Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> układanie paneli nie jest szczególnie skomplikowane, sam kładłem i nie widziałem w tym niczego

> trudnego. Nawet narzędzi jakiś wyjątkowych nie potrzeba. Jak nie ma rurek z podłogi to zwykła

> piła wystarczy i młotek Znam kobiety, które kładły i też nie twierdziły, że do tego potrzeba

> dyplomu

> No chyba, że ty piszesz przez pryzmat amerykańskiej "zaradności" to co innego

Diabeł siedzi w szczegółach - drzwi itp. O ile ułożenie paneli w pokoju zajęło mi 4 godziny, to zrobienie tych wszystkich listewek, progów i tym podobne zajęło mi cały dzień.

Napisano
  • Autor

> poważnie ?!

> w PL dekory wielkości widokówki potrafią tyle kosztować a ludzie je kupują.

> a w Pl to tylko glina wymieszana z krowim łajnem

> w Pl wszystko mniejsze ale większość budując nowe domy tez nie ogranicza się do drewnianej sławojki

> pod lasem

> wy tam chyba mocno się odkleiliście w tych Stanach

To prawda ze w Polsce pomieszczenia sa znacznie mniejsze, ale wykończone na bardzo wysoki standard. Ale wszystko malenkie. W tym nowym domu mam prysznic rozmiarow wielkości typowej, polskiej kuchni i zdecydowanie większy niz typowa, Polska łazienka. A w tej samej łazience jest jeszcze olbrzymia wanna z bąbelkami oraz blat i dwie umywalki. A takich łazienek jest w tym domu trzy. Ile Beziku masz łazienek w domu?

Napisano

> poważnie ?!

> w PL dekory wielkości widokówki potrafią tyle kosztować a ludzie je kupują.

Pewnie Wam twarzowe doliczają hehe.gif

> a w Pl to tylko glina wymieszana z krowim łajnem

To się nazywa "gównolit" grinser006.gifwink.gif

> w Pl wszystko mniejsze ale większość budując nowe domy tez nie ogranicza się do drewnianej sławojki

> pod lasem

Ja wiem doskonale jak to wygląda w PL, bo mam znajomych którzy w podwarszawski dom wsadzili ponad $1 mln w wykończenie 275123014-zielony.gif

> wy tam chyba mocno się odkleiliście w tych Stanach

Czytasz wybiórczo moje posty i nie załapałeś ,że nie piszę o tym jakie to są super USA tylko odpowiadam koledze który nie jest w temacie. smile.gif

HanYs

Napisano

> Diabeł siedzi w szczegółach - drzwi itp. O ile ułożenie paneli w pokoju zajęło mi 4 godziny, to

> zrobienie tych wszystkich listewek, progów i tym podobne zajęło mi cały dzień.

No to niestety standard.

Napisano

> >...takich łazienek jest w tym domu trzy.

Zawsze się zastanawiam po co Wam tyle łazienek? Często podkreślana jest ich ilość.

Mam w domu dwie, z czego jedna jest prawie w ogóle nieużywana. Mogłoby jej nie być bo tylko sprzątać kurz trzeba i jeśli będę się budował jeszcze raz to zrobię tylko jedną.

hmm.gif

W bloku, co innego. Tam mam cztery.

wink.gif

Napisano

> A tu prace w toku w innym pokoju

Jak na wynajem to git. Powiedzialbym mucha nie siada. zlosnik.gif

Napisano

Patrz, ja mam w domu trzy i z tego dwie używane regularnie, a trzecia rzadziej. Domu z jedną lazienką nigdy bym nie wybudował dla więcej, niż jednej osoby.

Napisano
  • Autor

> Zawsze się zastanawiam po co Wam tyle łazienek?

Akurat w obecnym domu jest moim zdaniem o jedną za mało. Dlaczego? Na parterze mam dwie - jedna jest prywatna, wchodzi się do niej przez naszą sypialnię. Jak sobie pewnie wyobrażasz mając gości nie chciał bym żeby chodzili mi przez sypialnię robić siku. Druga jest "publiczna" - obok drugiej sypialni, ale z wejściem z korytarza = mogą z niej korzystać goście. Na piętrze mam jedną łazienkę, ale dwie sypialnie = w razie czego ludzie musieli by się nią dzielić. Wchodzi się od korytarza, więc jest to możliwe. Na szczęście jedna z sypialni jest zamieniona na biuro = nie ma problemu z dzieleniem łazienki.

W tym domku na plaży jest podobnie - na górze są dwie sypialnie i każda ma własną łazienkę do której się wchodzi z sypialni a nie z korytarza. Na dole jest trzecia sypialnia i trzecia łazienka, ale ta jest dostępna z korytarza tak by wszyscy mogli z niej korzystać.

Napisano

No to rozumiem. To tak dla gości, tak jak u mnie w bloku. Taki gościnny naród. Bardzo sympatycznie.

Tą druga w domu niby mam dla gości ale się tylko kurzy bo nikogo w domu nie przyjmuję.

wink.gif

Napisano

> No to rozumiem. To tak dla gości, tak jak u mnie w bloku. Taki gościnny naród. Bardzo sympatycznie.

> Tą druga w domu niby mam dla gości ale się tylko kurzy bo nikogo w domu nie przyjmuję.

JA tez wychodze z zalozenia, ze dom buduje dla siebie, a nie dla gosci. Oczywiscie dodatkowe miejsce zawsze sie znajdzie jak ktos bedzie mial ochote przenocowac, ale nie na zasadzie, ze pokoj czy lazienka ma stac i sie kurzyc czekajac na przybyszow. Jak ktos ma rodzine rozsiana po swiecie i gosci co tydzien to w porzadku - ja raczej nie przewiduje wink.gif

Napisano
  • Autor

> JA tez wychodze z zalozenia, ze dom buduje dla siebie, a nie dla gosci. Oczywiscie dodatkowe

> miejsce zawsze sie znajdzie jak ktos bedzie mial ochote przenocowac, ale nie na zasadzie, ze

> pokoj czy lazienka ma stac i sie kurzyc czekajac na przybyszow. Jak ktos ma rodzine rozsiana

> po swiecie i gosci co tydzien to w porzadku - ja raczej nie przewiduje

A ja wręcz przeciwnie - mam jedną sypialnię dla gości i od czasu do czasu się ona przydaje jak parę osób z AK miało okazję się przekonać.

Napisano

> To prawda ze w Polsce pomieszczenia sa znacznie mniejsze, ale wykończone na bardzo wysoki standard.

> Ale wszystko malenkie. W tym nowym domu mam prysznic rozmiarow wielkości typowej, polskiej

> kuchni i zdecydowanie większy niz typowa, Polska łazienka. A w tej samej łazience jest jeszcze

> olbrzymia wanna z bąbelkami oraz blat i dwie umywalki. A takich łazienek jest w tym domu trzy.

> Ile Beziku masz łazienek w domu?

1 dużą z kiblem + 2 osobne kibelki z umywalkami, lustrem, szafką ...

Nie widzę sensu posiadania więcej dla 3 osób.

Sprzątanie męczy clown.gif

Napisano

> To prawda ze w Polsce pomieszczenia sa znacznie mniejsze, ale wykończone na bardzo wysoki standard.

> Ale wszystko malenkie. W tym nowym domu mam prysznic rozmiarow wielkości typowej, polskiej

> kuchni i zdecydowanie większy niz typowa, Polska łazienka. A w tej samej łazience jest jeszcze

> olbrzymia wanna z bąbelkami oraz blat i dwie umywalki. A takich łazienek jest w tym domu trzy.

> Ile Beziku masz łazienek w domu?

OT. Taki mi się przypomniało. wink.gif

• 2 tygodnie później...