Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze hamulcowe Girling

Featured Replies

Napisano

> Dobre to?

Grupa TRW więc generalnie powinny być ok, może nie najwyższa półka ale też nie chinol.

Klocki z moich doświadczeń nie sprawiały problemów.

Napisano

> Dobre to?

Tak jak kolega zauważył - grupa TRW, ale wydaje mi się, że ciut gorsze od TRW (miałem doświadczenia z tylnymi klockami).

Pozdrawiam BAS

Napisano

> No właśnie są jedne z tańszych, bo rozważałem jeszcze Blue Print ale to chyba pakowacz?

Odnośnie jakości i zawartości się nie wypowiem, wiem tylko tyle, że od jakiegoś czasu są częścią Bilstein Group (Febi, SWAG).

Napisano

Miałem taki zestaw (tarcze + klocki ) założony w ASO Opla . Po kilkunastu tyś. km. auto nie hamowało . Zestaw montował poprzedni właściciel ja wymieniłem na Ate i była duża poprawa.

Napisano

> Znalazłem TRW za 117zł/sztuka, więc jednak wezmę te zamiast nieznanego Girlinga

Piszesz chyba o "nieznanych" tarczach, bo chyba nie o o firmie Girling jako nieznanej.

Już w 1990r w Golfie GTI miałem całe hamulce (zaciski) fabrycznie Girlinga własnie. ok.gif

Napisano

> Znalazłem TRW za 117zł/sztuka, więc jednak wezmę te zamiast nieznanego Girlinga

U Muzyka sprawdzałeś?

Napisano

> Piszesz chyba o "nieznanych" tarczach, bo chyba nie o o firmie Girling jako nieznanej.

> Już w 1990r w Golfie GTI miałem całe hamulce (zaciski) fabrycznie Girlinga własnie.

Wiesz, czasy są takie, że się nagle może okazać, iż właścicielem praw do dawno niesłyszanej nazwy jest dziś Mr Ping Tung Pang - muchomaczosprzedawca z aliexpress.

Napisano

Taka ciekawostka - nie weryfikowałem tego jeszcze, ale ostatnio klient sprawdzał Jeep'a w jakimś warsztacie i stwierdzili, że mam starte do połowy klocki i tarcze do wymiany... sęk w tym, że zakładałem nowy komplet TRW jakieś 6000km temu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Piszę w sensie, że nie znam jakości Girlinga, bo nazwę firmy to znam, nawet na zaciskach chyba czasem można spotkać sygnaturę tej firmy.

Napisano

> Taka ciekawostka - nie weryfikowałem tego jeszcze, ale ostatnio klient sprawdzał Jeep'a w jakimś

> warsztacie i stwierdzili, że mam starte do połowy klocki i tarcze do wymiany... sęk w tym, że

> zakładałem nowy komplet TRW jakieś 6000km temu

Znajomej tak kiedys w Punto regularnie wymieniali, póki jej znajomy nie powiedział, że dzięki temu mechanicy maja do swoich punt lekko uzywane komplety na wymianę zlosnik.gif

Napisano

> Piszesz chyba o "nieznanych" tarczach, bo chyba nie o o firmie Girling jako nieznanej.

> Już w 1990r w Golfie GTI miałem całe hamulce (zaciski) fabrycznie Girlinga własnie.

Kiedys Girling byl jedna z dwóch czy trzech czolowych firm produkujących hamulce i sprzęgła, głównym dostawcą VAG.

Napisano

> Taka ciekawostka - nie weryfikowałem tego jeszcze, ale ostatnio klient sprawdzał Jeep'a w jakimś

> warsztacie i stwierdzili, że mam starte do połowy klocki i tarcze do wymiany... sęk w tym, że

> zakładałem nowy komplet TRW jakieś 6000km temu

wszystko możliwe, znam takiego co w BMW na klockach Textara robił 8-9kkm zlosnik.gif

Napisano

> Dobre to?

Jak Ci napisali grupa TRW.Aczkolwiek różnica cenowa w porównaniu do TRW w pudełku TRW jest taka nieduża ,że ciężko to sprzedać.Jaki nr referencji tego TRW? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> U Muzyka sprawdzałeś?

Sprawdzałem i cenę za TRW podałem właśnie od niego. Taniej wychodzi niż ten Blue Print nawet.

Napisano
  • Autor

> Jaki nr referencji tego TRW?

TRW DF4486

Spojrzałem z ciekawości na Mikodę ale zaskoczyli mnie ceną 121zł/szt.