Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakup Fiacika BRAVA/BRAVO

Featured Replies

Napisano

witam miłośników,posiadzaczy i współwłaścicieli tych że Fiatów smile.gif Zaglądam do was po sąsiedzku z SC/CC smile.gif Jako że mam zamiar założyć podstawową komórkę społeczną jaką jest rodzinka smile.gif to też ciągnie to za sobą pewne zmiany ... na obecną chwile mam cc700 i jestem z niego zadowolony ale jak już wspomniałem rodzinka się powieksza (narazie 1+1 w planach jeszcze 1 smile.gif) i praca za granicami tj holandia. Chce wydać kilka złotków na takowe autko a dokładniej w okolicy 10kzł. Przejrzałem wasze forum odnośnie jednostek napędowych i chyba byłbym zainteresowany 1,2 z powodu niskich opłat i wmiare umiarkowanego spalania smile.gif a w obecnych czasach to dość istotne smile.gif. Bede tym autkiem śmigał jak już wspomniałem jakieś 1200-1400km w jedną strone i tu moje pierwsze pytanko... jak ten silniczek spisuje się na trasie przy prędkości rzędu 120-140km/h tj. czy daje rade spokojnie takim prędkością, jak z hałasem w środku (silnik wyje czy raczej dosć spokojnie). No i najważniejsze pytanie na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie takowego autka smile.gif aaaa i jeszcze jedno czy to jest cały ocynk ?? a może gdzieś w typowych miejscach wyskakuje ruda ?? pozdrawiam i dzięki za każde zdanie, opinie, podpowiedz.

Napisano

Przy 140km/h jest w miarę cicho , spalanko w okolicach 6 - 6,5 l/100 , no i jeszcze pod pedałem luz. cool.gif

Ruda ? a co jest ? smile.gif chłopie to nie VW, tu nic nie rdzewieje

Napisano

a to 6l to rozumie ze nie przy 140? tylko przy 90 zlosnik.gif

Napisano

karoseria jest podwójnie ocynkowana i nie ma prawa auto rdzewieć, no chyba ze jest poobijanie i jak najszybciej nie robione oraz twedy i tylko wtedy gdy auto zostalo źle zrobione np z powodu wypadku, te auta nie gniją

Napisano

> a to 6l to rozumie ze nie przy 140? tylko przy 90

Żle rozumiesz, spalania przy 90 nie znam, nie jeżdżę taką prędkością w trasy.

Napisano

jestm szczesliwy m posiadaczem takiego autka po pierwsze wydaje mi sie ze ciezko bedzie Ci dostac 1,2 za 10 tys bo sa robione chyba od 1999 po drugie przy 120km/h radzi sobie dobrze (przynajmniej moj) w srodku nie jest glosno przy 140 juz troszke gorzej ale jak zrobisz radio troszke glosniej to nie jest zle moj ma juz 140 tys zrobione i z silnikiem nie ma problemu , rdzy nigdzie jeszcze nie zauwazylem , jedynie wydech krotko wytrzymuje no i rozrusznik ale to juz inna indywidualn historia

polecam i pozdrawiam

Napisano

no to 6l to rewelacja (lepiej niz silniki fiata 1,1 i 1,2 w innych modelach) dotego przy 140km/h po trasie - pewnie non stop autostrada dajesz . wow

Napisano

, jedynie wydech krotko wytrzymuje no i

To fakt. poniżej 4,5 roczny wydech. crazy.gif

276661744-HPIM6494.JPG

post-12047-14352469313987_thumb.jpg

Napisano

> no to 6l to rewelacja (lepiej niz silniki fiata 1,1 i 1,2 w innych

> modelach) dotego przy 140km/h po trasie - pewnie non stop

> autostrada dajesz . wow

no, wow.

Napisano

jak zamieżasz robic takie trasy to różnica w wspalaniu miedzy 1,2 a 1,6 jest minimalna moje bravo przy normalnych predkosciach 90-120 polyka okolo 5.7 litra no niestety miasto to inna sprawa latem 9-10 zima do 12

Napisano

Spoko będziesz zadowolony z Bravki 1,2, wygodnie się jeździ, spalanie niskie, nie trzeba LPG montować. Może parę Nm by się przydało gdyż trochę zamula ale i 180 jedzie (sprawdzone empirycznie). Silnik zadbany pracuje równo i kulturalnie. No i tak jak wcześniej ktoś napisał - te autka o ile nie bite nie gniją.

Budowa jest prosta można samemu sobie wymieniać częście o ile ktoś się tym ma czas zająć i ma chęć.

Polecam!

Napisano
  • Autor

dzięki panowie i panie smile.gif te 10 kzł to jest taka opcja optymalna jak bezie z 12,5 to też dam smile.gif ewentualnie dobiore na raty smile.gif ktoś tam pisał że na trasie między 1,2 a 1,6 nie ma za dużej różnicy, ale po zakończeniu kontraktu będe nim śmigał w polsce po mięście i nie duzych trasach więc myśle że ta różnica może się bardzo powiększyć... fakt że 80 kuców to nie to samo co 100, ale na wyścigi się nie wybieram, to ma jeździć i cieszyć a przytym być oszczędnym, a pamiętajmy że przesiadać się będe z cc700 i to już bedzie przepaść smile.gif pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za wszystki odpowiedzi smile.gif mamnadzieje że coś zakupie i dołącze do waszego grona smile.gif

Napisano

IMHo przy częstym jeżdzeniu w takie trasy to rozważ powaznie jaiś ew kredyt/pozyczkę i .. zainwestuj w JTD.

1.2, jak załadujesz dobytkiem, to będziesz miał problemy z wyprzedaniem, a i spalanie - przy jeździe autostradowej obciążonym autem i nie w kapeluszu to raczej o 6 możesz zapomnieć .. będzie sporo więcej.

Napisano

> IMHo przy częstym jeżdzeniu w takie trasy to rozważ powaznie jaiś ew

> kredyt/pozyczkę i .. zainwestuj w JTD.

> 1.2, jak załadujesz dobytkiem, to będziesz miał problemy z

> wyprzedaniem, a i spalanie - przy jeździe autostradowej

> obciążonym autem i nie w kapeluszu to raczej o 6 możesz

> zapomnieć .. będzie sporo więcej.

Popieram, JTD będzie lepszym rozwiazaniem w tym przypadku. Sporo już jest tego na rynku, więc spokojnie można znaleźć rozsądną sztukę. Jesienią mój egzemplarz pewnie zwiększy ofertę podażową wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.