Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CZy tylny pas bezpieczeństwa pasuje z przodu?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Zepsuł mi się pas z przodu. Jako, że nie mam żadnego identycznego w okolicy na zamianę zapytam o tylny bo taki bym znalazł:)

Czy da się zamontować pas tylny z przodu? Podejdzie bez przeróbek? na oko patrząc jest trochę inne mocnowanie ale mogę się mylić, a jak z długością itp? Przerabiał ktoś?

Napisano

Zamontować się da wszystko - nawet sznurek od snopowiązałki grinser006.gif

Nie będzie pasować - za krótki.

Napisano

założyć założysz, ale zapnie się tylko anorektyk...

za to pasują do przodu pasy z CC

Napisano

> Witam.

> Zepsuł mi się pas z przodu. Jako, że nie mam żadnego identycznego w okolicy na zamianę zapytam o

> tylny bo taki bym znalazł:)

> Czy da się zamontować pas tylny z przodu? Podejdzie bez przeróbek? na oko patrząc jest trochę inne

> mocnowanie ale mogę się mylić, a jak z długością itp? Przerabiał ktoś?

Czytam, czytam i czytam i myślę - k...wa, czy on jest psychiczny czy jaja sobie robi?

Cały czas myślałem, że chodzi o pas przedni/tylny taki:

pas-przedni-klokkerholm.jpg

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Napisano

Też tak z początku pomyślałem rotfl.gif

Napisano

> Czytam, czytam i czytam i myślę - k...wa, czy on jest psychiczny czy jaja sobie robi?

> Cały czas myślałem, że chodzi o pas przedni/tylny taki:

Miałem identyczne skojarzenia jak przeczytałem tytuł wątku spineyes.gifhehe.gif

Ech to zboczenie...

Napisano
  • Autor

> Czytam, czytam i czytam i myślę - k...wa, czy on jest psychiczny czy jaja sobie robi?

to edytuje tytuł bo faktycznie może nie wyraźnie hehe

kurcze to mnie nie pocieszyliście, muszę w takim razie poszukać gdzieś takiego samego jak mam bo anorektykiem nie jestem na pewno:)

Napisano

> to edytuje tytuł bo faktycznie może nie wyraźnie hehe

> kurcze to mnie nie pocieszyliście, muszę w takim razie poszukać gdzieś takiego samego jak mam bo

> anorektykiem nie jestem na pewno:)

jeszcze z jakiegos starszego iveco pasuje, sam mam pas kierowcy taki od 2-3 lat cool.gif

Napisano

Ja też ok.gifok.gifok.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

szczególnie, że tak wygląda zepsuty pas przedni biglaugh.gif

288389587-uno_bec.jpg

post-10099-14352530301344_thumb.jpg

Napisano

> Witam.

> Zepsuł mi się pas z przodu. Jako, że nie mam żadnego identycznego w okolicy na zamianę zapytam o

> tylny bo taki bym znalazł:)

> Czy da się zamontować pas tylny z przodu? Podejdzie bez przeróbek? na oko patrząc jest trochę inne

> mocnowanie ale mogę się mylić, a jak z długością itp? Przerabiał ktoś?

Tu rozmawialiśmy kiedyś o pasach, ja miałem z opla. Pasował plug & play. Kryterium była cena, na aukcjach chodziły po 10zł. ok.gif

Napisano

> założyć założysz, ale zapnie się tylko anorektyk...

> za to pasują do przodu pasy z CC

A włoskie nie miały przypadkiem dłuższych tylnych pasów od polskich?

Przyznam, że nigdy mi jeszcze nie zabrakło długości pasów, nawet jak jakieś bagaże przypinałem i to nawet na krzyż przez całą kanapę... zlosnik.gif

A tylny pas z przodu dałoby się tymczasowo przykręcić tak, by zwijacz był na górze słupka, a końcówka pasa na dole, choć to mniej bezpiecznie i trochę by się w oczy rzucało, że jest inaczej niż fabrycznie... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A włoskie nie miały przypadkiem dłuższych tylnych pasów od polskich?

> Przyznam, że nigdy mi jeszcze nie zabrakło długości pasów, nawet jak jakieś bagaże przypinałem i to

> nawet na krzyż przez całą kanapę...

> A tylny pas z przodu dałoby się tymczasowo przykręcić tak, by zwijacz był na górze słupka, a

> końcówka pasa na dole, choć to mniej bezpiecznie i trochę by się w oczy rzucało, że jest

> inaczej niż fabrycznie...

Nie kombinuj, tylne pasy mają coś ok. 2,5m więc rzeczywiście przez kanapę zapniesz, ale do przodu nie podejdą, przednie pasy sa o metr czy też więcej dłuższe.

Napisano

> A włoskie nie miały przypadkiem dłuższych tylnych pasów od polskich?

> Przyznam, że nigdy mi jeszcze nie zabrakło długości pasów, nawet jak jakieś bagaże przypinałem i to

> nawet na krzyż przez całą kanapę...

> A tylny pas z przodu dałoby się tymczasowo przykręcić tak, by zwijacz był na górze słupka, a

> końcówka pasa na dole, choć to mniej bezpiecznie i trochę by się w oczy rzucało, że jest

> inaczej niż fabrycznie...

Jak zwijacz odwrócisz to on przestanie działać - w sensie blokować pasa przy przeciążeniu.

Napisano
  • Autor

znalazłem Panowie taki sam pas w pobliskim szrocie za całe 5 zł, też co prawda trochę się zacina ale o niebo lepiej od mojego starego (mój już całkiem przestał się zwijać), także nie kombinuje z tylnymi, dzięki za podpowiedzi:)

Napisano

> szczególnie, że tak wygląda zepsuty pas przedni

zepsute zawsze można naprawić zlosnik.gif

Napisano

> Też tak z początku pomyślałem

oj Ty myślicielu mauy zlosnik.gif

Napisano

> oj Ty myślicielu mauy

Sie wielki myśliciel znalazU grinser006.gif