Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

emulator do wskaznika paliwa

Featured Replies

Napisano

Ile moze kosztować założenie emulatora do wskaźnika benzyny by ten resetowal sie po wyłączeniu zaplonu i wskazywał prawidłowy poziom paliwa? W c5 resetuje sie dopiero po wlaniu troche benzyny

Napisano

> Ile moze kosztować założenie emulatora do wskaźnika benzyny by ten resetowal sie po wyłączeniu zaplonu i wskazywał prawidłowy poziom paliwa? W c5 resetuje sie dopiero po wlaniu troche benzyny

Pytanie czy resetuje go ruch pływaka (raczej nie) czy otwarcie klapki wlewu paliwa - wtedy wystarczy przekaźnik, który będzie emulował otwarcie klapki ...

Nadmieniam, że w tym temacie nie mam doświadczenia ...

Napisano
  • Autor

> Pytanie czy resetuje go ruch pływaka (raczej nie) czy otwarcie klapki wlewu paliwa - wtedy

> wystarczy przekaźnik, który będzie emulował otwarcie klapki ...

> Nadmieniam, że w tym temacie nie mam doświadczenia ...

Ostatnio otwarlem wlew i sie nie zresetowal. Ale robiłem to na wylaczonym silniku... Po dolaniu benzyny wskazywał prawidłowy poziom paliwa w baku.

Napisano

> Ostatnio otwarlem wlew i sie nie zresetowal. Ale robiłem to na wylaczonym silniku... Po dolaniu benzyny wskazywał prawidłowy poziom paliwa w baku.

Bak się otwiera zazwyczaj na wyłączonym silniku ...

Może jest jakaś fotokomórka lub klapka we wlewie, a może rzeczywiście jakiś czujnik w pływaku ...

Napisano

> Ile moze kosztować założenie emulatora do wskaźnika benzyny by ten resetowal sie po wyłączeniu

> zaplonu i wskazywał prawidłowy poziom paliwa? W c5 resetuje sie dopiero po wlaniu troche

> benzyny

w Megane 2 dopłacałem 100pln przy montażu instalki ok.gif

Napisano

> w Megane 2 dopłacałem 100pln przy montażu instalki

a wiesz może jak to jest rozwiązane?

Napisano

> a wiesz może jak to jest rozwiązane?

jakiś tekst

Napisano

Niestety nie wiem 20.GIF

Napisano

a ja dokupiłem i zamontowałem sam . podłączone jest pod zasilanie czujnika poziomu paliwa .podczas jazdy na LPG wskaźnik paliwa pokazuje zużycie benzyny ale po każdym zgaszeniu i ponownym uruchomieniu silnika poziom paliwa jest wskazywany poprownie. mam komputer pokładowy , także wtedy możliwy zasięg też jest nan nowo resetowany.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Ile moze kosztować założenie emulatora do wskaźnika benzyny by ten resetowal sie po wyłączeniu

> zaplonu i wskazywał prawidłowy poziom paliwa? W c5 resetuje sie dopiero po wlaniu troche

> benzyny

Poszperaj na forum cytrynki, tam znajdziesz źródło i wszelkie informacje, o ile pamiętam dostaniesz za 80zł.

Działa znakomicie.

Oczywiście podczas długiej jazdy wskazówka opada, ale po ponownym uruchomieniu jest odczyt z pływaka.

Podłączasz samodzielnie (jeśli umiesz posługiwać się miernikiem i lutownicą, mi to zajęło 30 minut w C5MKI, 4 przewody do dolutowania pod klapką pod tylną kanapą) lub zlecasz temu kto umie.

Tank Fopper się to chyba nazywa.

Edit:

Poniżej link do szczegółów, gdyby link nie działał, zaloguj się na forum cytrynki bezpośrednio potem przeklej poniższy adres w tym samym oknie przeglądarki.

http://www.klub.citroen.triger.com.pl/modules/newbb/viewtopic.php?post_id=711536#forumpost711536

Napisano

> Ostatnio otwarlem wlew i sie nie zresetowal. Ale robiłem to na wylaczonym silniku... Po dolaniu

> benzyny wskazywał prawidłowy poziom paliwa w baku.

Klapka w C5 nie ma nic do tego. Działa na dolanie i to większej ilości (ok 10l na moje oko)