Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Olejarka/oliwiarka do łańcucha

Featured Replies

Napisano

Ktoś może używa? Może polecić ewentualnie odradzić?

Zastanawiam się nad Lubrixa. Cena około 370PLN. Ktoś może ma? Warto, nie warto? hmm.gif

Napisano

> Ktoś może używa? Może polecić ewentualnie odradzić?

> Zastanawiam się nad Lubrixa. Cena około 370PLN. Ktoś może ma? Warto, nie warto?

nie warto: zwiększa masę! wink.gif

Napisano
  • Autor

> nie warto: zwiększa masę!

No dobra, a jakieś inne argumnety bo ten do mnie nie dociera grinser006.gif

Napisano

Jak sam posmarujesz i odczekasz to mocno koła i okolic nie uwalisz, a olejarka trochę bajzlu zostawi.

Napisano
  • Autor

> Jak sam posmarujesz i odczekasz to mocno koła i okolic nie uwalisz, a olejarka trochę bajzlu

> zostawi.

Tyle, że zabawa ze spray'em też do specjalnie czystych nie należy, a biorąc pod uwagę pogode ostatnio to trzeba dość często się schylać, więc pomyślałem sobie, że może sobie coś ułatwić. Taki spray to 50PLN, więc kilka szt. i olejarka się zwarca.

Co do uwalenia, to nie wiem. Podobno jak się ustawi właściwie to bajzlu nie ma. hmm.gif

Napisano

> Tyle, że zabawa ze spray'em też do specjalnie czystych nie należy, a biorąc pod uwagę pogode

> ostatnio to trzeba dość często się schylać, więc pomyślałem sobie, że może sobie coś ułatwić.

> Taki spray to 50PLN, więc kilka szt. i olejarka się zwarca.

> Co do uwalenia, to nie wiem. Podobno jak się ustawi właściwie to bajzlu nie ma.

Czasem jest jeszcze jeden argument - brak stopki centralnej znacząco zwiększa komplikację procesu smarowania...

Napisano

>Warto, nie warto?

Mam, używam.

Zamontowana jakaś "renomowana" -> KLIK

Działa fajnie. Troszkę brudzi. Cena "oliwy" nieco wyższa.

Dodatkowo, po solidnym deszczu BelRay "BlueTac" i jest OK.

Jeżeli musisz mieć idealnie czystą felgę, to daj sobie spokój.

Opowieści o idealnym ustawieniu tego cuda słyszałem, nie widziałem natomiast.

Na długie wypady, bardzo fajna zabawka.

Na jazdy wokół komina bez sensu wydatek ok.gif

Napisano

> Czasem jest jeszcze jeden argument - brak stopki centralnej znacząco zwiększa komplikację procesu

> smarowania...

A tam. Wielki problem to nie jest.

Cena to też nei argument (ja ostatni smar do łańcucha dostałem gratis przy wymianie oleju).

Zaleta będzie IMO przy dłuższych trasach (żeby w połowie drogi nad morze nie smarować łańcucha) hehe.gif

Napisano

> A tam. Wielki problem to nie jest.

> Cena to też nei argument (ja ostatni smar do łańcucha dostałem gratis przy wymianie oleju).

> Zaleta będzie IMO przy dłuższych trasach (żeby w połowie drogi nad morze nie smarować łańcucha)

Motocykl trzymany w innym garażu niż stojak, a turlanie moto i smarowanie mnie jakoś zniechęca... Ale w sumie - dla leniwego każdy argument jest dobry zlosnik.gif

Napisano

> Ktoś może używa? Może polecić ewentualnie odradzić?

> Zastanawiam się nad Lubrixa. Cena około 370PLN. Ktoś może ma? > Warto, nie warto?

mam motooiler od jakichs 4 lat i zapomniałem już co to czyszczenie i smarowanie łańcucha smile.gif

Napisano

> Motocykl trzymany w innym garażu niż stojak, a turlanie moto i smarowanie mnie jakoś zniechęca...

> Ale w sumie - dla leniwego każdy argument jest dobry

U mnie lenistwo objawia się właśnie tak, że nie chce mi się moto na stojak wrzucać tylko turlam go po garażu zlosnik.gif

Napisano

> mam motooiler od jakichs 4 lat i zapomniałem już co to czyszczenie i smarowanie łańcucha

foch.gif Przecież to czysta przyjemność icon_rolleyes.gif

Napisano

> U mnie lenistwo objawia się właśnie tak, że nie chce mi się moto na stojak wrzucać tylko turlam go

> po garażu

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

> U mnie lenistwo objawia się właśnie tak, że nie chce mi się moto na stojak wrzucać tylko turlam go

> po garażu

+1 wink.gif

Napisano

> Tyle, że zabawa ze spray'em też do specjalnie czystych nie należy, a biorąc pod uwagę pogode

> ostatnio to trzeba dość często się schylać, więc pomyślałem sobie, że może sobie coś ułatwić.

> Taki spray to 50PLN, więc kilka szt. i olejarka się zwarca.

> Co do uwalenia, to nie wiem. Podobno jak się ustawi właściwie to bajzlu nie ma.

spray za 50 PLN to jakis drogi. a poza tym olejarka tez nie smaruje powietrzem smile.gif

Napisano
  • Autor

> spray za 50 PLN to jakis drogi. a poza tym olejarka tez nie smaruje powietrzem

S100

No zgadza się tyle, że taki w spray'u raczej szybko schodzi, szczególnie jak często pada (jak ostatnio) a do olejarki wlewasz przekładniowy, który wychodzi taniej (od 30PLN za litr - myślę, że taki litr to starczy na dwa sezony)

Napisano

> spray za 50 PLN to jakis drogi. a poza tym olejarka tez nie smaruje powietrzem

Używam bel ray, to raczej droższa opcja.