Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cruze vs inne w segmencie - chodzi o miejsce w środku

Featured Replies

Napisano

Witam.

Zbliża się powoli czas zmian i chciałbym moją nubirę kombi ( chevrolet) zmienić na coś młodszego. W grę wchodzi cruze ale pytanie brzmi jak wygląda sprawa ilości miejsca w środku? W grę wchodzi raczej sedan bo kombi jeszcze za drogie i jakoś mało używanych ale nie chciałbym aby w środku było ciaśniej niż obecnie w nubirze. Jeżdżąc czasem octavią stwierdzam iż na tylnych siedzeniach jest mniej miejsca niż w nubirze szczególnie na kolana - dużo mniej , rozważam także klasę wyżej auto ale będzie oczywiście starsze i bardziej zajechane więc pytani o miejsce - jak to wygląda w cruze?

Napisano

Pierwsze wrażenie po przesiadce z Lacetti jest takie, że Cruze jest mniejszy w środku.

Lacetti był projektowany by było w nim dużo miejsca.

Ale i w Cruze nie jest źle. przestrzeń została trochę ograniczona wewnętrznym obiciem, które zajmuje miejsce.

Szczególnie to czuć na miejscu kierowcy. Ja co jakiś czas stłukę nogę wsiadając.

Z tyłu jest całkiem przyzwoicie. Bagażnik też niczego sobie - mam hatchbacka ok.gif

Przesiadaj się i nie zastanawiaj. Ale jeśli jeździłeś kombi, to nei wiem, czy odnajdziesz się w sedanie. Może lepiej hatchbacka - ma 4,5 m smile.gif

Napisano

>więc pytani o

> miejsce - jak to wygląda w cruze?

W NU jest więcej miejsca.

Napisano

Na co dzień jeżdżę czasami Laczkiem i Astrą IV.

Cruze jest na płycie podłogowej Astry IV, a w niej jest po prostu ciasnota, szczególnie na tylnych siedzeniach.

Ostatnio zrobiłem trasę Laczkiem 2x750 km i stwierdzam że byłem mniej zmęczony niż robię ten dystans Astrą IV.

Napisano
  • Autor

Zatem poważnie się zastanawiam bo raczej nie chcę mniejszego auta - nubira mam wrażenie a nawet subiektywną pewność jest większa w środku ( poza bagażnikiem) od octavii 2 i dlatego pytałem o cruza aby i tam nie było podobnie ale z tego ci piszecie niestety pewnie bliżej cruzowi co octavii w tym temacie. Było espero - nubira 2 teraz kolejna nubira (lacetti) i naturalnym wyborem jest cruze ale jeśli jest mniejszy to sprawa wymaga przemyślenia.

Napisano

> Było espero - nubira 2 teraz kolejna nubira (lacetti) i naturalnym

> wyborem jest cruze ale jeśli jest mniejszy to sprawa wymaga przemyślenia.

Cruze to zupełnie inna filozofia samochodu w stosunku do wszystkich trzech poprzedników.

Sztywniejszy od Espero, twardszy (zawieszenie) od NUII, ciaśniejszy od NUIII.

Za to prowadzi się lepiej niż wszystkie trzy razem wzięte (przynajmniej sedan)

i to jest w nim chyba najlepsze.

Napisano

> Cruze to zupełnie inna filozofia samochodu w stosunku do wszystkich trzech poprzedników.

> Sztywniejszy od Espero, twardszy (zawieszenie) od NUII, ciaśniejszy od NUIII.

> Za to prowadzi się lepiej niż wszystkie trzy razem wzięte (przynajmniej sedan)

> i to jest w nim chyba najlepsze.

Przede wszystkim to auto całkiem przyjemne w eksploatacji i prowadzeniu.

No i najważniejsze - sprawia wrażenie nowoczesnego, tak z zewnątrz, jak i wewnątrz, jak i pod maską -polecam ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zatem poważnie się zastanawiam bo raczej nie chcę mniejszego auta - nubira mam wrażenie a nawet

> subiektywną pewność jest większa w środku ( poza bagażnikiem) od octavii 2 i dlatego pytałem o

> cruza

Przesiadłem się z Nubiry 1 na Octavię 2 i mam inne zdanie na ten temat. Ilość miejsca w środku jest w moim odczuciu porównywalna ze wskazaniem na Octavię, ale fotele zdecydowanie wygodniejsze w Skodzie. Pojemność bagażnika to kolejny punkt dla Skody (jeździłem Nubirą sedanem). Poza tym Octavia 2 jest szersza i dłuższa, nawet od Nubiry kombi.

Napisano

> Przesiadłem się z Nubiry 1 na Octavię 2 i mam inne zdanie na ten temat. Ilość miejsca w środku jest

> w moim odczuciu porównywalna ze wskazaniem na Octavię, ale fotele zdecydowanie wygodniejsze w

> Skodzie. Pojemność bagażnika to kolejny punkt dla Skody (jeździłem Nubirą sedanem). Poza tym

> Octavia 2 jest szersza i dłuższa, nawet od Nubiry kombi.

Naprawdę obszerna była Nubira III, czyli Lacetti ok.gif

Napisano

> Naprawdę obszerna była Nubira III, czyli Lacetti

Ale ta obszerność wnętrza (którą sobie cenię) za bardzo odbiła się na pojemności bagażnika w hatchback-u co z kolei mnie zaczęło irytować po powiększeniu się rodziny.

Napisano

> Naprawdę obszerna była Nubira III, czyli Lacetti

Rozważałem kupno Lacettiego hatchback, znalazłem niezły egzemplarz, była nawet jazda próbna. Powiedziałbym, że różnica na korzyść w stosunku do Nubiry była niewielka. To takie moje subiektywne odczucie.

Napisano
  • Autor

> Rozważałem kupno Lacettiego hatchback, znalazłem niezły egzemplarz, była nawet jazda próbna.

> Powiedziałbym, że różnica na korzyść w stosunku do Nubiry była niewielka. To takie moje

> subiektywne odczucie.

Ja mam na myśli NU III kombi - a w tym porównaniu Octavia II hatchback niestety jest wyraźnie ciaśniejsza - szczególnie z tyłu.

Co do Cruza to zdaje sobie sprawę że prowadzenie rozkłada na łopatki poprzednie moje wozidła i to jest coś co sprawia że ciągle biorę go pod uwagę choć marzyło by się kombi ze względu na wygląda ale pewnie jeśli już to będzie to sedan z racji ceny , dostępności i rocznika ( kombi wprowadzili dość późno.

Napisano

> Ja mam na myśli NU III kombi - a w tym porównaniu Octavia II hatchback niestety jest wyraźnie

> ciaśniejsza - szczególnie z tyłu.

Co do kombi - nie wypowiadam się, ponieważ zakup samochodu z tego rodzaju nadwoziem nie interesował mnie. Mam znajomego, który korzysta z Lacettiego kombi diesel na potrzeby działalności gospodarczej, i dotychczas chwali sobie. Zabiera niemało sprzętu do środka + część do bagażnika na dach.