Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

... i jeszcze pytanie o kolektor ssący.. skąd taka różnica?

Featured Replies

Napisano

Znalazłem w dwóch róznych sklepach:

http://www.mi-car.pl/clientcatalogue/articledetail.aspx?item=7.00373.12.0 za ok 880 zł

i https://www.motointegrator.pl/produkty/207039-kolektor-ssacy-pierburg-700373120 za 1320 zl...

Bardzo duża róznica - a numer katalogowy Pierburga ten sam.. Czy jest gdzieś jakiś haczyk? zdarzają się podróby, ew jakieś "stare" modele? Z tego co wiem to gdzieś 2007-2008 były jakieś modyfikacje, możliwe że ten tańszy to jest sprzed modyfikacji?

Napisano

> Znalazłem w dwóch róznych sklepach:

> http://www.mi-car.pl/clientcatalogue/articledetail.aspx?item=7.00373.12.0 za ok 880 zł

> i https://www.motointegrator.pl/produkty/207039-kolektor-ssacy-pierburg-700373120 za 1320 zl...

> Bardzo duża róznica - a numer katalogowy Pierburga ten sam.. Czy jest gdzieś jakiś haczyk?

> zdarzają się podróby, ew jakieś "stare" modele? Z tego co wiem to gdzieś 2007-2008 były jakieś

> modyfikacje, możliwe że ten tańszy to jest sprzed modyfikacji?

Po 2006/7 roku były plastykowe do 2007 metalowe...

Co do kolektora to taniej jest wysłać do regeneracji ( 600 zł o ile pamientam) przysyłają ci po regeneracji a ty wysyłasz swój jak wymienisz... na stronach Vectry są namiary do firm które profesjonalnie naprawiają te kolektory...

Ja mam plastykowy i jak na razie klapki mi nie odpadły ale może zrobię profilaktyczne czyszczenie zlosnik.gif

Napisano

> Bardzo duża róznica - a numer katalogowy Pierburga ten sam.. Czy jest gdzieś jakiś haczyk?

> zdarzają się podróby, ew jakieś "stare" modele?

Może był regenerowany hmm.gif

> Z tego co wiem to gdzieś 2007-2008 były jakieś

> modyfikacje, możliwe że ten tańszy to jest sprzed modyfikacji?

Oba z linków mają te same nr katalogowe i wg. fotek oba są przedliftowe ok.gif

Napisano

> Może był regenerowany

> Z tego co wiem to gdzieś 2007-2008 były jakieś

> Oba z linków mają te same nr katalogowe i wg. fotek oba są przedliftowe

daj se spokój z regenreacją metalowego , chłopaki z forum alfy 159 przerabiali temat , te kolektory po regeneracji nie wytrzymuja długo i się rozszczelniają , tak samo mają ci od opli , jedyna opcja to wywalić klapy i zaspawać , kupić używany plastikowy i wyłamać same klapki , lub zamontować kolektor z jtd16v 140KM (z alfa 147 , 156 , fiat stilo )

spytaj Cinka , on od dawna doradza wywalić i spokój , lub jak ktoś się uprze to nowy + wywalenie egr , żeby nie syfić tych klap

Napisano

.

> Ja mam plastykowy i jak na razie klapki mi nie odpadły ale może zrobię profilaktyczne czyszczenie

nie profilaktyczne czyszczenie , tylko w plastikowym mus wywalić jak najszybciej te klapki , żeby nie było zdziwienia nagle ;

bo w metalowym to sobie mozna jeździć z zajechanymi klapami , tam się nic nie urwie tylko listwa od klapek spadnie , a w plastikowym zaraz nastawnik wyrwie zablokowane klapki