Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Popsułem czajnik

Featured Replies

Napisano

Czyli urwała się rączka

288391350-Resizeof20150507_213410.jpg

288391350-Resizeof20150507_213430.jpg

Naprawialne to jest, spawa się to? U rodziców na osiedlu akurat remontują balkony i robią barierki z nierdzewki, dadzą rade to chwycić?

Może da się to jakoś skleić, czy pozostaje tylko złom? zlosnik.gif

post-43242-14352530348811_thumb.jpg

Napisano

Najprościej i najtaniej to chyba dziurki poprzewiercać i zanitować lub śrubkami skręcić. Zarówno nity jak śruby można dać z nierdzewki ok.gif

Napisano
  • Autor

> Najprościej i najtaniej to chyba dziurki poprzewiercać i zanitować lub śrubkami skręcić. Zarówno

> nity jak śruby można dać z nierdzewki

Oczywiście tez rozważam taką możliwość, ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że tak będzie najprościej zlosnik.gif trzeba wyciągnąć wkrętarkę, wywiercić dziury (łatwo się w tym wierci?), jechać kupić takie małe śrubki, skręcić.

Ogólnie sporo pracy, jak by to była spawalne było by dużo szybciej, wystarczy odwiedzić rodziców i przy okazji poprosić kogoś o dwa małe spawy zlosnik.gif

Napisano

> Oczywiście tez rozważam taką możliwość, ale nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że tak będzie

> najprościej trzeba wyciągnąć wkrętarkę, wywiercić dziury (łatwo się w tym wierci?), jechać

> kupić takie małe śrubki, skręcić.

> Ogólnie sporo pracy, jak by to była spawalne było by dużo szybciej, wystarczy odwiedzić rodziców i

> przy okazji poprosić kogoś o dwa małe spawy

Jak to jest stal nierdzewna to wiercenie łatwe nie będzie zlosnik.gif

Z drugiej strony te spawy takie małe też nie mogą być, bo puści jak te fabryczne zgrzewy grinser006.gif

Kwestia ile by to miało kosztować takie spawanie, bo nitowanie czy skręcanie można samemu hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Kwestia ile by to miało kosztować takie spawanie, bo nitowanie czy skręcanie można samemu

Tego nie wiem, mam nadzieje że uda się za "na piwo" cool.gif

Napisano

> Tego nie wiem, mam nadzieje że uda się za "na piwo"

Co ciekawe to nigdy nie widziałem by te rączki w czajnikach były spawane, są albo zgrzewane albo nitowane hmm.gif

Napisano

> Co ciekawe to nigdy nie widziałem by te rączki w czajnikach były spawane, są albo zgrzewane albo

> nitowane

Bo tak jest szybciej, prościej, taniej, estetyczniej.

Napisano

Spawy też trzeba przeszlifować i przepolerować. Inaczej nie będzie za bardzo estetycznie. Najprościej iść do marketu i kupić nowy czajnik.

Napisano

Kup nowy.

Napisano

> Drogi był, opłaca się reanimować

To reklamuj

Napisano

> Najprościej i najtaniej to chyba dziurki poprzewiercać i zanitować lub śrubkami skręcić.

Widzę jeszcze inne rozwiązanie: zostawić, jak jest. Chyba w kuchni znajdzie się rękawica kuchenna? grinser006.gifbiglaugh.gif

Napisano

> Tego nie wiem, mam nadzieje że uda się za "na piwo"

Czyli 20zł na gotowo z polerowaniem zlosnik.gif

A jak będzie spawacz amator to wypali Ci dziurę jak 5zł w czajniku grinser006.gif Już parę takich widziałem wink.gif

Napisano

> Czyli urwała się rączka

> Naprawialne to jest, spawa się to? U rodziców na osiedlu akurat remontują balkony i robią barierki

> z nierdzewki, dadzą rade to chwycić?

> Może da się to jakoś skleić, czy pozostaje tylko złom?

Nitowanie albo tig waytogo.gif

Napisano

Jeżeli nie będzie paragonu lub gwarancji, to ja bym wiercił i nitował. Wiertarką ciężko będzie wiercić, ale coś a'la dremel da radę - kiedyś wierciłem w nierdzewce właśnie takim ustrojstwem ze sklepu na L i ładne dziurki mi wyszły (wiertarką też się dało, ale dwa wiertła 1mm złamałem).

Napisano

> Naprawialne to jest, spawa się to? U rodziców na osiedlu akurat remontują balkony i robią barierki

kup kolejny czajnik za 20-30 zł biglaugh.gif bo tyle taki kosztuje biglaugh.gif

w pepco

Napisano

Spróbuj w ASO ok.gif

Napisano

> Spróbuj w ASO

Jeśli sprowadzony to lepiej nie... wyjdzie ze ktoś w nim kiełbasę i ryż gotowal zamiast samej wody...