały ze 163 tys. km przebiegu

> kosztuje 21000 pln !! Co to się dzieje???? ceny aut znów do

> góry? Lupo który kupiła z silnikiem 1000ccm prod. 1998 ,

> zapłaciła 20000 ???? Nie wiem , czy to wskutek głosowania na

> jedyną szłuszną partię???? Czy jakieś nadal trwające zaślepienie

> i tak już zgłupiałego narodu ? Zabiegi pewnej firmy ??? A może

to staraj sie robic to ze zrozumieniem, zwlaszcza jak zamierzasz pozniej napisac takiego posta smirk.gif

po pierwsze laska byla pracujaca studentka, po drugie Lupo bylo z 2001 roku, mialo klime itd

jesli chodzi o Golfa to stal w komisie przy salonie VW AFAIR wiec cene mogl miec "z dupy" hehe.gif

Napisano

Popieram, sam mam Omę z 98 r. full wypasik i też gały wywaliłem co ten gościu wyprawia, ale myślę że zrobili to pod program, a w rzeczywistości mogło być inaczej

Co do gościa z tekścikiem że vectra na holu to całkiem możliwe, tak to jest jak ktoś wcześniej jeździł francuzem to GM dla niego za nowoczesne auto zlosnik2.gif

Napisano

> no i dobrze wybral a nie jak kolejny polaczek co go nie stac ale musi

> miec duze i mocne wiec kupuje stary zlom i optem placze

ostatnio w naszym łódzkim expressie był artykuł, że najczęściej sprowadzanym i kupowanym w Łodzi autem jest.... VW Golf 3 z rocznika 1990-1995 ... smirk.gif

więc nie dziwić się, że mimo wszystko starsze auta ludzie kupują... niektórym się trafi egzemplarz, że nie mają co narzekać mimo że auto 10 czy 13 lat ale niektórzy narzekają... rotfl.gif

Napisano

> po pierwsze laska byla pracujaca studentka

Mega rotflzlosnik.gif wiesz jak to zabrzmiało? hehe.gifoink.gifhehe.gif

Napisano

> to staraj sie robic to ze zrozumieniem, zwlaszcza jak zamierzasz

> pozniej napisac takiego posta

> po pierwsze laska byla pracujaca studentka, po drugie Lupo bylo z

> 2001 roku, mialo klime itd

> jesli chodzi o Golfa to stal w komisie przy salonie VW AFAIR wiec

> cene mogl miec "z dupy"

Wlasnie leci powtorka.No ale ten golfiarz to rzeczywiscie troszke karoserie mial sciuchana.

laska generalnie troche belkotala.Najpierw mowi ze cos japonskiego lub niemiec jakis, potem przy golfairzu marudzi ze niemieckie odpada a na koniec wciskaja jej niemieckie lupo spineyes.gif

Napisano

> Mega rotfl wiesz jak to zabrzmiało?

tak czulem, ze komus to sie skojarzy oink.gifzlosnik.gif

Napisano

cena normalna za takie lupo,ja tez bym ej wybral z tych aut co pokazywali,fajny maluszek malo pali i nie jest awaryjny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.